Vizitați Arcul de Triumf de pe strada Augusta din Lisabona

Urcați în vârful Arcului de Triumf de pe Rua Augusta din Lisabona și bucurați-vă de o priveliște incredibilă de 360 de grade asupra portului și nu numai.

Situat la capătul nordic al Pieței do Comércio, pe Rua Augusta din Lisabona, în apropiere de râul Tajo, Arcul de Triumf de pe Rua Augusta (Arco da Rua Augusta), din secolul al XIX-lea, este un simbol al reconstrucției capitalei portugheze după cutremurul violent din 1755. Arcul a fost finalizat oficial abia în 1875. Construcția Arcului de Triumf de pe Rua Augusta a fost un mod de a simboliza renașterea orașului.

Dacă puteți admira arcul de triumf din Praça do Comércio și de pe strada Augusta, știați că puteți vizita arcul și urca în vârf?

Urcarea pe Arcul de Triumf de pe strada Augusta

Ceasul arcului de triumf de pe Rua Augusta din Lisabona

Credit foto: Flickr – Allan Watt

Coloanele care susțin arcul sunt împodobite cu statui realizate de sculptorul portughez Vítor Bastos (1832-1894), reprezentând mai multe personalități istorice portugheze, printre care marchizul de Pombal, Vasco da Gama, generalul Nuno Álvares Pereira și Viriatus, care a rezistat cuceririi romane a Portugaliei.

Din august 2013, este posibil să se urce cu liftul într-o încăpere spațioasă, răcoroasă, cu podea de piatră, aflată sub belvedere, în care se poate vedea mecanismul ceasului arcuit din Rua Augusta. Ceasul actual a fost fabricat în Portugalia în 1941. În interiorul camerei ceasului, puteți afla mai multe despre istoria arcului, de la construcția sa după cutremurul din 1755 până la finalizarea lucrărilor în 1875.

Sub arcul de triumf din Lisabona

Credit foto: Flickr – Stròlic Furlàn – Davide Gabino

Vizita la Arcul de Triumf continuă prin urcarea pe scara în spirală până în vârful clădirii. Odată ajuns acolo sus, profitați de ocazie pentru a admira statuile colosale ale sculptorului francez Célestin Anatole Calmels, care reprezintă Gloria, încoronarea Geniului și Vitejia.

Arcul de triumf oferă o vedere panoramică de 360 de grade asupra Pieței do Comércio și a râului Tagus la sud, a cartierului Baixa la nord, a ruinelor Conventului do Carmo și a cartierului Bairro Alto la vest, precum și a Alfama, a Catedralei din Lisabona (Sé) și a Castelului Sfântul Gheorghe la est.

Interiorul arcului Rua Augusta din Lisabona

În interiorul arcului

Mecanismul de ceas al arcului Rua Augusta din Lisabona

Mecanismul ceasului

Partea de sus a arcului Rua Augusta din Lisabona

În vârful arcului de triumf

Rețineți că textul din partea de sus a arcului se referă la imperiul colonial portughez și la descoperirea de noi popoare și culturi:

“VIRTVTIBVS MAIORVM VT SIT OMNIBVS DOCVMENTO.PPD”adică : “Virtuțile bătrânilor, pentru a servi drept lecție pentru toți.

În timpul lunilor de vară, arcul servește drept ecran pentru un spectacol nocturn video și de lumini despre istoria Lisabonei.

Arcul de Triumf Rua Augusta: Prețuri, ore de deschidere…

Arcul de Triumf este deschis în fiecare zi între orele 9:00 și 19:00. Nu există acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, deoarece Arcul de Triumf nu a fost construit inițial pentru a găzdui vizitatori.

Intrarea pentru un adult este de 2,50 euro, iar pentru copiii sub 5 ani este gratuită.

Intrarea este gratuită dacă dețineți Lisboa Card, care vă oferă acces gratuit la monumentele de neratat din Lisabona și la transportul public.

Credit foto principal: Flickr – mr.donb

Lasă un comentariu