Vizitați Cascada Niagara: bilete, prețuri, orare

Doriți să descoperiți Cascada Niagara cu un zbor din New York? Planificați o excursie de neuitat din Big Apple!

Granița naturală dintre Statele Unite și Canada, Cascada Niagara este cunoscută în întreaga lume pentru frumusețea sa uluitoare.
Sunteți în New York sau plănuiți să stați câteva zile? Aveți nevoie de o gură de aer proaspăt, departe de agitație? Există o destinație perfectă la doar un zbor scurt de aici: faimoasele Cascade Niagara. Spectaculoase și tunătoare, ele oferă o excursie care îți taie respirația. Contemplați puterea cascadelor și descoperiți toate fațetele lor datorită unei varietăți de animații pe care vă va plăcea să le încercați.

Istoria cascadei Niagara

Cascada Niagara

Credit foto: Flickr – Neil Howard

A apărut după ce a apărut Wisconsin Ice Age și topirea Stratul de gheață Laurențiană, cele trei cascade Niagara sunt situate pe râul Niagara și fac legătura între Lacul Erie și Lacul Ontario. Pe partea americană, se află “American Falls” și cea mai mică dintre cele trei, “Bridal Veil”. Cea mai faimoasă și mai impresionantă dintre acestea, “Potcoava”, se află pe partea canadiană.
Bogate într-o panoramă nebănuită, ele se numără astăzi printre cele mai vizitate atracții naturale din lume.

Istoria lor pare să fie strâns legată de Ongiara, un trib irochez care a locuit în regiune. Se spune că acest trib ar fi la originea numelui lor actual “Niagara”, derivat din Onguiaahra (“strâmtoarea”). Potrivit unei legende amerindiene, Cascada Niagara a fost scena pasiunii dintre Lelawala – o tânără sublimă din tribul Ongiara – și He-No, zeul tunetului. Logodită cu forța de tatăl ei cu un rege pe care îl disprețuia, a decis să se alăture iubirii sale adevărate, He-No, care trăia într-o peșteră ascunsă în spatele cascadei Horseshoe Falls. Aflată într-o canoe, a coborât pe râul Niagara și a căzut. He-No a prins-o și au trăit împreună pentru tot restul vieții lor. Spiritele lor, legate pentru totdeauna, vor continua să ocupe faimoasa peșteră.

Cascada Niagara este, de asemenea, o sursă importantă de energie pentru Statele Unite și Canada. Puterea apelor lor este folosită pentru a alimenta Sir Adam Beck 1 și 2, Centrala electrică Robert Moses Niagara și Centrala generatoare de pompe Lewiston.
Să vizitezi Cascada Niagara înseamnă să te scufunzi în inima unor peisaje magice, dar și într-o istorie bogată: de la folclorul popoarelor amerindiene până la impactul acestora asupra industriei și comerțului din Canada și SUA.

Ce să faci în Cascada Niagara?

Cascada Niagara

Credit foto: Flickr – Shogunangel

Partea americană

Din partea americană, a fost Parcul de stat Niagara Falls – Parcul de stat Niagara Falls – situat în statul New York – a fost creat în 1885 pentru a conserva Cascada Niagara. Este cel mai vechi parc de stat din SUA și oferă o multitudine de activități pentru o experiență completă și de neuitat.

Pentru senzații tari supreme, faceți o plimbare pe Domnișoara din ceață. Îmbrăcați pelerina de ploaie iconică oferită de companie și porniți să cuceriți Cascada Niagara. Singurele ambarcațiuni de vizitare a obiectivelor turistice de pe apele Niagarei de la granița cu SUA, flota Maid of the Mist vă duce acolo unde ceața și curcubeul se întrepătrund într-un zumzet tumultuos. Croazieră de-a lungul American Falls – American Falls și Cascada Bridal Veil – înainte de a se îndrepta spre legendarul Cascada Horseshoe.

O altă alternativă care vă aduce la câțiva metri de Cascada Niagara:  Peștera Vânturilor. Un superb punct de belvedere amplasat pe Insula Caprelor, care vă permite să ajungeți la poalele Cascada Bridal Veil datorită unui lift de 53 de metri. Și aici, echipați cu o pelerină de ploaie și încălțăminte specială, vizita are loc pe pasarele de lemn unde sunt asigurate dușuri.

Pasionații de istorie își vor găsi fericirea la Teatrul de aventură Niagara. Situat în centrul de vizitare al parcului, vă va cufunda timp de 30 de minute în istoria legendarei cascade. Priviți cu alți ochi aceste maiestuoase prăpăstii maiestuoase, deoarece mulți oameni îndrăzneți au încercat să le abordeze.

Partea canadiană

La granița canadiană, există, de asemenea, mai multe atracții care vă permit să trăiți o aventură neobișnuită.

Faceți un tur al Călătorie în spatele cascadei o platformă de observare în apropierea Cascada Horseshoe. Veți putea asista la spectacolul uimitor al apelor care se sparg și la zgomotul lor asurzitor. Dar, înainte de asta, va trebui să cobori 38 de metri și să explorezi tuneluri săpate în stâncă cu peste un secol în urmă. Este un efect extraordinar!

În cazul în care Domnișoara din ceață oferă senzații tari americane, iar Whirlpool Jet Board Tour este un nivel superior. Cei mai aventuroși vor fi încântați să se urce în aceste bărci rapide, care trec în viteză prin apele înghețate ale râului Niagara.

Vreți să obțineți ceva înălțime? The Whirlpool Aero Car este o opțiune bună. Cu vedere la râul Niagara încă din 1916, această șosea de centură oferă o priveliște uluitoare asupra cascadelor și a peisajului înconjurător.

Din New York

Orașul Niagara Falls și faimoasele Cascade Niagara sunt situate la aproape 400 de mile nord-vest de Big Apple. Din New York, există mai multe modalități de a ajunge la cascade.

Călătoriile cu autobuzul spre Cascada Niagara sunt o opțiune accesibilă și confortabilă. Puteți dormi în timpul călătoriei de 9 până la 11 ore.

Dacă nu vă este teamă de un drum lung, închirierea unei mașini este cea mai rapidă opțiune de călătorie pe uscat. Este nevoie de aproximativ șapte ore pentru a ajunge la Cascada Niagara pe cea mai directă rută: prin Pennsylvania, la Finger Lakes în centrul statului New York.

Linia de cale ferată Amtrak oferă servicii de legătură cu Cascada Niagara în toată regiunea de nord-est. De la New York City, se poate face o călătorie de aproximativ 9,5 ore. Un mic plus: puteți vedea peisaje frumoase.

De la New York City, zburați până la Aeroportul Internațional Buffalo Niagara, care durează maximum 1,5 ore. Nu ezitați să folosiți acest comparator de zboruri pentru călătoria dumneavoastră!

Odată ajunși acolo, aveți mai multe opțiuni pentru a ajunge la Cascada Niagara. Cu taxiul și autobuzul de transfer, veți ajunge acolo în aproximativ 40 de minute. Doriți să mergeți direct la partea canadiană? Taxiurile și navetele vă pot duce acolo în 45 de minute. Vă rugăm să rețineți că pentru a trece granița este necesară prezentarea unui act de identitate.

Transportul public

Dacă preferați transportul în comun, există două linii de metrou care fac legătura între aeroport și centrul orașului Buffalo. Linia 204, mai rapidă, costă 2,50 USD pe bilet, iar linia 25 costă 2 USD. Odată ajuns în centrul orașului Buffalo, luați linia 40, care vă va lăsa la Cascada Niagara pentru 2 dolari.

Marile corpuri de apă ale Niagarei te ademenesc și abia aștepți să le explorezi în cel mai bun mod posibil. Există o serie de opțiuni disponibile pentru ca șederea dumneavoastră să fie cât mai bună.

  • Excursie de două zile din New York

Cu plecare din New York, cu un autobuz dus-întors, bucurați-vă de un tur ghidat bilingv de două zile la Cascada Niagara.

  • Excursie de o zi din New York

Pentru un sejur mai scurt, tot din New York, optați pentru autobuzul dus-întors cu un tur ghidat bilingv al cascadelor pentru o zi. De asemenea, este disponibilă o croazieră opțională.

  • Tur de grup mic la Cascada Niagara în SUA cu prânz

Cufundați-vă în decorul idilic al Cascadei Niagara într-un tur de 90 de minute cu escortă pentru grupuri mici.Începeți cu celebra croazieră cu barca Maid of the Mist până la marginea cascadei. Dacă aveți rău de mare, explorați istoria regiunii Niagara și vizitați Whirlpool State Park. Serviciul de transfer la și de la hotelul local este inclus numai pentru partea americană.

  • Teatrul de aventură Niagara

Vrei să descoperi toate micile secrete ale Cascadei Niagara? Mergeți la Niagara Adventure Theater pentru un film de 30 de minute despre istoria și misterul lor.

Niagara Falls programe și taxe

Cascada Niagara

Credit foto: Flickr – Shogunangel

Orar

Vizitarea Cascadei Niagara este posibilă pe tot parcursul anului. Doar atracțiile din jur au un program propriu.

Tarife

Excursie de două zile din New York

Excursie de o zi din New York

Excursie cu mic grup la Cascada Niagara în SUA cu prânz

Teatrul de aventură Niagara

TravelMax.ro