Vizitați Auschwitz în Cracovia: bilete, prețuri, ore de deschidere, acces

Cracovia este un oraș frumos în care domnește bucuria, chiar și după câteva perioade teribile din istoria sa. Dacă vă decideți să vizitați Cracovia, ați putea fi interesați să aflați cum era Auschwitz. Vizitarea taberei este un lucru emoționant, emoționant. Ce s-a întâmplat în aceste lagăre? Cum au fost zilele lungi?

Este posibil să aveți o mulțime de întrebări despre Auschwitz, chiar și după ce ați studiat subiectul la școală sau în documentare. S-ar putea să nu fie o zi ușoară pentru dumneavoastră, dar vizitarea fostelor lagăre de concentrare și de exterminare a evreilor vă va permite să vedeți și să știți ce s-a întâmplat acolo în timpul Holocaustului. Deci, ești pregătit pentru vizită la Auschwitz ?

La sfârșitul acestui articol veți găsi câteva cuvinte despre istoria lagărului de la Auschwitz.

Orarul Auschwitz

  • 🕛 Muzeul este deschis pe tot parcursul anului, șapte zile pe săptămână, cu excepția zilelor de 1 ianuarie, 25 decembrie și duminica de Paște. Muzeul se deschide la ora 8:00, dar orele de închidere variază în funcție de lună. Veți găsi mai multe detalii la sfârșitul acestui articol.

Cum să ajungi la Auschwitz

Dacă doriți să vizitați Auschwitz fără să treceți printr-o agenție, puteți ajunge acolo cu autobuzul de la autogara din Cracovia. Dacă doriți să ajungeți în fața intrării la Auschwitz I, trebuie să coborâți la stația “Oświęcim (Muzeum) ul.Leszczyńsk”. Aceasta este cea mai apropiată stație de intrarea în memorial.

Vizita la Auschwitz cu o agenție

Vizitarea Auschwitz prin rezervarea biletelor printr-o agenție este cea mai sigură și mai ușoară opțiune. Această opțiune vă va costa aproximativ la fel ca și cum ați vizita pe cont propriu, cu un plus de liniște sufletească. Multe agenții de turism cu sediul în Cracovia oferă excursii all-inclusive în lagărele de la Auschwitz pentru aproximativ (30-40€). Veți găsi aceste agenții fără probleme în centru, dar cel mai bine este să le rezervați serviciul online pentru a vă asigura că aveți loc în ziua vizitei dumneavoastră în tabere. Prețul include transportul dus-întors de la hotelul dvs. din Cracovia și ghidul (pe care îl puteți alege în limba franceză) pentru turul lagărelor de concentrare.

Puteți compara diferitele servicii pentru Auschwitz folosind widget-ul de mai jos. Avantajul de a folosi o agenție atunci când faceți rezervări online este că puteți citi diferitele recenzii, precum și să alegeți perioada de timp a turului și limba. Ghizii care vă conduc în turul Auschwitz-ului sunt acreditați de Muzeul Auschwitz.

Dacă apelați la o agenție de turism, turul de la Auschwitz va dura aproximativ 3,5 ore la fața locului. Nu trebuie să vă ocupați de nimic, deoarece agenția se ocupă de transport și de rezervarea biletelor.

Cu toate acestea, dacă doriți să rămâneți o zi întreagă în sit, vă rugăm să rețineți că ritmul vizitelor este impus, cu o oră de întoarcere pe care ghidul trebuie să o respecte.

Vizitați Auschwitz lângă Cracovia

Vizitați Auschwitz pe cont propriu

Pentru a profita la maximum de vizitarea lagărelor și pentru a avea timp să înțelegeți fiecare parte a turului, puteți vizita Auschwitz-Birkenau pe cont propriu.

Apoi, este posibil să ajungeți la Auschwitz cu autobuzul sau cu trenul. Cel mai simplu mod de a ajunge la Auschwitz este cu autobuzul: mergeți la Autogara Centrală (Cracovia Glowny, la această adresă). Aceasta se află deasupra gării.

Întrebați la casa de bilete pentru un autobuz spre Auschwitz. Dimineața este unul care pleacă la fiecare 20 de minute. Va dura aproximativ 1,5 ore pentru a ajunge acolo, iar biletul dus-întors va costa aproximativ 30 PLN (aproximativ 7 €).

Site-ul E-Podroznik oferă informații despre toate rutele de autobuz și de tren. Introduceți orașul de plecare (“Krakow” pentru Cracovia) și “Oswiecim” pentru Auschwitz ca oraș de sosire.

În timpul săptămânii, revenirile de după-amiază au loc din oră în oră, între orele 14:00 și 18:00. Așa că nu ratați drumul de întoarcere. În weekend, doar 3 autobuze pleacă de la Auschwitz după-amiaza.

Prețul unui ghid la fața locului variază între 60 PLN (14 €) și 100 PLN (23 €), în funcție de limba pe care o alegeți.

Dacă ajungeți înainte de ora 10.00 sau după ora 15.00, nu veți putea vizita locul cu un ghid. Puteți vizita doar pe cont propriu. În acest caz, intrarea este gratuită, dar Auschwitz I este rezervat pentru grupurile cu ghidaj.

Dacă ajungeți între orele 10:00 și 15:00, veți fi plasați într-un grup cu un ghid vorbitor de limba engleză. Un sfat: sosiți dimineața, pentru că o vizită durează cel puțin 4 ore.

Biletul de intrare include tur ghidat al lagărului de la Auschwitz (în engleză) + Birkenau cu transport dus-întors între cele două lagăre.

De la 1 noiembrie la 31 martie, în fiecare zi, la ora 11.45, începe o vizită ghidată în limba franceză la Auschwitz (cu excepția zilelor de 27/01, 11/02 și 20/02). Între 1 aprilie și 31 octombrie, la orele 10:00, 11:30 și 13:00 sunt oferite tururi ghidate în limba franceză. Tururile ghidate nu sunt neapărat disponibile în fiecare zi la aceste ore, așa că este important să verificați din timp. Prețul este puțin mai mare, dar nu uitați că acesta este pentru ghidurile “oficiale” ale muzeului (nu pentru cele ale agențiilor).

În concluzie: dacă vă organizați propria zi all-inclusive (transport + tur ghidat), vă va costa maximum 130 PLN (aproximativ 30 €), ceea ce reprezintă aproximativ prețul pe care îl veți plăti dacă rezervați online la o agenție de turism. Pentru mai multe informații despre muzeu și despre turul Auschwitz, consultați site-ul oficial al muzeului.

Panou

Poți vizita Auschwitz fără ghid?

Este posibilă intrarea în lagărul Birkenau fără rezervare și fără bilet. Dacă veniți de unul singur, puteți începe pur și simplu vizita. Vă rugăm să rețineți, totuși, că pentru a vizita Auschwitz I (unde poarta cu inscripția “Arbeit macht frei și la expoziții), este esențial să vă rezervați biletul online, chiar și fără ghid. Pentru a face acest lucru, mergeți la site oficial în tabără mergeți la “Rezervare” și selectați “Vizită pentru persoane fizice”, apoi alegeți vizita dorită și limba. Vă rugăm să rețineți că este preferabil să rezervați cu 1 lună în avans pentru a avea disponibilitate în limba franceză.

Ce să vezi în Auschwitz?

În primul rând, oamenii vin la Auschwitz de dragul istoriei, pentru datoria de a rememora, pentru a învăța. Multe grupuri școlare vizitează Auschwitz împreună cu profesorii lor. Sunt prezenți și mulți israelieni. Ghizii trebuie ascultați cu atenție, ei cunosc subiectul mai bine decât oricine altcineva. Ele sunt memoria vie a sitului. La fața locului, se cere mult respect față de turiști.

Valize și saci de evrei la Auschwitz Birkenau Cracovia

Flickr – Jennifer Boyer

Auschwitz I este format în principal din barăci. Aici sunt multe fotografii, scene, obiecte (ne gândim la grămezile de păr, proteze, ochelari, bagaje etc.). Aici aflăm despre viața prizonierilor din lagăr și, prin urmare, despre ororile și cruzimile comise de naziști.

Auschwitz-Birkenau este cel de-al doilea lagăr, cel cu celebra ușă cu șine (cea din cărți și din fotografia de mai jos). Aici găsim toate barăcile care erau folosite pentru a adăposti prizonierii înainte de a-i trimite la crematoriu. Locul este imens, iar unii vizitatori găsesc experiența emoționantă.

După cum vedeți, există două moduri de a ajunge la Auschwitz din Cracovia:

– Dacă vă rezervați biletul prin intermediul unei agenții de turism (prin intermediul widget-ului de mai jos), nu va trebui să vă faceți griji cu privire la transport, deoarece o navetă va veni să vă ia direct de la hotelul dumneavoastră, dacă acesta se află în Cracovia.

– Dacă doriți să vizitați Auschwitz fără a apela la o agenție, puteți ajunge acolo cu autobuzul de la autogara din Cracovia. Urmați instrucțiunile menționate anterior în acest articol. Dacă doriți să ajungeți în fața intrării la Auschwitz I, trebuie să coborâți la stația “Oświęcim (Muzeum) ul.Leszczyńsk”. Este cel mai apropiat de intrarea în memorial.

Adresa memorialului de la Auschwitz este Stanisławy Leszczyńskiej 11, 32-600 Oświęcim, Polonia

Când să vizitați Auschwitz? Date și ore de deschidere

Muzeul este deschis pe tot parcursul anului, șapte zile pe săptămână, cu excepția zilelor de 1 ianuarie, 25 decembrie și duminica de Paște. Puteți începe vizita la Auschwitz la următoarele ore:

7.30 – 14.00 decembrie
7.30 – 15.00 ianuarie, noiembrie
7.30 – 16.00 februarie
7.30am – 5pm Martie, Octombrie
7.30 – 18.00 aprilie, mai și septembrie
7.30 – 19.00 iunie, iulie, august

Opinia editorului Vă recomandăm să păstrați experiența de la Auschwitz pentru finalul sejurului dumneavoastră. Este adesea o vizită foarte solicitantă din punct de vedere emoțional. În timpul anului, vremea bună coincide adesea cu afluxul de vizitatori. Alegeți zilele de primăvară și de toamnă pentru a le vizita fără a aștepta între două locuri. De asemenea, rețineți că cea mai mare parte a vizitei se face în aer liber. Așa că luați ceva pentru a vă acoperi pe timp de iarnă.

Auschwitz + Minele de sare Wieliczka

Auschwitz este, probabil, cel mai vizitat loc în Cracovia. De obicei, călătorii vin să viziteze și minele de sare Wieliczka. Pentru a vizita aceste două situri și a economisi bani, agențiile de turism oferă bilete combinate.

De asemenea, vă puteți rezerva vizita la Auschwitz + minele de sare Wieliczka.

Auschwitz, căi ferate

Wikimedia – C.Puisney

Puțină istorie despre Auschwitz

Auschwitz este numele generic dat lagărelor de concentrare, de muncă și de exterminare construite de germani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ele sunt situate în afara orașului Oswiecim (în poloneză: : Oświęcim) în sudul Poloniei, la aproximativ 60 km de Cracovia. Lagărele au devenit un loc de pelerinaj pentru supraviețuitorii și victimele Holocaustului, pentru familiile acestora și pentru toți cei care doresc să călătorească acolo pentru a-și aminti de Holocaust.

Deși nu a fost singurul (sau primul) lagăr de concentrare și exterminare german, Auschwitz a devenit un simbol al terorii generalizate, al genocidului și al Holocaustului în conștiința tuturor.

Un lagăr de concentrare a fost înființat de naziști la periferia orașului Oswiecim, care, ca și restul Poloniei, fusese ocupat de germani încă de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial (1939-1945). Numele orașului Oswiecim a fost schimbat (“germanizat”) în Auschwitzcare a devenit și numele taberei.

Lagărul a fost extins în mod continuu pe parcursul a 5 ani și, în cele din urmă, a fost format din 3 părți principale: Auschwitz I, Auschwitz II-Birkenau, Auschwitz III-Monowitz. Auschwitz a inclus, de asemenea, peste 40 de subcâmpuri în orașele învecinate. Inițial, doar polonezii și evreii au fost închiși și au murit în lagăr. Mai târziu, aici au fost închiși prizonieri de război sovietici, țigani și prizonieri de alte naționalități și minorități.

Muzeul Birkenau Cracovia

Flickr – Pablo

Începând cu 1942, lagărul a devenit locul unuia dintre cele mai mari masacre din istoria omenirii, comis împotriva evreilor din Europa ca parte a planului lui Hitler de distrugere completă a acestui popor (“Soluția finală”). Marea majoritate a bărbaților, femeilor și copiilor evrei deportați din toată Europa la Auschwitz au fost trimiși imediat în camerele de gazare de la Birkenau, de obicei după ce au fost transportați în vagoane de vite. Trupurile lor erau apoi incinerate în crematorii.

La sfârșitul războiului, pentru a elimina toate urmele crimelor pe care le comiseseră, SS a început dezmembrarea și distrugerea camerelor de gazare, a crematoriilor și a altor clădiri, precum și a multor documente. Prizonierii care puteau să meargă erau evacuați în adâncurile Reich-ului german pentru a lucra în fabrici. Cei care au rămas în lagăre au fost eliberați de soldații Armatei Roșii la 27 ianuarie 1945.

La 2 iulie 1947, Parlamentul polonez a inaugurat Muzeul Național Auschwitz-Birkenau.

Întregul sit de la Auschwitz a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO în 1979.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro