Vizitați câmpurile de orez din Bali: bilete, prețuri, orare

Plănuiți o vacanță de vis în Indonezia în acest an? Apoi nu ratați o vizită la câmpurile de orez din Bali, adevărata splendoare a insulei!

Să mergem pe insula cunoscută sub numele de insula zeilor: Bali ! În inima arhipelagului indonezian, insula Bali este un amestec încântător de peisaje de vis, plaje cu nisip alb sau negru, păduri luxuriante și vulcani maiestuoși! Adăugați la aceasta o cultură mistică și autentică și locuitori incredibil de prietenoși și nu există nicio îndoială că veți fi cuceriți de această insulă și de toată magia ei.

Dar dacă este un lucru pe care îl veți ține minte din călătoria dumneavoastră în Bali, acela sunt terasele de orez. Plimbarea prin ele este o adevărată imersiune în inima unei tradiții locale. Unele dintre ele sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, așa că terasele de orez din Bali vor face din călătoria dumneavoastră una unică și memorabilă.

Așadar, pentru a vă ajuta să vizitați câmpurile de orez din Bali, am pregătit un mini-ghid cu toate informațiile importante pe care trebuie să le știți.

Istoria câmpurilor de orez din Bali

Câmpurile de orez din Bali

Credit foto: De la Worldpics / Shutterstock.com

Celebrele câmpuri de orez din Bali au un sistem ingenios de irigații, numit ” subak “. Acest sistem a fost creat în secolul al IX-lea, ideea de bază fiind derivată dintr-un concept filozofic numit ” Tri Hita Karana “Scopul a fost de a stabili o relație stabilă între spirit, om și natură. În acest caz, este vorba de crearea de canale și baraje pentru a gestiona apa din orezării în mod echitabil și în funcție de necesități, pentru a evita irosirea ei.

Acest sistem ecologic hipercomplet nu poate fi separat de munca colectivă. Într-adevăr, în cultura orezului, este important de știut că, pe lângă cultivarea orezului, există și alte activități. Prin urmare, nu este neobișnuit să vedeți multe rațe care se bălăcesc în mijlocul câmpurilor de orez dacă mergeți la plimbare. De ce este așa? Creșterea rațelor este importantă în orezării, deoarece acestea curăță și fertilizează câmpurile de orez.

Ce să vezi și ce să faci în câmpurile de orez din Bali?

Câmpurile de orez din Bali

Credit foto: De CRStudio / Shutterstock.com

Merită menționat faptul că în timpul șederii dumneavoastră în Bali veți găsi multe, multe câmpuri de orez, unele mai mari, altele mai mici, unele mai faimoase, dar toate la fel de fascinante, cu nuanțele lor incredibile de verde și terasele lor rotunjite. Indiferent de anotimpul pe care îl alegeți, veți fi uimiți de această capodoperă pe care omul a reușit să o creeze și să o păstreze.

Dacă alegeți să vă aventurați în inima lor, urmând micile poteci șerpuitoare ale teraselor (ceea ce vă recomandăm cu siguranță), veți da fără îndoială peste un Țăran balinez Țăranul balinez, cu spatele îndoit, plantează sau recoltează orez. Fără îndoială, îți va oferi un zâmbet larg, iar asta este neprețuit!

Particularitatea câmpurilor de orez din Bali, și ceea ce le conferă farmecul lor incredibil, sunt palmieri care mărginesc întreaga zonă, ceea ce o transformă într-un adevărat “paradis”.

Am făcut o mică listă (dar nu exhaustivă) cu cele mai frumoase câmpuri de orez din Bali:

Câmpurile de orez din Jatiluwih

Jatiluwih

Credit foto: Din imaginea mea bună / Shutterstock.com

Dacă vreți să vizitați cele mai faimoase câmpuri de orez din Bali, atunci mergeți la terasele de orez din Tabanan, sau Câmpurile de orez Jatiluwih. Situat la poalele vulcanului Batukaru, acest sit a fost desemnat ca fiind inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vă puteți plimba liber și ușor pe jos și, în ciuda faptului că este un punct turistic important.

Datorită dimensiunii amplasamentului, nu veți fi unul peste altul și vă veți putea bucura de seninătatea locului. “Jatiluwih” în franceză înseamnă “cu adevărat minunat”. E suficient pentru a înțelege!

Câmpurile de orez din Belimbing

Belimbing

Credit foto: De la Edmund Lowe Photography Image / Shutterstock.com

În apropiere de Jatiluwih, dar puțin mai puțin cunoscut (deci poate chiar mai autentic?), descoperiți terasele de orez de la Belimbing. Și aici, veți rămâne fără suflare în fața nuanțelor de verde de pe mai multe etaje.

Și, de asemenea, descoperiți și celelalte plantații care o înconjoară: mangustan, durian (acel fruct celebru care pune!) sau cafea.

Câmpurile de orez din Tegallalang

Tegallalang

Credit foto: De la Elena Ermakova / Shutterstock.com

Situat nu departe de Ubud, câmpurile de orez din Tegallalang vă promit o panoramă de carte poștală! Și asta doar de pe marginea drumului, nu ai cum să nu le vezi!

Și aici puteți face drumeții prin plantații și puteți scăpa de toți vânzătorii de suveniruri de pe drum.

Micul plus? Opriți-vă la umbra unei mici colibe pentru a bea o nucă de cocos proaspătă, cu câmpurile de orez în fundal.

Câmpurile de orez din Sidemen

Sidemen

Credit foto: De Liem Men Sang / Shutterstock.com

Dacă vă plimbați prin estul Bali și decideți să vă opriți în satul Sidemen Dacă vreți să vă îndepărtați de turismul de masă, atunci și aici veți descoperi terase de orez cât vezi cu ochii!

O scurtă plimbare vă promite un moment de liniște absolută. Micul plus: petreceți o noapte în sat și admirați apusul de soare peste câmpurile de orez… Un moment magic garantat!

Câmpurile de orez de pe drumul spre Pupuan

Pupuan

Credit foto: Shutterstock.com

Dacă vă îndreptați spre satul Pupuan Așa că oprește-te la punctul de vedere specific și fă poza!

De aici, panorama este pur și simplu incredibilă, cu valea, râurile și câmpurile de orez cât vezi cu ochii!

Câmpurile de orez din Bali

Credit foto: De Breslavtsev Oleg / Shutterstock.com

Vizitarea câmpurilor de orez din Bali nu poate fi mai ușoară. Aproape oriunde te-ai afla pe insulă, vei întâlni cu siguranță una dintre aceste întinderi sublime de 50 de nuanțe de verde! Cele mai frumoase (cum ar fi Jatiluwih) sunt situate în jurul Ubud.

Există mai multe opțiuni, cum ar fi agențiile de turism, tururile organizate, cu șoferi de grup sau particulari. Dar dacă avem un singur sfat să vă dăm, pentru a vă bucura pe deplin de călătorie și pentru a vă trăi vizitele în ritmul vostru, acesta este să închiriază un scuter pentru a merge în locurile magice pe care le reprezintă câmpurile de orez din Bali.

Cereți indicații la hotel sau pur și simplu de la localnici, care vor fi bucuroși să vă arate drumul.

Câmpurile de orez Jatiluwih sunt situate la 20 km nord de Tabanan, în partea central-vestică a insulei Bali, iar câmpurile de orez Tegalalang se află la aproximativ 20 de minute de Ubud.

Bali Rice Fields Orar și prețuri

Câmpurile de orez din Bali

Credit foto: De la Sirisak_baokaew / Shutterstock.com

TARIFE

În general, dacă doriți să vă aventurați în inima câmpurilor de orez, o dreptul de trecere vi se va cere să plătiți. Uneori este vorba pur și simplu de o donație pentru fermierii care lucrează acolo.

Jatiluwih fiind cel mai renumit, sunt și cel mai scump. Costă aproximativ 40.000 de rupii (2,50 euro). Pentru cei din Tegalalang, dreptul de trecere este 2000 rupii aproximativ (0,10 eurocenți).

Cu toate acestea, le puteți admira și de sus, pentru a avea o vedere panoramică a sitului, și este bineînțeles gratuit.
De foarte multe ori, de asemenea, dacă locul de desfășurare este gratuit, se parcări din împrejurimi nu sunt gratuite. Dar, uneori, trebuie doar să parchezi puțin mai departe, să mergi puțin pe jos și vei evita taxele de parcare!

CALENDAR

De cele mai multe ori, câmpurile de orez sunt accesibile turiștilor din De la 8.00 la 17.00… Încă o dată, vorbim de întinderi naturale… Așa că momentele de a face fotografii și de a ne minuna de ele nu prea există!

E BINE SĂ ȘTIȚI

Pentru a vă ajuta să vizitați câmpurile de orez din Bali în cele mai bune condiții, vă oferim câteva informații și sfaturi practice:

  • Vă sfătuim să vizitați câmpurile de orez din Bali mai degrabă în dimineața devreme sau după-amiaza târziupentru a evita căldura sau pentru a nu trece pe lângă prea mulți oameni
  • Câmpurile de orez sunt adesea abrupte, noroioase sau pline de capcane… Pentru asta, nu uitați de un bun pantofi de mers pe jos închise (uitați de flip-flops!)
  • Pentru plimbările dumneavoastră se recomandă protecție solară, pălărie și repelent de țânțari!

Lasă un comentariu