Vizitați Casa Muzicii din Viena (Haus Der Musik): bilete, prețuri, ore de deschidere

Sunteți în vizită la Viena? Mergeți la Casa Muzicii (Haus Der Musik), unde se află Orchestra Filarmonicii din Viena!

Capitala Austriei, situată la est de Dunăre, Viena atrage numeroși vizitatori în fiecare an. Orașul este cunoscut pentru patrimoniul său cultural și arhitectural excepțional. O vizită la Viena este o ocazie de a descoperi palatele imperiale, inclusiv faimosul Palatul SchönbrunnDar este, de asemenea, o oportunitate de a cunoaște un patrimoniu muzical de renume internațional. Unii dintre cei mai mari compozitori din istorie au trăit în acest frumos oraș austriac, cum ar fi Mozart, Beethoven și Sigmund Freud, care s-au inspirat din el.

Viena a fost mult timp considerată capitala mondială a muzicii, găzduind numeroase evenimente, cum ar fi valsurile vieneze și Wiener Sängerknaben. Astăzi, casa muzicală este considerată unul dintre leagănurile culturale ale orașului și atrage în fiecare an numeroși vizitatori, care descoperă culisele unui must-see austriac, de la muzeu la operă.

Așadar, dacă și tu ești tentat de această experiență muzicală, urmează ghidul și împinge ușile de la Haus Der Musik pentru o călătorie acustică!

Istoria Casei Muzicii din Viena

Situată în Palatul Arhiducelui Carol, Casa Muzicii a fost inițial reședința fondatorului și primului maestru al Orchestrei Filarmonice din Viena: Otto Nicolai (1810-1849). Aici compozitorul a creat unele dintre cele mai frumoase capodopere ale sale. Doar primul etaj al muzeului a rămas în starea sa originală și găzduiește astăzi arhivele istorice ale celebrei orchestre.

Concepută ca muzeu de artă, Casa Muzicii s-a dovedit a fi în scurt timp locul ideal pentru a ilustra cultura muzicală austriacă. În anul 2000, a fost lansat Haus der Musik și-a deschis porțile pentru public, invitându-l să descopere chipul atemporal al orașului, cel orchestrat de muzica clasică.

În 2015, premisele au fost cunoscute în întreaga lume: Casa Muzicii a devenit primul muzeu austriac care a semnat un acord cu o altă țară (Mexic) pentru a construi un muzeu al muzicii bazat pe cel din Viena: Casa de la Música de Viena en Puebla.

Astăzi, Casa Muzicii are aproape trei milioane de vizitatori și atrage tot mai mulți în fiecare an. De la pasionați la amatori, vă invită să descoperiți marea poveste de dragoste care a unit întotdeauna Viena și muzica…

Ce să vezi și ce să faci la Casa Muzicii din Viena?

Ce să vezi și ce să faci în Casa Muzicii din Viena?

Credit foto: Shutterstock / Balakate

Casa Muzicii din Viena vă invită să vă întâlniți cu compozitori iluștri din trecut și din zilele noastre prin intermediul unor instalații interactive amplasate pe cinci etaje. O oportunitate pentru tineri și vârstnici de a explora patrimoniul muzical al Austriei într-un mod distractiv și inovator.

Muzeul Orchestrei Filarmonicii din Viena

Începeți vizita în curtea clădirii, care adăpostește unele dintre cele mai importante expoziții temporare și o cafenea.

Continuați la primul etaj pentru a descoperi Muzeul Orchestrei Filarmonice din Viena. Situat în fostul apartament al compozitorului Otto Nicolai, acest spațiu oferă șansa de a afla mai multe despre istoria orchestrei, inclusiv o experiență de ascultare a celebrului concert ” Concertul unei nopți de vară “în Schönbrunn. Tot aici se află și toate arhivele istorice ale orchestrei.

Sonosfera

Urcă la etajul al doilea pentru a descoperi Sonosfera. Aceasta experiență muzicală O experiență muzicală completă între om și sunet te duce înapoi la primele tale momente de întâlnire cu muzica. De fapt, retrăiți momentul în care erați în pântecele mamei, prin “adrenalina senzorială prenatală”. O activitate neobișnuită care îl pune pe om în contact direct cu sunetele.

Istoria compozitorilor

Etajul al treilea face loc ilustrului Compozitori vienezi. Aflați mai multe despre maeștri și capodoperele lor, precum Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johann Strauss sau Anton Webern.

Virto/Grado

Vizita continuă cu etajul al patrulea și Virto/Grado. Această experiență muzicală interactivă vă permite să luați parte la o operă multimedia. Muzicienii în devenire vor fi încântați să-și încerce norocul în această activitate distractivă și interesantă. La acest etaj se află și magazinul de suveniruri. Casa de.

Restaurantul

În cele din urmă, ultimul etaj vă oferă o imersiune între arta muzicii și arta de a gătiprin restaurantul său Huth.

Acest spațiu vă permite, de asemenea, să încercați o experiență sonoră datorită celor mai recente tehnologii. Plimbați-vă prin diferitele încăperi între lumea virtuală și realitate.

Vă rugăm să rețineți Casa Muzicii din Viena oferă, de asemenea, diverse evenimente, cum ar fi concerte (programul poate fi găsit pe site-ul oficial al muzeului).

Casa Muzicii din Viena este situată în palatul arhiducelui Carol, în inima orașului vechi. La doar o aruncătură de băț de Opera din Viena, puteți ajunge la intrarea principală mergând la numărul 30 Seilerstätte.

  • Prin subteran liniile U1, U2, U3, U4, stații Karlsplatz sau Stephansplatz
  • Cu tramvaiul liniile 1 și 62 (stația Karlsplatz/Oper); sau liniile 2, 71 sau D (stația Schwarzenbergplatz)

Orarul și prețurile de la Casa Muzicii din Viena

SCHEDULE

Muzeul este deschis în fiecare zi de la 10:00 la 22:00 (ultima intrare la ora 21.30), cu excepția zilei de 24 decembrie, când Casa Muzicii se închide la ora 18.00.

Vă rugăm să rețineți :
– Casa Muzicii din Viena oferă numeroase evenimente pentru cei mici, inclusiv un tur ghidat în weekend. Turul durează aproximativ 2 ore și este rezervat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani. Mai multe informații despre program și înscrieri pot fi găsite pe site-ul oficial al Casei Muzicii.
– Biletele pentru expoziții și concerte pot fi procurate între orele 10:00 și 21:30 de la casa de bilete a muzeului.
– Magazinul de la etajul 4 este deschis zilnic între orele 11:00 și 21:00.

TARIFE

Biletele clasice sunt disponibile la casa de bilete a Haus der Musik și online. Vă rugăm să rețineți că biletele speciale (reduceri, grupuri, familii etc.) pot fi achiziționate numai la fața locului.

Bilete pentru Maison de la Musique

  • Adulți : 13€
  • Studenți, persoane în vârstă sau cu handicap : 9€
  • Copii sub 12 ani : 6€
  • Copii cu vârsta sub 3 ani gratuit

Bilete combinate (Casa Muzicii + Casa Mozart)

Sunt disponibile bilete combinate cu Casa Mozart, care vă permit să vizitați două dintre cele mai importante locuri din istoria muzicii din Viena:

  • Adulți : 18€
  • Studenți : 12€
  • Copii sub 12 ani : 8€
  • Copii cu vârsta sub 3 ani gratuit

Vă rugăm să rețineți De asemenea, sunt disponibile tarife speciale pentru grupuri. Vă rugăm să rețineți că grupurile încep de la 10 persoane și că este necesar să rezervați bilete în avans pe site-ul muzeului.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

– Îmi pot lua rucsacul, geaca sau bagajul la muzeu?
Nu, rucsacurile, jachetele, gențile mari de voiaj și valizele trebuie lăsate în vestiar. Puteți lua cu dumneavoastră genți de mână sau genți mici similare. Vestiarul se află la casa de bilete a muzeului și este gratuit.

– Este Haus der Musik accesibilă persoanelor cu mobilitate redusă?
Da, întreaga casă este accesibilă cu liftul. Toaleta pentru persoane cu handicap se află la parter.

– Este muzeul echipat pentru copii mici (cărucioare etc.)?
În muzeu este permis accesul cu cărucioare. Toate etajele sunt accesibile cu liftul. De asemenea, vă puteți lăsa căruciorul în vestiar. La parter există o masă de schimbat scutece, iar la subsol există toalete.

– Se poate mânca în interiorul muzeului?
Nu, în muzeu nu este permisă intrarea cu mâncare și băutură. Dar puteți oricând să faceți o pauză în curte, la cafenea sau la restaurant și apoi să vă continuați vizita.

– La ce vârstă este recomandată expoziția pentru copii?
În mod ideal, începând cu vârsta de aproximativ 5 ani, pentru a se putea bucura de locul și de activități într-un mod semnificativ. Bineînțeles, expoziția poate fi vizitată și de vizitatori mai tineri, concentrându-se pe anumite instalații.

– Pot să părăsesc muzeul între timp și să mă întorc mai târziu?
Da, dacă îl returnați în aceeași zi. Trebuie doar să informați casa de bilete a muzeului.

– Pot să-mi las copilul să viziteze muzeul singur?
Pentru copiii sub 12 ani, este necesar un adult însoțitor.

Sunteți gata să călătoriți în sunetul valsurilor vieneze?

TravelMax.ro