Vizitați Camp Nou din Barcelona: bilete, prețuri, ore de deschidere

În timpul șederii dvs. în Barcelona, doriți să vizitați Camp Nou? Cufundă-te în lumea FC Barcelona, vizitând unul dintre cele mai mitice stadioane din lume!

Cel mai mare stadion din Europa și al treilea ca mărime din lume, Camp Nou este un loc de neratat în timpul șederii tale în capitala catalană! Gazda clubului Barça, este scena multor meciuri internaționale, inclusiv a mai multor finale ale Ligii Campionilor. În afara zilelor de meci, vizitatorii au ocazia de a vizita Camp Nou în cadrul unui tur și de a descoperi cele mai emblematice colțuri ale sale, precum și muzeul FC Barcelona.

Fie că ești un fan al fotbalului sau un fan ocazional, turul stadionului te va uimi cu siguranță! În acest articol veți găsi tot ce trebuie să știți despre istoria Camp Nou, cum să ajungeți acolo, orele de deschidere, prețurile etc.

Istoria Camp Nou

Camp Nou, Barcelona FC Barcelona este una dintre cele mai calificate și populare echipe din lume și a acumulat multe trofee de prestigiu. Existentă din 1899De-a lungul istoriei sale, clubul a fost marcat de istoria Spaniei, rezistând celor mai întunecate perioade ale țării, în ciuda marilor sale dificultăți. Această dimensiune socială și politică încă rezonează în motto-ul său: “Més que un club”, în catalană “mai mult decât un club”, care a fost inscripționat pe fiecare scaun de pe stadion din 1968.

Datorită importanței deosebite a clubului în istoria și identitatea catalană, dar și datorită faimoasei rivalități dintre Barça și Real Madrid, Camp Nou este unul dintre cele mai vizitate locuri din Barcelona. Ar putea fi considerat chiar al doilea templu al orașului, după Sagrada Familia.

În timpul unei perioade foarte prospere pentru club, a fost construită Camp Nou, în beton și fier, de către arhitecții Francesc Mitjans Miró, Josep Soteras Mauri și Lorenzo García-Barbón. Acesta a fost inaugurat la 24 septembrie 1957 cu o slujbă și o binecuvântare din partea Arhiepiscopului de Barcelona. Atunci a fost numit sobru Stadionul FC Barcelona și a înlocuit vechiul teren Los Cortes. Abia în anul 2000 a fost redenumit Camp Nou, după o consultare populară la care au participat peste 30.000 de alegători.

Inițial, stadionul avea o capacitate de 93.000 de spectatori. A fost extinsă la 120.000 de locuri în 1982 pentru Cupa Mondială din Spania și, pentru a respecta noile standarde UEFA (Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal) care interziceau accesul doar în picioare, a fost extinsă la 98.772 de locuri între 1993 și 1998. Este primul cel mai mare stadion din Europa!

La 198 4Muzeul FC Barcelona și-a deschis porțile. Camp Nou este una dintre cele mai importante atracții turistice din Barcelona și este acum unul dintre cele mai vizitate stadioane din lume. Din punct de vedere tehnic, este clasificat ca stadion de categoria 4 în clasificarea UEFA și este aprobat de FIFA, ceea ce îi permite să găzduiască toate competițiile internaționale.

Ce să vezi și ce să faci la Camp Nou din Barcelona?

Camp Nou

Desigur, puteți merge să vedeți un meci dacă vă planificați din timp și dacă acesta coincide cu datele dumneavoastră. Pe lângă vizionarea unui meci de fotbal, vizitarea Camp Nou din Barcelona vă oferă posibilitatea de a urmări meciuri de baschet, handbal, futsal sau hochei pe role. În rest, stadionul este deschis pentru vizite.

Un tur clasic include o vizită la stadion și la muzeu. Sunteți liberi să urmați traseul: vizitați vestiarelecu dulapuri personale și chiar jacuzzi, apoi luați drumul spre tunelul jucătorilor pe teren! O intrare uluitoare, care vă pune în pielea celor mai mari jucători și care vă va oferi cu siguranță o adevărată emoție. Dacă nu poți merge pe teren, poți sta pe bancă.

Camp Nou

Credit foto: Shutterstock / Lestertair

Apoi vizitați sala de conferințe de presăThe sala de interviu după meci și chiar și sala comentatorilorcare oferă o priveliște foarte frumoasă a terenului. O mică curiozitate a vizitei, puteți vedea capela stadionuluiAceastă capelă este prezentă încă de la construcția sa din 1957.

Muzeul FC Barcelona este o adevărată mină de aur pentru fani. Veți putea admira numeroase trofee: cupe prestigioase, cum ar fi cele ale Ligii Campionilor, pantofi de aur, mingea de aur a lui Lionel Messi. Dar și obiecte (tricouri, ghete, etc.), imagini și videoclipuri care au marcat istoria clubului. La finalul vizitei, magazinul vă permite să luați un suvenir și să aduceți un cadou prietenilor dumneavoastră iubitori de fotbal.

Vizitarea Camp Nou din Barcelona este, de asemenea, o ocazie de a retrăi cele mai bune momente din istoria clubului. Pentru 6€Pentru o experiență de realitate virtuală cu ochelari VR, stați în tribune și scufundați-vă în cele mai frumoase amintiri și în cele mai spectaculoase goluri ale Barcelonei!

Cu transportul public

Camp Nou este situat la aproximativ zece minute la distanță de mers pe jos de stațiile de metrou Palau Reial sau Les Corts (linia 3) și CollBlanc sau Badall (linia 5).

Pentru un bilet, numărați 2,20€ pentru o singură călătorie.

Alternativ, pentru a vizita Camp Nou din Barcelona, puteți profita de serviciul de autobuz cu mai multe opriri care leagă diferitele obiective turistice din oraș.

În plus față de metrou, există numeroase linii de autobuz care deservesc Camp Nou: D20, H6, H8, 7, 33, 54, 56, 57, 59, 63, 67, 68, 70, 75, 78, 113, 157 și L12.

Unele linii – cum ar fi N2, N3, N12, N14 – circulă chiar și toată noaptea.

Vă rugăm să rețineți Notă: În zilele de meciuri ale FC Barcelona, există un bilet special pentru a folosi autobuzele spre Camp Nou. Costă 3,10€ biletul.

À zece minute La câțiva pași de Camp Nou, veți găsi două stații de tramvai deservite de liniile T1, T2 și T3: Pius al XII-lea și Avinguda de Xile

Camp Nou Orar și prețuri

Camp Nou, Barcelona

Credit foto: Shutterstock / Yuri Turkov

Orar

În afara zilelor de meci, iată care sunt momentele în care puteți vizita Camp Nou din Barcelona:

  • Pentru următoarele date: 2 ianuarie/6 ianuarie; 14 aprilie/13 octombrie; 16 decembrie/31 decembrie.

De la ora 9.30 la 19.30. De luni până sâmbătă și duminică

  • Pentru următoarele date: 7 ianuarie/13 aprilie; 14 octombrie/15 decembrie

De la 10:00 la 18:30 De luni până sâmbătă și de la 10:00 la 14:30 duminică

De reținut Stadionul este închis pe 1 ianuarie și 25 decembrie.

Prețuri

  • Tur de bază (tur Camp Nou și vizită la muzeu): de la 26 €.
  • Cam Nou Tour Plus (include experiența virtuală și ghidul audio): de la 35 €.

Vă rugăm să rețineți Sunt disponibile tarife preferențiale pentru copii, studenți, persoane în vârstă și persoane cu handicap.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

– Trebuie să vorbești spaniola pentru a vizita Camp Nou din Barcelona?

Nu trebuie să vorbești spaniola pentru a vizita Camp Nou! Traseul turului este clar și sunteți liberi să explorați diferitele puncte de interes.

Dacă alegeți turul cu audio-ghid, aveți la dispoziție douăsprezece limbi (franceză, catalană, spaniolă, engleză, germană, italiană, portugheză, japoneză, chineză (mandarină), olandeză, arabă și rusă).

Tururile ghidate sunt în spaniolă sau engleză.

– Cât durează turul?

Pentru a vizita Camp Nou, permiteți între 1h30 și 2h00 vizita. Cei mai pasionați dintre voi, care vor să savureze experiența completă și, de ce nu, să încerce experiența VR, își pot extinde plăcerea până la 4h vizita.

– Există un tur ghidat al Camp Nou?

Cei care doresc să afle cât mai multe despre istoria FC Barcelona și care vor să audă anecdote suculente pot vizita Camp Nou însoțiți de un expert. Rezervați-vă ghidul pe site-ul oficial al stadionului, dacă preferați limba spaniolă sau engleză. Pentru un tur ghidat în limba franceză, puteți găsi ghiduri pe internet.

– Trebuie să fac o rezervare în avans?

Pentru a vizita Camp Nou, este foarte recomandat să faceți rezervări în avans, în special pentru activitățile speciale și pentru extrasele care se epuizează foarte repede. În plus, prețurile sunt mai bune dacă faceți rezervări online.

– O vizită la Camp Nou din Barcelona este inclusă în abonament?

Vizita la Camp Nou se găsește în Barcelona Pass.

– Este turul Camp Nou accesibil persoanelor cu dizabilități?

Persoanele cu dizabilități fizice (scaune cu rotile) pot vizita muzeul și se pot bucura de o priveliște panoramică a stadionului de la al doilea nivel. Din cauza numeroaselor scări, aceștia nu vor putea accesa restul turului. Vă rugăm să vă aduceți cardul de handicap pentru a vă bucura de un tur gratuit al stadionului. rata adaptată.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro