Vizitați Campanile di San Marco din Veneția

Turnul Campanile di San Marco este un turn clopotniță – ca și Turnul din Pisa – înalt de 98,6 metri și se află pe marginea faimoasei Piazza San Marco din Veneția. Ridicată pentru prima dată în secolul al IX-lea pe ruine romane, a servit cândva ca turn de veghe pentru portul Veneția, pe locul actualului Piazzetta dei Leoncini. Distrus, reconstruit și renovat de mai multe ori, Campanile a fost construit ultima dată în 1912. Urcarea în vârful emblematicului turn din Veneția vă oferă o priveliște minunată a orașului. Iată sfaturile noastre pentru a vizita Campanile di San Marco.

Ce să vezi la Campanile di San Marco?

Vizitarea Campanile di San Marco vă permite să descoperiți istoria turnului, inclusiv distrugerea și reconstrucția acestuia de-a lungul secolelor. În partea de sus se află o statuie de aur a Arhanghelului Gabriel.

A se vedea și cele cinci clopotnițe care au avut o funcție importantă în timpul Republicii: clopotnița “Marangona”.cel mai mare, care a sunat începutul și sfârșitul zilei de lucru, cel mai mare, care a sunat începutul și sfârșitul zilei de lucru, cel “Malefico”.care a anunțat sentințele de condamnare la moarte, a “Nona care a sunat la ora 9 a.m., a sunat la “Trottiera”. care a indicat membrilor “Maggior Consiglio”. pentru a merge în Camera de Consiliu și a “Mezza terza”care a anunțat începerea sesiunii Senatului.

Din vârf aveți o priveliște uluitoare asupra Bazilicii Sfântul Marcu, Bazilicii Santa Maria della Salute, Bazilicii San Giorgio Maggiore, precum și asupra unor insule din apropiere, cum ar fi Murano.

Orar și prețuri pentru vizitarea Campanile di San Marco

Desigur, Campanile di San Marco poate fi vizitat pe tot parcursul anului, dar programul variază în funcție de sezon:

  • În perioada aprilie-iunie: de la 9.00 la 19.00,
  • Iulie și august: de la 9.00 la 21.00,
  • Septembrie și octombrie: de la 9.00 la 19.00,
  • Din noiembrie până în martie: de la 9.30 la 15.45.

Vânzările de bilete se opresc cu o oră înainte de închiderea sitului: asigurați-vă că ajungeți devreme, deoarece aglomerația de turiști și cozile ar putea să vă facă să pierdeți mult timp.

Pentru a vizita Campanile de San Marco se percepe o taxă de 8 € de persoană (18-25 de ani, peste 65 de ani) și 4 € pentru minori și grupuri de minimum 20 de persoane.

Pentru a obține bilete pentru a vizita Campanile of Saint Mark, există mai multe soluții: prin internet, rezervând în avans, cumpărând un bilet pentru a intra ca membru V.I.P., sau la fața locului, dar asumându-vă riscul de a avea o coadă lungă.

Intrați în sit printr-o intrare dedicată și începeți turul fără să treceți prin coadă, pentru a urca în vârful turnului cu liftul Campanile.

Turul oferă o priveliște uluitoare a Veneției: insulele și laguna, până la Dolomiți într-o zi senină.

Vizitați Campanile De San Marco din Veneția

Credit foto: Pixabay – Imitax

Pentru a vizita Campanile of San Marco, vă recomandăm să ajungeți la acesta folosind transportul public. Folosind vaporetto, autobuzul pe apă: San Zaccaria sau San Marco, liniile 1, 2, 41, 42, 51, 52, N și LN.

TravelMax.ro