Vizitați Burj Khalifa: bilete, prețuri, orare

Vrei să atingi stelele și să zgârii burta norilor ? Vă vom duce să vizitați Burj Khalifa din Dubai.

Imaginează-ți. Vă aflați în vârful a două turnuri Eiffel și jumătate. E mare, nu-i așa? Da, sunt 828 de metri și 163 de etaje! Asta nu este nimic mai puțin decât înălțimea celui mai înalt turn din lume!

Turnul Khalifa, numit după numele președintelui Emiratelor Arabe Unite, domină orașul Dubai. Inaugurată în 2010, clădirea conține birouri, apartamente, o piscină, o moschee și un hotel de lux. Această dimensiune excepțională a făcut din el o atracție turistică majoră a orașului. O atracție care poate fi văzută de la 95 de kilometri distanță! Două milioane de vizitatori pe an se adună la Burj Khalifa din Dubai. Toată lumea trebuie să își rezerve locul în avans pentru a se asigura că ajunge la timp.

Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, clădirea în sine deține mai multe recorduri mondiale. Nu numai că este cel mai înalt turn, dar are și cel mai înalt restaurant, cele mai înalte apartamente și cel mai mare număr de etaje locuibile din toate timpurile. Doriți să vizitați Burj Khalifa din Dubai? Urmați ghidul nostru!

Cum să ajungeți la Burj Khalifa

📍 Burj Khalifa este situat în zona Dubai Downtown, în centrul orașului Dubai. Bulevardul Sheikh Mohammed Bin Rashid nr. 1. Pentru a ajunge acolo, aveți mai multe opțiuni:
Cu taxi O modalitate accesibilă de a ajunge cu ușurință la Burj Khalifa.
Cu metroul Luați linia roșie spre Stația Burj Khalifa – Dubai Mall.
Cu autobuzul Liniile 27, 29 și F13 vă duc la Burj Khalifa.
Și cu mașina urmați Șeicul Zayed Roadspre Dubai Mall, apoi ieșiți la Burj Khalifa. Pentru parcare, folosiți parcările de la Dubai Mall.

Istoria Burj Khalifa din Dubai

Burj Khalifa: un proiect nebunesc

Burj Khalifa

Credit foto: Shutterstock – Photobac

Trebuie să fie un spectacol extraordinar! Pentru aceasta, trebuie să apelați la genii inginerești cu imaginație debordantă, la cei mai buni designeri și la un efort monumental de strângere de fonduri. Care este rezultatul? Un miliard și jumătate de dolari, 500.000 de tone pe cântar, 57 de lifturi, 12.000 de muncitori, 22 de milioane de ore de muncă, șase ani de construcție. Te amețește imediat.

Aventura a început în 2003. În Dubai, nimic nu este imposibil. Tocmai de aceea, guvernul a decis să construiască acest turn al extremelor. Care este ideea? Ca întreaga lume să poată vizita Burj Khalifa din Dubai și să vadă bogăția și ambiția acestei țări. Au sosit propuneri de la numeroși arhitecți și ingineri. Norocosul câștigător? O firmă de arhitectură americană specializată în zgârie-nori. Lucrările au început un an mai târziu. Echipa zdrobește constrângerile, pulverizează obstacolele și nu-și impune nicio limită. Un singur obiectiv în minte: să construiască acest turn, cu orice preț!

Pe ce și-au bazat arhitecții designul inovator și estetic? O floare numită Hymenocallis. Dacă vizitați Turnul Burj Khalifa, veți vedea că acesta are trei secțiuni construite în jurul unui nucleu central. Din aer pare a fi o cupolă cu mai multe straturi, tipică pentru arhitectura islamică.

Totul este acoperit cu 142 de mii de metri pătrați de sticlă, aluminiu și oțel inoxidabil. Materialele folosite au fost puse la încercare, iar echipele și-au redobândit ingeniozitatea pentru a realiza această performanță. Metodele de construcție sunt inovatoare și uneori chiar nebunești!

Turnul Burj Khalifa își scufundă picioarele într-un lac artificial de 12 hectare. De asemenea, stă de pază peste cel mai mare centru comercial din lume – Dubai Mall – și peste incredibilul Fântâna din Dubai.

Burj Khalifa: dispute în fundal

Dar construcția lui Burj Khalifa nu este numai roz! În 2006, a izbucnit o revoltă. Muncitorii erau furioși și protestau împotriva condițiilor lor de muncă. Trebuie spus că au fost nevoiți să îndure ritmuri de muncă îngrozitoare, sub un soare arzător, iar uneori erau nevoiți să doarmă pe loc. Toate astea pentru… patru dolari pe zi. Dar, în ciuda acestui fapt, turnul a fost ridicat în 6 ani.

În vârf: etajele 124 și 125 ale Burj Khalifa

Vedere panoramică de la Burj Khalifa

Credit foto: Shutterstock – Valerija Polakovska

Burj Khalifa oferă trei niveluri de vizionare. Platformele “At the Top” de la etajele 124 și 125 ale turnului sunt primele dintre acestea. Dar nu vă lăsați păcăliți de nume: nu se află în vârful Burj, ci la jumătatea drumului.

Înainte de a urca la etajele superioare, așteptați într-o încăpere mare, alături de alți vizitatori. În funcție de sezonul turistic, așteptarea poate fi mai mult sau mai puțin lungă, dar, în medie, nu depășește cincisprezece minute. Gestionarea publicului este relativ fluidă, iar în această perioadă de Covid-19, din motive de gestionare sanitară, se limitează fluxul, se verifică temperatura, se respectă distanțarea socială și marcarea pe teren…

Apoi ne plimbăm pe coridoare lungi care prezintă istoria Burj-ului și apoi luăm unul dintre lifturi. Pe măsură ce etajele trec, pereții cabinei arată metri parcurși în înălțime. În mai puțin de un minut, ne aflăm la 456 de metri deasupra solului.

Iată-ne la “At The Top”… Etajul 124 este împărțit în două spații: o sală de observație interioară și o platformă exterioară. Sala interioară are o fereastră mare, un magazin de suveniruri și o cabină foto. Pe lângă faptul că vă puteți bucura de priveliște, există un binoclu interactiv care vă informează despre ceea ce vedeți și despre vechiul Dubai.

Platforma exterioară este înconjurată de panouri mari de sticlă. Există goluri în care puteți face fotografii fără reflexia sticlei. Nu este permis accesul cu trepiedul, însă, dacă doriți, puteți cere fotografului de la Burj Khalifa să vă facă o fotografie.

Dacă zeii vremii sunt cu tine, vei avea o priveliște clară care îți va permite să vezi oceanul în depărtare și câteva insule artificiale de pe coastă. Dacă nu, veți vedea un Dubai miniaturizat, cu clădirile sale, clădirile sale autostrăzi și lacurile sale artificiale… Din aer îți dai seama că Dubaiul este o metropolă care a crescut în mijlocul deșertului, o percepție pe care o uiți repede la sol, cufundat în viața urbană.

La etajul 125 există o singură cameră de observare, dar se poate admira Dubaiul de la 360°. Unii dintre pereți sunt pictați cu aripi pentru fotografii de suvenir foarte Instagrammable. Dacă priveliștea care îți taie respirația nu este suficientă pentru a-ți da o doză bună de emoții, cei mai aventuroși dintre voi pot traversa o pasarelă de sticlă care domină vidul și care se crapă la fiecare pas! Este de fapt o animație virtuală destul de spectaculoasă!

Sfatul editorului:

 • Vă recomandăm să aduceți ceva cu care să vă acoperiți, deoarece la altitudine este răcoare.

La cel mai înalt nivel al cerului: etajul 148 al Burj Khalifa

Burj Khalifa pe timp de noapte

Credit foto: Shutterstock – Mo Azizi

Puteți scăpa cu un tur de bază la etajele 124 și 125, dar dacă încercați experiența unui tur VIP până la etajul 148 al Burj Khalifa, nu veți regreta. Sincer, priveliștea este aceeași, iar cele aproximativ 20 de etaje dintre ele nu fac o mare diferență. Însă biletul Sky Ticket este menit să facă experiența de a vizita cel mai înalt zgârie-nori din lume și mai excepțională.

Pentru început, când ajungem la intrarea în Burj Khalifa, suntem conduși într-un salon unde, în conformitate cu ospitalitatea arabă, ni se oferă cafea și curmale. Apoi suntem conduși la liftul VIP, care ne duce la etajul 125, iar apoi la un al doilea lift până la etajul 148, care se află la 555 de metri deasupra solului.

Sala de observație este un salon mare și luxos, cu canapele și fotolii confortabile pentru a sta și a savura momentul. Atmosfera este confortabilă, iar ospătarii vă vor oferi alte băuturi răcoritoare și gustări.

Ca și la etajul 124, la etajul 124 există o platformă în aer liber pentru a vă bucura de priveliștea completă a Dubaiului. Etajul 148 are un număr limitat de vizitatori, așa că nu va trebui să vă faceți loc cu coatele prin panoramă și nu veți avea parte de agitația neîncetată de la etajele 124 și 125. Turul este limitat la o jumătate de oră, dar nu vei fi dat afară dacă depășești timpul!

După ce ați trăit acest moment special, puteți coborî înapoi și vă puteți bucura de etajul 124 al Burj Khalifa.

At.mosphere: cel mai înalt restaurant din lume

Burj Khalifa

Credit foto: Shutterstock – Rasto SK

Ai chef de o masă în cel mai bun restaurant din lume? Îndreptați-vă spre At.mosphere! Pentru a ajunge acolo, trebuie să mergeți direct la Hotel Armani. Un serviciu de valet gratuit va avea grijă de vehiculul dumneavoastră.

Situat la etajul 122, acest restaurant de lux oferă meniuri care variază de la micul dejun până la cine gourmet pregătite de un bucătar cu stele Michelin. Prețurile sunt scumpe și trebuie să cheltuiți o sumă minimă de persoană, care variază în funcție de meniul ales:

 • Minim 200 AED (aprox. 45 €) pentru micul dejun;
 • Minim 300 AED (aprox. 70 €) pentru prânz;
 • Minim 450 AED (aprox. 100 €) pentru o masă clasică și minimum 600 AED (adică aproximativ 140 €) pentru tabelul cu vedere.

Pentru acest preț, priveliștea este uluitoare, iar mâncarea este variată. Atmosfera este relaxată, dar poate căpăta și un aer romantic, violonistul interpretând adaptări ale unor cântece de dragoste, iar trandafirul fiind stabilizat sub un clopot de sticlă pe masă.

O alternativă mai ieftină, dar la fel de plăcută, este oferită în zona de lounge a At.mosphere. Și aici va trebui să plătiți o taxă minimă, iar At.mosphere Lounge este accesibil doar la anumite ore.

În primul rând, vă puteți bucura de răsăritul soarelui dimineața de la De la 7 la 9 dimineața sorbind o băutură caldă sau un suc proaspăt de fructe pentru cel puțin 100 AED, adică. 25 € despre.

Cu toate acestea, dacă preferați un ora ceaiului după-amiaza, cu sandvișuri și dulciuri:

 • Masă clasică cu vin spumant gratuit: minimum 430 AED, sau 100 € despre ;
 • Masă cu vedere și vin spumant gratuit: minimum 503 AED, sau 120 € despre ;
 • Și masa cu vedere cu șampanie gratuită: minimum 664 AED, sau 160 € despre.

În cele din urmă, puteți lua masa aici între orele 17:00 și 02:00. Veți descoperi un meniu bistronomic.

 • Pentru o masă clasică: minim 250 AED sau 60 € despre ;
 • Pentru o masă cu vedere: minimum 350 AED sau 80 € despre.

Cel mai bine este să rezervați cu cel puțin o săptămână înainte pentru o masă cu vedere. Rezervările de ultim moment sunt rareori acceptate.

A codul vestimentar este necesară, dar rămâne relativ casual, dar chic. Evitați hainele sport, șepcile, pantalonii scurți și tricourile, pantofii deschiși pentru bărbați și sandalele de plajă pentru femei.

Deși restaurantul și zona de lounge acceptă copiii pentru pachetele de mic dejun, există restricții de vârstă pentru celelalte mese:

 • At.mosphere Prânzul este deschis copiilor din peste 5 ani și cină pentru copiii cu vârsta de peste 7 ani ;
 • At.mosphere Lounge pe ora ceaiului este deschis copiilor din peste 5 anidar cina este rezervată pentru persoane majore (21 de ani).

The Lounge: acces la etajele 152-154

The Lounge, Burj Khalifa

Credit foto: Shutterstock – Hitman H

Luați înălțime și relaxați-vă în cel mai înalt bar din lume: bun venit la Lounge. Denumit, în general, Lounge 154 pentru a-l deosebi de restaurantul At.mosphere, acesta ocupă etajele 152, 153 și 154 și se află la 575 de metri deasupra solului.

Fiecare etaj are un salon propriu cu un decor unic (măsuță de cafea MajlisHotelul are o terasă mare, canapele opulente, masă de cocktail…). La etajul 152 veți avea acces la o terasă în aer liber, iar la etajul 152 se oferă un program muzical în fiecare zi.

Trei pachete cu nume frumoase sunt disponibile pentru 759 AED (aproximativ 182 de euro):

 • TCeai în nori vă invită între orele 12.30 și 16.00 pentru a savura o selecție de ceaiuri și cafele în nori, însoțite de petit fours;
 • Sundowner cu bule de la 17h30 și asta până la ora 19:00 să ne bucurăm de apusul soarelui, cu roze în mână și mici tartine;
 • Cocktail-uri sub stele să vă bucurați de viața de noapte cu cocktailuri și șampanie de casă însoțite de tartine gourmet. de la 19.30 la miezul nopții.

Burj Khalifa la apus de soare

Burj Khalifa la apus

Credit foto: Shutterstock – Tavarius

Cea mai populară vizită la Burj Khalifa este turul la apus, care vă permite să vă bucurați de priveliște atât ziua, cât și noaptea. Când soarele este încă pe cer, vă puteți bucura de o vedere panoramică a împrejurimilor, inclusiv a zonelor deșertice și a oceanului.

Pe timp de noapte, puteți vedea de sus luminile orașului și fântânile dansante de la Dubai Mall. Ca să nu mai vorbim de frumusețea apusului de soare din vârful Burj Khalifa, care apune cu trei minute mai târziu decât la sol.

Pentru a vă asigura că ajungeți în cel mai bun moment, vă recomandăm să vă rezervați intervalul orar cu aproximativ 90 de minute în avans, deoarece trebuie să țineți cont de controalele de securitate și de mulțimea de vizitatori la această oră de vârf înainte de a avea acces la sălile de vizionare.

Pentru cei care doresc să se bucure de răsăritul soarelui la Burj Khalifa, perioadele de rezervare sunt limitate la sfârșit de săptămână (vineri și sâmbătă) în timpul iernii.

Există tururi combinate?

Pentru a economisi bani, puteți opta pentru un bilet electronic combinat care include turul At the Top și alte atracții din jurul Burj Khalifa.

Burj Khalifa și Acvariul

Acvariul Dubai Mall

Credit foto: Shutterstock – S-F

De la cer la adâncurile subacvatice, puteți combina o vizită la platforma “At the Top” (etajele 124 și 125) cu un bilet la Acvariul Dubai Mall. Aceasta este o atracție foarte populară. Dubai este un loc al superlativelor, este cel mai mare acvariu suspendat din lume. Acesta conține mii de specii subacvatice și puteți vedea raze și rechini scufundați într-un tunel subacvatic lung de 48 de metri.

Preț bilet combinat :

 • Adult (peste 12 ani): AED 240 (aprox. 58 €) ;
 • Copilul (4-12 ani): AED 195 (aprox. 47 €).

Vizita la At the Top are loc în funcție de intervalul orar indicat pe bilet. Puteți vizita acvariul și grădina zoologică subacvatică în orice moment în aceeași zi.

Burj Khalifa cu masă

Spectacolul fântânii de la Burj Khalifa

Credit foto: Shutterstock – Stockbym

Veți găsi două oferte care combină o vizită la Burj Khalifa cu o masă. Puteți alege între un preț redus pentru tur și un pachet de prânz sau cină la Acoperișul Burj Club sau pachetul tur și mic dejun la Cafenea.

În primul rând, aveți oferta “At the Top” și o masă la Acoperișul Burj Club. Restaurantul este situat la etajul 5 și vă puteți bucura de un meniu de antreu – fel principal – desert între orele 12:00 și 14:00 sau 19:00 și 21:00, în funcție de alegerea dumneavoastră. Terasa oferă o vedere clară la Dubai Mall și la fântâni. Alegerea felurilor de mâncare este variată, iar vegetarienii nu sunt uitați. Cu toate acestea, băuturile sunt excluse din meniu.

Dacă alegeți un interval orar care corespunde orei prânzului sau cinei, va trebui să vizitați mai întâi Burj Khalifa și apoi să mergeți la masă.

În vârf + Rooftop Burj Club preț tur Burj Club :

 • Adult (peste 12 ani): 284 AED (aprox. 70 €) ;
 • Copilul (4-12 ani): AED 249 (aprox. 60 €).

Există o altă opțiune. De data aceasta, începeți ziua pe acoperișul lumii cu un răsărit de soare și un mic dejun. Această ofertă este disponibilă doar în diminețile de vineri și sâmbătă în timpul iernii. Sosirea la Dubai Mall este o experiență în sine, deoarece mall-ul este ciudat de liniștit și gol la această oră matinală. Pentru a intra, mergeți la zona de coborâre a taxiurilor. Ușile par a fi închise în acest moment, dar trebuie doar să te împingi înăuntru. Te plimbi prin cea mai mare mall din lumea pustie și slab luminată până la casa de bilete a Burj Khalifa.

Turul poate începe de pe platforma “At the Top” de la etajul 124. Priveliștea răsăritului de soare de pe Turn este minunată și vă puteți bucura de o platformă mai puțin aglomerată dimineața devreme. Atenție, după cum am spus, poate fi frig, așa că luați o jachetă pentru a vă acoperi.

Apoi, vă veți întoarce la parterul Dubai Mall, unde veți lua micul dejun la binecunoscuta “Café”. Acesta constă într-o băutură caldă și o prăjitură. Serviciul este asigurat până la ora 8 dimineața.

Taxa de intrare este de 134 AED pentru un adult (peste 12 ani) sau aprox. 30 € și 99 AED pentru un copil (între 4 și 12 ani), adică aproximativ 25 €. Acesta este cel mai ieftin bilet pentru a vizita Burj Khalifa.

Expoziția Burj Khalifa și Infinity of Lights

Infinit de lumini

Credit foto: Shutterstock – Philip Lange

Puteți combina vizita la Burj Khalifa cu expoziția Infinity of Lights. Galeria de artă digitală de 200 de metri pătrați vă oferă o experiență captivantă, deoarece vă veți cufunda în proiecția unor opere de artă emblematice. Cu ajutorul a 130 de proiectoare care difuzează 3.000 de imagini în mișcare, picturile prind viață pe podea și pe pereți de 7 metri înălțime.

Este o călătorie multisenzorială de culoare, lumină, mișcare și ritm, dar și o simfonie blândă care însoțește imersiunea. Sunt propuse trei expoziții: Van Gogh, Japonia secolului al XIX-lea și frumusețea universului. Durata vizitei este de 90 de minute.

Taxa pentru turul At the Top și Infinity of Light:

 • Adult AED 279 sau aproximativ 65 € ;
 • Copilul 194 AED sau aproximativ 45 €.

Ore de deschidere și prețuri

Burj Khalifa Dubai

Credit foto: Shutterstock – Tomasz Czajkowski

Vizitele la Burj Khalifa se fac pe anumite intervale orare, aveți la dispoziție maximum 30 de minute pentru a vă prezenta, așa că planificați să mergeți la casa de bilete în avans, chiar dacă v-ați rezervat biletul direct online. Trebuie să țineți cont de timpul de călătorie pentru a ajunge acolo, precum și de traversarea Dubai Mall, care este destul de lungă, mai ales dacă nu sunteți familiarizați cu locul.

Orele de intrare pentru platformele de observare sunt :

La vârf:

 • De luni până joi: de la 9.00 la 23.00
 • De vineri până duminică: de la 8.00 la 23.00

La cerul de sus:

 • În fiecare zi de la 12:00 la 21:00

Ultimele intrări se fac cu o oră înainte de închidere. Vă rugăm să rețineți că, în timpul Ramadanului, orele de vizitare variază, așa că vă rugăm să vă informați în prealabil dacă călătoriți în această perioadă.

Prețurile variază în funcție de intervalele orare oferite. Acestea vor fi mai scumpe sau mai puțin scumpe, în funcție de orele de vârf sau în afara orelor de vârf.

Prețuri pentru platforma de observare La vârf

Bilet standard – în afara orelor de vârf: 8.00 sau 10.00, în funcție de ziua săptămânii sau în weekend până la 15.30 și de la 19.00 la 24.00.

 • Adult (12+) 164 AED (40 € despre)
 • Copii (de la 4 la 12 ani) 119 AED (28 € despre)
 • Copii cu vârsta sub 4 ani gratuit

Bilet premium – orele de vârf: de la 16:00 la 18:30

 • Adult (12+) AED 239 (57 € despre)
 • Copii (de la 4 la 12 ani) 137 AED (33 € despre)
 • Copii cu vârsta sub 4 ani gratuit

Prețuri pentru platforma de observare La cerul de sus

Bilet standard – în afara orelor de vârf: de la 19:00 la 21:00

 • Adult 394 AED (95 € despre)
 • Copii de la 4 la 12 ani 384 AED (92 € despre)
 • Copii cu vârsta sub 4 ani gratuit

Bilet premium – orele de vârf: de la prânz până la 18:00

 • Adulți și copii de 4 ani și peste 548 AED (131 € despre)
 • Copii cu vârsta sub 4 ani gratuit

Burj Khalifa este situat în zona Dubai Downtown pe bulevardul Sheikh Mohammed Bin Rashid nr. 1. Există mai multe mijloace de transport disponibile pentru a ajunge acolo:

 • Taxi: sunt accesibile. În timpul zilei, aparatul de taxare începe de la 5 AED (1,20 EUR), iar seara de la 5,50 AED (1,30 EUR). Dacă comandați un taxi, acesta costă 10-12 AED (aproximativ 2,50 euro). Taxiurile de la unele centre comerciale (inclusiv Dubai Mall) sau monumente pot costa, de asemenea, în jur de 12 AED;
 • Metro: este linia roșie pe care trebuie să o urmezi până la gară. Burj Khalifa – Dubai Mall. Nu uitați să luați în prealabil cardul reîncărcabil NOL, pe care îl puteți folosi pentru a plăti metroul și autobuzul. Nu există vânzare de bilete individuale. Stația de metrou este un pic cam departe, este nevoie de aproximativ 15 minute de mers pe jos până la ea;
 • Autobuz: Liniile 27, 29 și F13 vă duc la Burj Khalifa;
 • Mașină: urmați-l Șeicul Zayed Roadspre Dubai Mall, apoi ieșiți la Burj Khalifa. Pentru parcare, folosiți parcările de la Dubai Mall.

Ce să faci în jurul Burj Khalifa?

În jurul Burj Khalifa nu lipsesc activitățile și atracțiile. Iată care sunt sugestiile noastre.

Dubai Mall

Dubai Mall

Credit foto: Shutterstock – S-F

O zi nu ar fi suficientă pentru a explora Dubai Mall. Cel mai mare centru comercial din lume este o atracție în sine. În afară de cumpărături, veți vedea în interiorul Mallcel mai mare acvariu suspendat și grădina sa zoologică subacvatică, scheletul întreg al unui dinozaur diplodocus, cascadele Cascade cu impresionantele sculpturi de scafandri vizibile pe 4 niveluri, tavanul umbrelă și tavanul fluture, pe care le puteți admira în timp ce vă plimbați prin MallUn patinoar, cinematografe, locuri de joacă pentru copii, o galerie de artă digitală Infinity des Lumières la etajul 2… Pe scurt, nu vă veți plictisi!

Când ieșiți din Mall, puteți descoperi Souk Al Bahar și fântânile dansatoare Fântâna din Dubai.

Fântâna din Dubai (spectacol de sunet și lumină)

Fântâna din Dubai

Credit foto: Shutterstock – Mo Azizi

Fântânile din Dubai Mall sunt un spectacol de sunet și lumină, în care jeturi uriașe de apă dansează pe muzică. Punerea în scenă este diferită pentru fiecare spectacol. Cel mai bun mod de a vă bucura de spectacol este să vă așezați pe o terasă de la etajul unui restaurant. arată.

Puteți împrumuta unul dintre abrao ambarcațiune mică, tipică Emiratelor Arabe Unite, pentru a se bucura de spectacolul de pe apă al Dubai Fountain Lake. Este o priveliște minunată în mijlocul lacului. În plus, în bazin, aveți un unghi interesant pentru a face o fotografie cu Burj Khalifa.

Pentru o plimbare în abraPrețul este de 65 AED (15 euro) de persoană. Spectacolul are loc la fiecare 30 de minute, în fiecare zi, de la 13.00 la 14.00 și de la 18.00 la 23.00.

Souk Al Bahar

Souk Al Bahar

Credit foto: Shutterstock – Gordon Bell

Vizavi de Dubai Mall se află Souk Al Bahar, la care puteți avea acces pe o pasarelă. Merită o vizită în primul rând pentru decorul său arab și în al doilea rând pentru priveliștea spre Burj Khalifa. Mai puțin aglomerat decât faimosul mall, aici nu veți găsi principalele magazine, ci mici magazine de artizanat, antichități, suveniruri și reproduceri de artă.

Există, de asemenea, o serie de restaurante cu vedere directă la Dubai Fountain Lakeperfectă pentru a vă bucura de spectacolul fântânilor dansatoare. Terasa restaurantului cu bucătărie libaneză este foarte recomandată. Abd Al Wahab unde există o listă excelentă de vinuri; restaurantulAAfterlifeun restaurant cu bucătărie fusion (sushi, italiană, orientală), unde puteți comanda narghilea; sau restaurantul ASammachun restaurant de pește tipic emiratez, unde vă puteți alege propriul pește proaspăt pe care să îl gătiți și care este situat ideal pentru a admira fântânile sau Burj Khalifa.

Parcul Burj

Burj Park

Credit foto: Shutterstock – Kateryna Galkina

Burj Park este un mic parc sub Dubai Mall, situat pe o insulă artificială care se învecinează cu Dubai Fountain Lake. Este presărat cu numeroase sculpturi, dintre care unele sunt foarte cunoscute, cum ar fi Aripile Mexicului de Jorge Marin, o lucrare foarte ușor de Instagrammable. Este, de asemenea, un loc excelent pentru a obține cel mai bun unghi pentru a surprinde întregul Burj Khalifa, o performanță care poate fi realizată cu un smartphone! De asemenea, găzduiește numeroase festivaluri și expoziții pe tot parcursul anului.

Dacă doriți să vă plimbați cu bicicleta, puteți închiria una la fața locului, ideală pentru a explora Burj Khalifa și împrejurimile sale. Costă 15 AED (3,50 € aproximativ) pe jumătate de oră la 80 AED (20 € ) timp de 24 de ore. Prețurile sunt degresive în funcție de durata închirierii.

La Burj Park, puteți lua, de asemenea, podul plutitor care traversează Dubai Fountain Lake. Are o lungime de aproape 300 de metri și vă permite să vă apropiați la 9 metri de fântânile care dansează, o senzație garantată!

Unde să dormi în jurul Burj Khalifa?

Taj Dubai

Credit foto: Rezervare

Hotelurile nu lipsesc pe Centrul orașului Dubai. Standardele hoteliere locale sunt deosebit de ridicate, astfel încât nu există surprize neplăcute în ceea ce privește igiena și confortul. Iată o mică selecție de hoteluri cu un raport bun calitate-preț și o vedere superbă la Burj Khalifa.

 • Rove Downtown Aceasta este o achiziție recentă în Dubai. Acest hotel este situat la 600 de metri de Burj Khalifa. Puteți găsi o cameră dublă cu vedere la Burj Khalifa de la 120 de euro pe noapte. Există navete gratuite către plajă la Jumeirah, à Deira pentru a vizita Muzeul Dubai sau Muzeul Jumeirah Madinat Souk ;
 • Apartament cu un dormitor Dubai Fountain & Old Town View by Auberge apartament cu un dormitor cu un pat king size și un living cu canapea extensibilă, situat ideal la 600 de metri de Burj Khalifa și cu vedere la fântâni;
 • Taj Dubai Taj Dubai este un hotel de 4 stele, cu un decor indian și vedere panoramică la Burj Khalifa. Situat în Centrul orașului DubaiDubai Mall se află la 1,5 km de hotel, dar un autobuz de transfer gratuit vă poate duce acolo;
 • Leva Hotel and Suites, Mazaya Centre Leva Hotel and Suites, Mazaya Centre: hotel cu apartamente de 4 stele situat la 1,5 km de Burj Khalifa. Personalul vorbește franceza, ceea ce este destul de plăcut. Cazarea are o cameră cu un pat king size și micul dejun este inclus.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Burj Khalifa

Credit foto: Shutterstock – shutterlk

Cât durează turul?

Turul la etajul 148 durează de obicei 30 de minute. Etajele 124 și 125 pot fi vizitate gratuit și puteți sta cât doriți.

Când este cel mai bun moment pentru a vizita Burj Khalifa?

Depinde de preferințele dumneavoastră. Cea mai populară și cea mai aglomerată perioadă pentru a vizita este de la apus de soare cu priveliștea sa asupra orașului luminat. Dar vizitarea pe timp de zi facilitează observarea elementelor orașului și a împrejurimilor sale.

Cel mai plăcut moment pentru a vizita Burj Khalifa este vara.iarnă cu temperaturi de aproximativ 25°C. Nu uitați să verificați prognoza meteo înainte de a vă cumpăra biletul, ar fi păcat ca priveliștea să fie stricată de ceață, ceață și furtuni de nisip, care sunt frecvente în Dubai.

Pot zbura deasupra Burj Khalifa?

Este posibil să faceți un tur cu balonul cu aer cald, cu elicopterul sau cu hidroavionul deasupra Burj Khalifa.

De ce ar trebui să-mi rezerv biletul online?

De la pandemia Covid-19, rezervarea online este obligatorie. Vă rugăm să rețineți că trebuie să alegeți un interval orar și că trebuie să vă prezentați la casa de bilete Burj Khalifa cu cel puțin 30 de minute înainte de vizită.

Pot să dorm la Burj Khalifa?

Puteți rezerva o cameră în hotelul de lux Hotel Armani situat în Burj Khalifa.

Care sunt cele mai bune puncte de observație pentru a face fotografii cu Burj Khalifa?

Cel mai bun loc pentru a fotografia turnul în întregime este Burj Park, situat între Dubai Mall și Dubai Opera House. Dar veți obține fotografii minunate și dacă le veți face de la un abra în mijlocul Dubai Fountain Lake.

Este Burj Khalifa accesibil persoanelor cu mobilitate redusă?

Platformele de observare sunt accesibile în scaun cu rotile. Cu toate acestea, nu sunt permise cărucioarele.

Sunt permise animalele de companie?

Nu, nu sunt permise animalele de companie și nici animalele de serviciu pentru persoanele cu handicap.

Există efecte secundare atunci când vizitați Burj Khalifa?

În funcție de sensibilitatea dumneavoastră, este posibil să aveți o ușoară greață și să vă sune urechile când folosiți lifturile, dar acest lucru nu durează. Cu toate acestea, nu este recomandat persoanelor cu acrofobie.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro