Vizitați Campanile lui Giotto din Florența: bilete, prețuri, ore de deschidere

Ah, Florența! Există vreun oraș atât de bogat din punct de vedere cultural și istoric ca Florența? Pentru a vă ajuta să îi descoperiți comorile, iată ghidul nostru de vizitare a Campanilei lui Giotto din Florența!

Situat în faimoasa Piazza del Duomo din Florența, Campanile lui Giotto este clopotnița catedralei din Florența, biserica Santa Maria del Fiore. Acest turn de campanilă este situat în partea dreaptă a catedralei. Poziția neobișnuită a turnului, aliniat cu fațada, demonstrează dorința arhitectului de a acorda o mare importanță acestui turn clopotniță. Clădirea, o operă a lui Giotto, este, de asemenea, o mărturie formidabilă a goticului florentin din secolul al XIV-lea. Acoperit cu marmură albă, roșie și verde, turnul-campanie surprinde privitorul atât prin poziționarea sa, cât și prin arhitectura sa. Din vârful turnului, vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de o priveliște minunată a catedralei, a Pieței și a acoperișurilor din Florența.

Ce vă așteaptă în acest celebru clopotniță al Catedralei din Florența? De la istorie până la informații practice, inclusiv orare și prețuri, vă dezvăluim tot ce trebuie să știți pentru a vizita Campanilele lui Giotto din Florența în cele mai bune condiții.

Istoria Campanilei lui Giotto

Istoria Campanilei lui Giotto din Florența

Credit foto: Shutterstock / Francesca Moscatelli

În 1296 a început construcția noii catedrale din Florența, celebra biserică Santa Maria del Fiore. Construcția clădirii avea să dureze cel puțin 170 de ani! Lucrarea a fost regizată de celebrul arhitect și sculptor italian Arnolfo di Cambio. Construcția Campanilei a început în 1298. Poziția sa neobișnuită se datorează probabil necesității de a elibera zona absidală pentru o cupolă mare prevăzută în proiectul inițial al lui Arnolfo di Cambio. Pentru alții, este mai ales o decizie a pictorului Giotto di Bondone, care a dorit să dea o mare importanță clopotniței.

Giotto di Bondone a preluat construcția clopotniței în 1334, după moartea lui Arnolfo di Cambio în 1303. Turnul clopotniței poartă numele pictorului Giotto, deoarece designul și construcția structurii sunt în principal opera sa. Din păcate, artistul nu și-a văzut planurile realizate. A murit în 1337, iar Andrea Pisano a preluat lucrările neterminate și a continuat până în 1348, când sculptorul și arhitectul a murit în timpul epidemiei de Moarte Neagră! În anul următor, în 1349, lucrarea a fost preluată definitiv de către Francesco Talenti un alt sculptor și arhitect al Renașterii italiene. El a fost cel care a finalizat construcția Campanilei, dându-i forma sa definitivă actuală, rezolvând, printre altele, problema echilibrului clădirii.

Deși Campanile are o înălțime de 84,70 metri și o bază pătrată de 14,45 metri, proiectul inițial al lui Giotto prevedea un turn clopotniță cu o înălțime totală de 110-115 metri, inclusiv un vârf piramidal. Deși clopotnița poartă numele lui Giotto, creatorul structurii, clădirea poartă încă amprenta artistică a celor trei arhitecți renascentiști italieni iluștri care au lucrat la acest proiect.

Ce să vezi și ce să faci la Campanile lui Giotto din Florența?

Ce să vezi și ce să faci la Campanile lui Giotto din Florența?

Credit foto: Shutterstock / Zvonimir Atletic

Pentru a începe vizita, faceți-vă timp pentru a-i admira exteriorul. Acest clopotniță maiestuoasă este acoperită pe fiecare nivel cu marmură albă de Carraraverde din Prato, roz din Maremma și roșu din Siena. Aceleași marmuri împodobesc frumoasa catedrală din Florența, precum și baptisteriul Sfântului Ioan. Cu baza sa pătrată, aspectul său uimitor și poziționarea sa specială, Campanile este considerat cel mai frumos turn din Italia, dar și cea mai formidabilă mărturie a goticului florentin din secolul al XIV-lea!

Profitați de acest moment pentru a contempla și a observa numeroasele statui și sculpturi care decorează clopotnița de la fiecare nivel. Campanilele lui Giotto sunt bogat decorate cu 56 de reliefuri, inscripționate pe două registre suprapuse (la primul etaj). În primul registru se pot vedea medalioane hexagonale care reprezintă Căderea originală și Răscumpărarea prin muncăLa etajul al doilea, figurile simbolice ale planetelor, virtuților, artelor liberale și sacramentelor. Al doilea etaj adăpostește nișele cu statuile profeților și ale sibienilor: 16 statui în mărime naturală, Acestea au fost realizate de artiști și maeștri florentini iluștri, precum Andrea Pisano, Donatello și Luca della Robbia. Aceste lucrări formează unul dintre cele mai complete cicluri figurative ale Evului Mediu!

Vă rugăm să rețineți că basoreliefurile și sculpturile sunt, din păcate, copii. Originalele sunt păstrate cu sfințenie în Museo dell’Opera del Duomo.

După ce contemplați această lucrare spectaculoasă și decorul său bogat, puteți intra în clopotniță și urca scările. Este posibil să se ajungă în vârful Campanilei Giotto, datorită 416 pași ! Din vârful celui mai frumos turn din Italia, vă puteți bucura de o priveliște minunată a orașului Florența.

Pentru a vizita Campanile lui Giotto din Florența, va trebui să mergeți în Piazza del Duomo, unde se află și catedrala Santa Maria del Fiore. Iată adresa exactă a monumentului: Piazza del Duomo, 50122 Firenze FI, Italia.

Cu transportul public

Datorită transportului public, este ușor de ajuns în Piazza del Duomo, una dintre piețele principale din Florența. The liniile C1 și C2 ambele se opresc la stații în apropiere de Giotto Campanile: ” Studio “pentru C1 și ” Roma Duomo “pentru C2.

Pe jos

Desigur, puteți ajunge cu ușurință la Campanile di Giotto pe jos. Acest monument este aproape de toate celelalte clădiri și muzee importante ale frumosului oraș italian. De la gară, din cartierul Santa Croce sau de pe malul sudic, Campanile Giotto se află la doar o scurtă plimbare. între 10 și 20 de minute pentru a ajunge în Piazza del Duomo.

Pentru a vă organiza transferurile pe jos sau cu autobuzul, puteți utiliza și aplicația Google Maps.

Orarul și prețurile de la Campanile di Giotto din Florența

Orarul și tarifele pentru Campanile di Giotto din Florența

Credit foto : Shutterstock / Mapics

CALENDAR

Este posibil să vizitați Campanile lui Giotto din Florența în fiecare zi de la 8.30 la 19.20.

Rețineți că ultima intrare este în mod normal la ora 18:50. Clopotnița este uneori închisă pentru evenimente speciale. Asigurați-vă că vă rezervați biletul în avans pentru a fi siguri că veți urca în vârful acestui monument important din Florența.

TARIFE

Biletul vă permite să vizitați Campanile di Giotto, Cupola del Brunelleschi, Battistero di San Giovanni Battista, Cripta di S. Reparata și Museo dell’Opera del Duomo.

  • Adult : 18€
  • Gratuit pentru copii sub 6 ani

Casa de bilete se închide cu 30 de minute înainte de terminarea vizitelor. După acest moment, nu mai este posibilă intrarea în clopotniță.

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Planificați să participați maximum o oră pentru a vizita Campanile di Giotto, între urcatul pe scările înghesuite, timpul pentru a vă bucura de priveliștea superbă din vârf și coborârea.
– Din păcate, clopotnița nu este accesibilă persoanelor cu dizabilități.
– În jurul Campanilei lui Giotto veți găsi multe dintre monumentele de neratat din Florența, cum ar fi Catedrala Santa Maria del Fiore și faimosul său Duomo, Baptisteriul Sfântului Ioan și Poarta Paradisului, Muzeul Bigallo și, mai ales, superbul Museo dell’Opera del Duomo!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro