Vizitați Castell de Bellver din Palma de Mallorca: bilete, prețuri, ore de deschidere

Cufundați-vă în istoria insulei Majorca vizitând Castell de Bellver din Palma de Mallorca! Urmați ghidul nostru de informații practice pentru a vă asigura că nu pierdeți nimic din acest loc de vizitat.

Palma de Mallorca, capitala Insulelor Baleare, are multe surprize pentru vizitatori în jurul zidurilor orașului său vechi. La trei kilometri de centrul istoric, amplasat pe un deal împădurit, Castell de Bellver merită o vizită! Situat la o sută de metri deasupra nivelului mării, oferă vederi spectaculoase la Golful Palma și la munți. Construit în secolul al XIV-lea, castelul a fost reședința regelui James al II-lea de Aragon, înainte de a deveni închisoare în secolul al XVI-lea. Arhitectura sa impunătoare este unică în Spania. Are formă circulară și este construită în stil gotic mediteranean. Clădirea găzduiește, de asemenea, interesantul Muzeu de Istorie a orașului Palma. Ocazional, în castel au loc concerte de muzică clasică și de jazz. Un moment magic și atemporal care nu trebuie ratat!

Fie că sunteți un fan al arhitecturii medievale sau un iubitor de locuri culturale, Castell de Bellver este un loc pe care trebuie să-l vizitați în timpul șederii dumneavoastră în Palma de Mallorca! În acest articol veți găsi toate informațiile practice pe care trebuie să le cunoașteți înainte de vizita dumneavoastră.

Istoria Castell de Bellver

Istoria Castell de Bellver

Credit foto: Shutterstock / the_pictures_of_life

Dintre clădirile ridicate în istoria Spaniei, Castell de Bellver este, fără îndoială, una dintre cele mai originale. Regele Iacob al II-lea de Aragon cunoscut sub numele de ” justul ” a ordonat construirea castelului la începutul secolului al XIV-lea. Suferind de tuberculoză, suveranul dorea să trăiască într-o locuință sănătoasă și igienică. Prin urmare, l-a însărcinat pe arhitectul Pedro Salvá să conducă construcția fortăreței regale. A fost nevoie de aproape patruzeci de ani pentru a finaliza clădirea, care are o formă circulară distinctivă. În prezent, mai există doar patru castele de acest tip în Europa.

Locul a fost apoi ocupat de Iacob al III-lea de Majorca, înainte de a fi învins de regele aragonez Petru al IV-lea în 1343. Acesta din urmă a transformat o parte din fortăreață într-o închisoare pentru familia inamicului său învins. El însuși a locuit în castel în timpul epidemiei de ciumă din Barcelona.

Din 1717, Castell de Bellver de Palma a devenit o închisoare militară. Printre personalitățile care au stat acolo se numără Gaspar Melchor Jovellanos (1744-1811), un celebru om politic spaniol, sau François Arago, care a fost luat prizonier în 1808 în timpul războiului franco-spaniol. În 1821, castelul a fost folosit temporar pentru fabricarea de monede. Războiul civil spaniol (1936-1938) a marcat ultimul episod de detenție. Mai mult de 800 de republicani au fost închiși aici. În 1931, statul a cedat clădirea și pădurea înconjurătoare consiliului municipal din Palma, care a instalat acolo muzeul de istorie al orașului. În prezent, municipalitatea organizează numeroase activități culturale și recreative.

Ce să vezi și ce să faci în Castell de Bellver?

Ce să vezi și ce să faci la Castell de Bellver din Palma?

Fotografie: Shutterstock / Mr Dmitry

Un tur al Castell de Bellver din Palma și al muzeului său vă va conduce într-o călătorie prin istoria Insulelor Baleare, de la civilizația talaitică până în secolul XX. Castelul are multe de oferit iubitorilor de cultură spaniolă. Vizitele ghidate și ghidurile audio fac ca vizita să fie interesantă. În anumite seri, în curtea centrală au loc concerte de muzică clasică și de jazz. Nu ratați ocazia de a experimenta acest loc atemporal!

Clădirea

Castelul a fost conceput ca un palat-fortăreață în care domnitorii se puteau refugia în caz de pericol, iar suveranii puteau rămâne mai mult sau mai puțin timp. Gustul elegant și rafinat al reședinței regale stă mărturie a acestei duble utilizări. Întreaga clădire are un plan original. Turnurile de șapte metri înălțime Fiecare dintre cele trei turnuri și fortăreața sunt orientate spre cele patru puncte cardinale. Turnul, cunoscut și sub numele de Turnul Omagiului, are o înălțime de 15 metri. Este orientat spre nord și este separat de restul clădirii printr-un șanț, pentru a servi ca punct de retragere în cazul unui atac asupra castelului. În centru se află o curte centrală cu două etaje, ale cărei arcuri ascuțite și acoperișuri sunt caracteristice stilului gotic.

Șanțul care înconjoară castelul a fost construit în 1330 pentru a împiedica apropierea forțelor ofensive. În timpul vizitei, mici săli de expoziție vă vor conduce la piesa centrală, o sală rotundă, mare și ornamentată. Panourile de informare oferă o mai bună înțelegere a istoriei castelului și a construcției sale.

La primul etaj, galeria duce la o galerie de un număr mare de camere inclusiv Sala Tronului, Sala Jovellanos și Capela Sfântului Marcu, sfântul patron al castelului. Apoi puteți urca mici trepte de piatră pentru a ajunge la balcon și la acoperiș. De acolo, priveliștea asupra golfului și a munților este uluitoare, ceea ce face ca fotografiile panoramice să fie minunate. Nu degeaba numele său provine din limba catalană medievală clopot veerceea ce înseamnă priveliște frumoasă!

Colecția de statui romane

Arcadele de la parter expun statui romane, lăsate moștenire de către Cardinalul Despuig (1745-1813). Fiu al conților de Muntenegru și artist care frecventa cercurile intelectuale ale vremii, cardinalul a fost una dintre cele mai importante figuri din Mallorca. În timpul anilor de reședință la Roma, a adunat o importantă colecție de sculpturi, multe dintre ele provenind din săpăturile din zonă. Primăria din Palma a achiziționat colecția în 1923, cu ajutorul Societății Arheologice din Lul-liana și al intelectualității mallorchine.

Muzeul de Istorie a orașului Palma

O vizită la Castell de Bellver din Palma vă permite să urmăriți diferitele epoci pe care orașul le-a cunoscut de la fondarea sa în anul 123 î.Hr. Opt camere aruncă lumină asupra Istoriei fascinante a orașului Palma și cronologia sa: preistoria, cucerirea musulmană, înființarea Regatului Majorca, construirea zidurilor renascentiste, până la demolarea sa în 1903. Panourile fotografice prezintă unele dintre rămășițele arhitecturale descoperite în subsolul palatului episcopal în perioada în care orașul se afla sub jugul Imperiului Roman. Sala dedicată perioadei musulmane prezintă sistemul hidraulic și planul unei medine tipice. Puțin mai departe, aflăm că stilul gotic al catedralei este rezultatul cuceririi orașului de către Iacob I la 31 decembrie 1229.

Mai multe poteci prin pădure duc la monument. Atenție, sunt multe trepte pentru a ajunge în vârf, iar plimbarea poate fi obositoare, mai ales dacă este cald!

Autobuzele 3, 20 și 46 din centrul orașului Palma (Plaza España) vă lasă în Plaça Gomila, de unde puteți face o plimbare de 20 de minute (cu scări) până la castel.

Autobuzul turistic oprește în fața Castell de Bellver și facilitează vizitarea altor puncte de interes din oraș.

Dacă veniți cu mașina, aveți la dispoziție o parcare gratuită.

Orarul și prețurile de la Castell de Bellver de Palma

Orarul și prețurile de la Castell de Bellver în Palma de Mallorca

Credit foto : Shutterstock / Jani Tisler

CALENDAR

  • De marți până sâmbătă 10.00-19.00 (din aprilie până în septembrie) / 10.00-18.00 (din octombrie până în martie)
  • Duminici și sărbători legale 10am-3pm
  • Închis luni, 25/12, 1/1 și în duminica Paștelui

Biletele sunt disponibile până cu 45 de minute înainte de închidere.

Tururi ghidate gratuite (durata 30 de minute) :

  • Engleză și spaniolă (castiliană): De marți până sâmbătă
  • Catalan : De marți până vineri

TARIFE

  • Adulți : 4 €
  • Pensionari, tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani : 2 €
  • Rezident (Palma) : 2,50 €
  • Agenții de turism : 2,50 €
  • Intrare gratuită duminica și pentru copiii sub 14 ani

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Un ghid audio este disponibil gratuit.
– Numeroase trepte îngreunează accesul cu un cărucior.
– Câinii sunt acceptați.
– Casa de bilete este situată în apropierea parcării și nu la intrarea în castel.
– În apropiere de Castell de Bellver se află două parcuri pentru copii.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro