Vizitați Casa Mozart din Viena: bilete, prețuri, ore de deschidere

Plănuiți să stați la Viena, bijuteria culturală a Europei? Dacă doriți să aflați mai multe despre viața lui Mozart, vizitați Casa Mozart din Domgasse 5!

Casa lui Mozart este situată în inima istorică a Vienei, foarte aproape de frumoasa Catedrală Sfântul Ștefan și, în general, de multe alte puncte de interes turistic și cultural din capitala austriacă, care se numără printre cele mai frumoase orașe din Europa!

Această clădire cu trei etaje, care a devenit de-a lungul anilor un loc de pelerinaj pentru iubitorii de muzică clasică și pentru fanii tânărului compozitor, oferă turiștilor care vizitează capitala vieneză ocazia de a descoperi singura reședință a lui Mozart care a supraviețuit în Viena. A locuit acolo între 1784 și 1787!

Pentru a vă ajuta să vă bucurați de o pauză culturală melodioasă în inima Vienei, am pregătit un scurt ghid pentru a vizita casa lui Mozart fără să pierdeți niciun moment: un scurt istoric, atracții și locuri de descoperit, o hartă, prețuri, orare și multe alte elemente esențiale.

Istoria casei lui Mozart din Viena

Casa Mozart, Viena

Credit foto: Instagram – sawvv

Când vizitezi casa lui Mozart din Viena, nu poți să nu rămâi uimit de această clădire impunătoare din secolul al XV-lea. În prezent, aici se află 3 etajeAceastă casă burgheză obișnuia să aibă doar două etaje. Inițial, intrarea principală era la Schullerstrasse 8 dar modificările pentru a face din clădire casa care Mozart și pe care avem privilegiul să le cunoaștem și astăzi – au fost realizate de maestrul pietrar Andrea Simone Carove care deținea clădirea la acea vreme.

După moartea acestuia, tânărul Mozart a fost chiriaș – timp de trei ani și pentru o chirie anuală de 450 de florini – în această casă confortabilă, care devenise proprietatea bogatei familii Camesina.
Deși genialul compozitor nu a locuit în această fermecătoare casă de oraș decât trei ani, faima sa a fost atât de mare încât s-a decis să nu se mai facă alte lucrări în locul care a devenit sit istoric major. Cu excepția câtorva modificări menite să simplifice vizitele numeroșilor turiști care doresc să descopere acest loc cu totul special, casa este – chiar și astăzi – perfect identică cu cea care l-a găzduit pe tânărul minune.

Astăzi a fost transformat într-un muzeu si prezintă viața și opera artistului, concentrându-se asupra Anii vienezi în care a fost cel mai productiv din scurta sa carieră. Pentru Mozart, Viena a fost un cadru privilegiat în care și-a putut da frâu liber talentului său. Trebuie spus că orașul, un simbol cultural în Europa sfârșitului de secol XVIII, i-a permis să se scufunde într-o fervoare creativă și artistică nemaiîntâlnită până atunci. A întâlnit mulți oameni și a făcut multe demonstrații muzicale, s-a întâlnit cu monarhi, cu nume mari ale nobilimii, burgheziei și lumii afacerilor și a contribuit la creșterea rolului de lider al Vienei baroce în rândul marilor orașe europene.

Ce să vezi și ce să faci la casa lui Mozart din Viena

Casa Mozart, Viena Casa Mozart din Viena are mai multe niveluri, toate dedicate compozitorului austriac, iar conservarea sa este asigurată de către Muzeul din Viena. Mozart însuși a considerat orașul ca fiind cel mai bun loc din lume pentru a-și practica profesia!
Turul este foarte interesant și cuprinzător, iar un audio-ghid gratuit pot fi furnizate. În plus față deexpoziție permanentăPrețul biletului include accesul la unul dintre expoziții temporarediferite în fiecare an.

Primul etaj

Primul etaj, care l-a găzduit pe Mozart și familia sa de la 1784 à 1787Apartamentul în care au fost compuse multe dintre operele sale de o creativitate nebună, cunoscute în întreaga lume: trei dintre cele șase Cvartete dedicate lui Haydn care s-a împrietenit cu tânărul compozitor, precum și cu Căsătoria lui Figaro ! Este cea mai mare și cea mai luxoasă reședință ocupată vreodată de maestrul muzicii clasice, dar mai ales singura care a rămas impecabil conservată astăzi, celelalte fiind distruse sau complet renovate.

Cu 4 camere mari, 2 camere mici, un subsol mare și o bucătărie frumoasă (la acea vreme o proprietate de primă mână), este decorată cu numeroase fotografii și documente de epocă pentru cei care veneau să viziteze casa lui Mozart din Viena. Pe lângă ilustrațiile care îl înfățișează pe tânăr în viața de zi cu zi, sunt oferite informații interesante despre tehnicile sale de creație, despre instrumentele care erau în vogă la acea vreme și care i-au permis să-și exprime talentul, precum și o serie de documente fascinante despre stilul de viață al celui care poate fi considerat, pe bună dreptate, primul “superstar” adevărat din istorie.

Există o prezență amuzantă a unui sublim ceas muzical concepute în jurul 1790 și interpretând o variantă a unei piese pentru instrumente mecanice mici, scrisă, evident, de celebrul compozitor.

Etajul al doilea

La etajul al doilea, care reproduce modul în care interiorul clădirii trebuie să fi fost decorat pe vremea lui Mozart, cu elemente de stuc și frumoase picturi murale, se află un colecție multimedia de opere muzicale ale artistului: scene tridimensionale din Flautul fermecat[1945-9060]fragmente muzicale puțin cunoscute și, mai ales, spectacolul Figaro Parallelo oferind vizitatorilor o imersiune audiovizuală comparativă în lumea operei emblematice a lui Mozart “Nunta lui Figaro”, interpretată în numeroase locații din întreaga lume.

Etajul trei

Etajul al treilea oferă, de asemenea, un sortiment de conținut multimedia dedicat vieții personale și sociale a compozitorului. Pe lângă contextul socio-politic al vremii, putem afla mai multe despre legăturile sale zbuciumate cu francmasoneria (a fost membru în ultimii șapte ani de viață), despre pasiunea sa pentru jocurile de noroc, despre setea sa de cultură și știință (tânărul era un erudit notoriu, cu o minte vie), precum și despre locurile pe care le frecventa în orașul Viena, ceea ce sugerează că, pe lângă talentul extraordinar al tânărului Wolfgang, acesta știa să se ocupe de relațiile sale și să fie un om al rețelelor.

Al doilea subsol

Unul dintre cele mai surprinzătoare locuri din clădire este, fără îndoială, cel de-al doilea subsol: The Sala Bösendorfer. Calitățile acustice formidabile ale sălii, dotată cu cele mai moderne echipamente de sunet și perfect izolată, au dus la transformarea acesteia într-o sală de concerte dedicată muzicii de cameră. Aici se improvizează în mod regulat înregistrări de studio!

În mod regulat concerte, expoziții și conferințe sunt prezentate aici. Este posibil chiar să se organizeze petreceri private, botezuri și nunți de înaltă clasă, deoarece este posibil să se închirieze acest spațiu excepțional din inima casei lui Mozart din Viena.

Magazinul

Bineînțeles, vizita se încheie cu o vizită la magazin, care oferă numeroase albume CD și DVD dedicate operelor lui Mozart, precum și diverse cărți și suveniruri cu sigiliul casei lui Mozart din Viena.

Situat în inima istorică a Vienei, în apropiere de Stephansplatz Este ușor de ajuns acolo cu transportul public:

Cu metroul

  • Linia U1 opriți “Stephansplatz”.
  • Linia U3 opriți “Stephansplatz”.

Cu autobuzul

  • Linia 1A opriți “Stephansplatz”.

Orarul și prețurile de funcționare ale Casei Mozart din Viena

Casa Mozart, Viena

Credit foto: Instagram – kseniiatrofimova_

SCHEDULE

  • În fiecare zi (vara și iarna): de la 10.00 la 19.00

TARIFE

Biletele pot fi achiziționate online de la o serie de comercianți cu amănuntul afiliați sau direct de la locul de desfășurare.

  • Preț întreg : 11€
  • Tarif redus (sub 19 ani): 4,50 €.
  • Tarif de familie* (sub 19 ani) : 24€
  • Preț cu ViennaCityCard : 2€
  • Bilet combinat “Wiener Museumsmelange : 18€

*Cu tariful de familie, puteți lua doi adulți și până la trei copii la un tur al acestui spațiu cultural de calitate!

**Biletele combinate permit accesul la Casa Mozart și la unul dintre următoarele trei muzee: Muzeul Evreiesc din Viena, KunstHausWien sau Casa Muzicii.

E bine de știut

– În cazul în care audio-ghiduri sunt disponibile în treisprezece limbi pentru adulți și opt pentru copii.
– Întreaga clădire este accesibile persoanelor cu mobilitate redusăiar aceștia din urmă beneficiază, de asemenea, de toalete concepute pentru a-i găzdui
– Animalele de companie nu sunt binevenite

TravelMax.ro