Vizitați Castel dell’Ovo din Napoli: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vii să vizitezi Orașul Soarelui? Iată ghidul nostru pentru a vizita Castel dell’Ovo din Napoli!

Situat în districtul Santa Lucia Castel dell’Ovo de pe Borgo Marinari este cel mai vechi castel din Napoli. Situat pe mica insulă Megaride, este o mărturie magnifică a fondării și istoriei acestui oraș italian, deoarece aici coloniștii greci din Cumae au fondat nucleul inițial al orașului Napoli. Legat de restul orașului printr-o mică potecă stâncoasă bătută de valurile portului, nu puteți rata vizitarea acestui monument emblematic al orașului!

Dar ce veți vedea în acest “Castel de ouă”? De la trecutul său glorios până la informații practice, inclusiv orele de deschidere și prețurile, vă dezvăluim tot ce trebuie să știți pentru a vizita Castel dell’Ovo din Napoli în cele mai bune condiții!

Istoria Castel dell’Ovo

La începuturile așezării grecilor în Campania, Megaride a fost un punct de ancorare pentru coloniștii care au sosit în secolul al VII-lea î.Hr. Mai târziu, inima viitorului Napoli s-a mutat spre est. Mica insulă a rămas totuși un loc important, deoarece în secolul I î.Hr. bogatul patrician roman Lucius Licinius Lucullus a construit acolo o vilă magnifică: Castellum Lucullanum.

Renumită pentru banchetele sale somptuoase, vila a devenit o proprietate imperială după moartea patricianului. Împăratul de Vest Valentinian al III-lea a întărit zidurile la începutul secolului al V-lea pentru a face o fortăreață capabilă să apere orașul în această perioadă tulbure. Vila, care a devenit Castrum Lucullanum, a devenit în curând locul de exil al ultimului împărat roman de vest, Romulus Augustulus deposedat în 476 de Odoacre.

La sfârșitul secolului al V-lea, călugării au venit și ei să se stabilească pe insuliță, redenumită San Salvatore, și au fondat o mănăstire acolo. Din această perioadă și până în secolul al XII-lea, istoria Castel dell’Ovo nu este bine cunoscută. Probabil că fortificațiile au fost distruse și reconstruite de mai multe ori, în special pentru a-i împiedica pe sarazini să folosească Megaride ca avanpost strategic pentru a invada orașul și Campania.

După cucerirea orașului Napoli în 1140 de către normanzi, regele Roger a făcut din insuliță reședința sa regală. Așa a luat naștere Castel dell’Ovo, o adevărată citadelă și un mic oraș fortificat. Cu toate acestea, a căpătat acest nume abia în secolul al XIII-lea, când Carol de Anjou a mutat reședința regală de la Castel dell’Ovo la Castel Nuovo (Castelul Nou), pe care tocmai îl construise.

Castelul a căpătat apoi arhitectura actuală, cea a unei fortărețe joase, în special pentru a rezista mai bine bombardamentelor de artilerie. Acest lucru nu a lipsit în timpul războaielor italiene, când francezii și spaniolii au bombardat-o. În timpul secolului al XIX-lea, un mic sat de pescari, the Borgo Marinari Acesta a fost stabilit de-a lungul zidului sudic al castelului. Este prezentă și astăzi și este cunoscută pentru portul de agrement și restaurantele sale.

Numele castelului, “Castelul Oului”, provine dintr-o legendă medievală povestită de poetul Virgil. Potrivit acestei legende, un vrăjitor a plasat un ou magic sub fundația castelului. Dacă acest ou dispărea sau era spart, fortăreața se prăbușea, provocând căderea orașului Napoli.

Ce să vezi și ce să faci la Castel dell’Ovo din Napoli?

Vizita dumneavoastră la Castel dell’Ovo va începe inevitabil cu un mergeți pe o cărare de piatră de aproximativ 100 de metricare leagă castelul de continent. Mulți tineri căsătoriți vin pe acest traseu pentru o ședință foto tradițională, deoarece locul este plin de farmec.

După aceea, puteți intrați în castel. Aici puteți descoperi curtea impresionantă, căptușită cu coloane de piatră, a Casei Sale delle Colonne sau puteți admira colecțiile Muzeului de Preistorie. Aceasta din urmă este dedicată populației locale și colecționează ceramică, haine și alte obiecte care au aparținut civilizațiilor antice din zonă.

Vizita vă va purta pe un șir de alei și scări, permițându-vă să vedeți cele mai importante monumente ale orașului.accesul la calea acoperitădar și la Turnul Normanla turnul principal și restul turnului. Veți găsi și rămășițele unei frumoase bisericuțe. În vârful turnurilor din Castel dell’Ovo puteți admirați tunurile impunătoare care au fost folosite pentru a apăra orașul de numeroși invadatori.

Din aceste turnuri sau de pe bastioane, se pot vedea mai ales bucurați-vă de priveliști și panorame superbe ale orașului Napoliportul său, golful și chiar și Vezuviu în depărtare. Unii consideră că aceasta este cea mai bună priveliște a orașului Napoli, mai ales din turnul mare și rotund din afara zidurilor castelului!

În cele din urmă, înainte de a părăsi complexul, puteți plimbare prin satul antic Borgo Marinari. Această promenadă de-a lungul malului mării găzduiește numeroase cafenele și restaurante. În timp ce stați aici, puteți continua să vă bucurați de o priveliște frumoasă a orașului în depărtare.

Pentru a vizita Castel dell’Ovo din Napoli, trebuie să mergeți la Via Parte-nope în cartierul Santa Lucia. Odată ajunși acolo, nu trebuie decât să mergeți de-a lungul digului de piatră care leagă continentul de castel, situat lângă Borgo Marinari.

Cu transportul public

Pentru a ajunge la Castel, puteți folosi transportul public din orașul Napoli.

Puteți opri la stațiile “Santa Lucia” sau “Chiatamone” cu trenul linia 128, 140, 154 și N1.

De asemenea, se poate ajunge la castel de la stația de metrou Municipio de pe str. linia 1care deservește, de asemenea, Castel Nuovo. Va trebui să mergeți pe jos timp de aproximativ douăzeci de minute pentru a ajunge la castel sau să luați trenul de linia de autobuz 154.

Cu mașina sau cu taxiul

Puteți ajunge la castel și cu mașina sau cu taxiul, indicând următoarea adresă Via Eldorado, 3, 80132 Napoli NA, Italia.

E bine de știut

Locurile sunt puține și trebuie să plătești pentru ele. Pentru a vă organiza transferurile, puteți utiliza aplicația Google Maps.

Orarul și prețurile la Castel dell’Ovo din Napoli

CALENDAR

În timpul verii, este posibil să vizitați Castel dell’Ovo din Napoli:

  • Între orele 9.00 și 19.30 în zilele lucrătoare
  • Între orele 9:00 și 14:00 în zilele de sărbători legale și duminici.

În perioada de iarnă, puteți vizita castelul:

  • Între orele 9.00 și 18.30 în zilele lucrătoare
  • Între orele 9:00 și 14:00 în zilele de sărbători legale și duminici.

TARIFE

Pentru a vizita Castel dell’Ovo din Napoli, nu este necesar să se plătească. Cu toate acestea, Muzeul de Preistorie nu este gratuit. Taxa de intrare depinde de expozițiile sale temporare.

De asemenea, puteți alege să faceți un tur ghidat al acestui monument emblematic. În acest fel, puteți afla mai multe despre istoria și arhitectura castelului, precum și despre miturile din jurul numelui său. Uneori este posibil să combinați o vizită la Castel dell’Ovo cu unul sau mai multe dintre celelalte monumente din Napoli, inclusiv Castel Nuovo, care i-a succedat ca reședință regală.

E bine de știut

Ultima intrare este de 30 de minute înainte de ora închiderii. După această perioadă, nu mai este posibilă intrarea în castel. Alternanța dintre ora de vară și cea de iarnă coincide cu trecerea la ora de vară și cea de iarnă.

Orele de vârf sunt între orele 15:00 și 18:00, de luni până sâmbătă.. Sâmbătă și duminică sunt cele mai aglomerate zile.

Alocați cel puțin o oră pentru a vizita Castel dell’Ovo. Vizita poate dura mai mult timp dacă zăboviți în fața panoramei sau la Borgo Marinari.

Apusul este unul dintre cele mai bune momente pentru a vizita Castel dell’OvoPanoramele, deja sublime, se colorează în culori cafenii. Atât pentru fotografii amatori, cât și pentru cei experimentați, acesta este cel mai bun moment, deoarece lumina este foarte interesantă.

Castelul nu este foarte accesibil pentru persoanele cu mobilitate redusă.. Se pare că unele părți sunt echipate cu lifturi pentru a facilita accesul.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro