Vizitați Arcul de Triumf: bilete, prețuri, ore de deschidere

Aveți de gând să vizitați în curând Arcul de Triumf? Pregătiți-vă vizita în detaliu cu ajutorul ghidului nostru complet.

Recent, Arcul de Triumf a fost îmbrăcat cu mare efect de artiștii Christo și Jeanne-Claude. Astăzi, își dezvăluie din nou vizitatorilor zidurile de piatră, împodobite cu sculpturi care aduc gloria națiunii franceze.

Un monument spectaculos în sine, care oferă, de asemenea, priveliști uluitoare asupra Parisului, acesta atrage peste 2 milioane de vizitatori în fiecare an. După cum ați înțeles, Arcul de Triumf este un obiectiv obligatoriu de vizitat în Paris. Și pentru a o pregăti cât mai bine, am realizat un ghid detaliat cu toate informațiile de care aveți nevoie.

Istoria Arcului de Triumf

Vizitați Arcul de Triumf

Credit foto: Shutterstock – Eric Isselee

Ideea Arcului de Triumf a fost concepută inițial în 1805, în mintea lui Napoleon I, care dorea să celebreze succesele armatelor sale. Dar, deși prima piatră a fost pusă în 1806, clădirea a fost inaugurată abia în 1836.

Într-adevăr, decesul celor doi arhitecți însărcinați cu proiectarea proiectului a încetinit proiectul pentru o vreme. Abandonată în timpul Restaurației, a fost reînviată sub Ludovic al XVIII-lea și apoi sub Ludovic-Filippe.

Semnificația simbolică a acestui monument masiv a crescut și mai mult atunci când rămășițele soldatului necunoscut au fost îngropate acolo în 1921. Omagiul adus acestui erou anonim este o modalitate prin care Franța îi celebrează pe toți soldații care au murit pentru țară de-a lungul secolelor.

De fapt, din 1923, o flacără veșnică, care este reaprinsă în fiecare zi, arde acolo în memoria celor căzuți. Treptat, monumentul a devenit o întruchipare a patriotismului, atât în vremuri de război, cât și de pace.

Vizitați exteriorul Arcului de Triumf

Mormântul soldatului necunoscut

Credit foto: Shutterstock – nito

Adânc înfipt în peisajul urban, Arcul de Triumf este cel mai bine apreciat din exterior. Iar vestea bună este că nu trebuie să plătești nici măcar un euro pentru asta! Imensa Place de l’Étoile, precum și bulevardele largi din jur, oferă puncte de observație perfecte pentru a admira arcul monumental.

Dar va trebui să vă apropiați puțin pentru a admira și descifra statuile și basoreliefurile care îi împodobesc fațadele. Acestea reprezintă un concentrat al istoriei militare a Franței și celebrează mai multe bătălii și luptători.

În cele din urmă, sub arc, veți descoperi o gravură mai modestă, dar extrem de simbolică: mormântul Soldatului Necunoscut. Lângă acest loc emoționant se află celebra flacără eternă, așezată într-un scut de bronz.

Vizitați interiorul Arcului de Triumf

În interiorul Arcului de Triumf

Credit foto: Wikimedia – Chatsam

În interiorul Arcului de Triumf, veți descoperi o expoziție multimedia pe trei niveluri. Acesta analizează istoria plină de evenimente a monumentului și evoluția simbolismului său. Pentru că ceea ce a fost inițial simbolul triumfului unui războinic a devenit treptat un tribut mai larg adus patriei.

În plus, site-ul oferă expoziții temporare. Până în ianuarie 2022, puteți descoperi o expoziție dedicată în întregime Soldatului Necunoscut.

Vizitați terasa panoramică de la Arcul de Triumf

Vedere panoramică a acoperișului Arcului de Triumf

Credit foto: Shutterstock – imagoDens

O vizită la Arcul de Triumf are un dublu interes. Pe de o parte, monumentul în sine este o bijuterie de patrimoniu care nu poate fi ignorată. Pe de altă parte, de pe terasa sa panoramică vă puteți bucura de una dintre cele mai frumoase priveliști ale Parisului!

Situat în inima celor mai prestigioase cartiere din Paris, terasa de la Arcul de Triumf vă permite să admirați Turnul Eiffel. De asemenea, oferă o vedere de ansamblu asupra Champs-Élysées și a celorlalte 11 bulevarde care pornesc în formă de stea din Place Charles-de-Gaulle. Turnul Montparnasse și cupola de la Invalides se numără, de asemenea, printre monumentele de neratat care se pot vedea la orizont.

Vizitați Arcul de Triumf pe timp de noapte

Vizitați Arcul de Triumf pe timp de noapte

Credit foto: Shutterstock – Catarina Belova

Pentru a permite vizitatorilor să descopere această panoramă și pe timp de noapte, Arcul de Triumf rămâne deschis seara. Priveliștea de pe terasă este apoi împodobită cu magie. Aici, porecla de Orașul Luminii este deosebit de potrivită pentru Paris! Poate că veți avea chiar șansa de a admira spectaculoasa iluminare a Turnului Eiffel din acest punct de vedere privilegiat?

Există tururi combinate?

Da, este posibil să combinați o vizită la Arcul de Triumf cu alte activități pentru a beneficia de tarife speciale. Iată câteva oferte deosebit de interesante:

Bilet pentru Arcul de Triumf și Louvre cu prânz și croazieră

Vizita la Arcul de Triumf : Muzeul Luvru

Credit foto: Shutterstock – Sergii Molchenko

Prin combinarea vizitelor la Muzeul Luvru și la Arcul de Triumf, această ofertă vă invită la o adevărată călătorie istorică. Acest lucru va fi combinat cu o excursie poetică cu barca, deoarece veți face o croazieră de seară pe Sena.

În cele din urmă, veți experimenta Parisul plin de viață luând prânzul într-un restaurant emblematic de pe Champs-Élysées. Acest program complet promite o zi magică pentru cei care doresc să (re)descopere esența Parisului.

Bilet la Arcul de Triumf și croazieră pe râul Sena

Vizitați Arcul de Triumf : Croazieră pe Sena

Credit foto: Shutterstock – frantic00

Mai ușor, acest program este perfect pentru a experimenta o experiență bogată de jumătate de zi în deplină libertate. Pe de o parte, veți beneficia de un bilet care vă garantează accesul gratuit la muzeu. acces rapid la Arcul de Triumf și la terasa acestuia. Apoi, la ora dorită, vă puteți îmbarca într-o frumoasă croazieră pe Sena.

Pachet Turnul Eiffel, Versailles și Arcul de Triumf

Vizitați Arcul de Triumf : Versailles-paris

Credit foto: Shutterstock – Mistervlad

Vă petreceți câteva zile la Paris și doriți să profitați de ele pentru a descoperi cele mai importante monumente? Acest pachet este ideal. Într-adevăr, acesta vă oferă mai întâi posibilitatea de a explora Turnul Eiffel cu un ghid. După aceea, puteți urca liber pe Arcul de Triumf, după bunul plac. În cele din urmă, veți avea acces și la spectaculosul Palat Versailles, pentru o excursie de neuitat la porțile Parisului.

Paris Pass®: acces la peste 75 de atracții și vizite

Vizitați Arcul de Triumf : grădinile Turnului Eiffel

Credit foto: Shutterstock / ESB Professional

Acest abonament este perfect pentru vizitatorii care doresc să profite la maximum de cele câteva zile petrecute în Paris. Acesta oferă acces la peste 75 de atracții și tururiinclusiv Arcul de Triumf!

Orare și prețuri

Vizitați Arcul de Triumf

Credit foto: Shutterstock – Iakov Kalinin

Orar

  • Arcul de Triumf este deschis pentru vizitatori din De la 10.00 la 22.30 (din De la 1 octombrie la 31 martie) sau 23h (din De la 1 aprilie la 30 septembrie). Accesul nu mai este posibil în ultimele 45 de minute înainte de ora de închidere;
  • Monumentul este deschis în fiecare zi cu excepția zilelor de 1 ianuarie, 1 mai, 8 mai (dimineața), 21 mai (dimineața), 14 iulie (dimineața), 18 iulie, 11 noiembrie (dimineața) și 25 decembrie;
  • De asemenea, se poate închide în mod excepțional pentru ceremonii oficiale sau din cauza vremii nefavorabile. În astfel de cazuri, un banner de avertizare anunță închiderea pe site-ul oficial al Arcului de Triumf.

Tarife

  • Prețul unui bilet individual pentru Arcul de Triumf este de 13€ ;
  • Intrarea este gratuit pentru persoanele cu vârste sub 18 ani, pentru cetățenii UE cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, pentru persoanele cu handicap și pentru însoțitorii acestora, pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, pentru invalizii de război și pentru posesorii de legitimații de studii.
  • Vă rugăm să rețineți Intrarea este gratuită în prima duminică a lunii, în anumite perioade ale anului.

Pentru a ajunge la Arcul de Triumf, cel mai simplu este să luați trenul de RER A sau metrou 1, 2 sau 6 la gară Charles de Gaulle – Étoile. Dacă preferați să mergeți cu autobuzul, multe linii vă pot lăsa chiar lângă piață.

Cu toate acestea, plimbarea de-a lungul Champs-Élysées merită să vă distrageți și vă va permite să admirați și mai bine Arcul de Triumf. Prin urmare, nu putem decât să vă recomandăm să mergeți la Champs-Élysées – Clémenceau și să terminăm călătoria pe jos. Puteți coborî chiar și la Louvre-Rivoli sau Tuileries pentru a admira și Luvrul, grădina Tuileries și Place de la Concorde.

Ce să faci în jurul Arcului de Triumf?

Vizita la Arcul de Triumf : Muzeul Luvru

Credit foto: Shutterstock – Maurizio De Mattei

Avenue des Champs-Élysées

“Cel mai mare bulevard din lume” este, bineînțeles, un loc mitic. Astăzi, bineînțeles, peisajul este plin de panouri de magazine și de mulțimi dense. Dar, atunci când se plimbă de-a lungul ei în afara orelor de vârf, visătorii încă se pot imagina în celebrul cântec al lui Joe Dassin.

În ceea ce-i privește pe iubitorii de shopping, aceștia își vor găsi fericirea și pot visa și în fața firmelor de lux de pe bulevardul Montaigne.

Muzee

Muzeele din vestul Parisului nu lipsesc! De la Arcul de Triumf, câteva salturi rapide vă vor duce la Palais de Tokyo, Muzeul Guimet, Palais Galliera, Muzeul Jaquemart-André… Fără a uita, desigur, Grand și Petit Palais sau Luvru, la doar câteva minute cu metroul de la Arc.

Teatre

Cum ar fi dacă ați combina o vizită nocturnă la Arcul de Triumf cu o seară de divertisment live? Salle Pleyel îi va încânta pe iubitorii de muzică, în timp ce iubitorii de teatru își vor găsi fericirea la Théâtre du Rond-Point.

Parcul Monceau

Dacă sunteți în căutarea unei pauze verzi, puteți ajunge cu ușurință la Parc Monceau de la Arcul de Triumf. Suficient pentru a-ți reîncărca bateriile după o zi lungă de vizitare a obiectivelor turistice!

Unde să mâncăm în jurul Arcului de Triumf?

De la lanțuri de restaurante de lux până la restaurante cu stele, zona nu duce lipsă de locuri de mâncat. Iată adresele noastre bune, mai puțin impersonale și mai accesibile.

Ladurée

Vizitați Arcul de Triumf : Ladurée

Credit foto: laduree.fr

Celebrul brand cu macarons delicioase a adăugat un restaurant la magazinul său de pe Champs-Élysées. Locul este perfect, bineînțeles, pentru o pauză dulce, dar vă puteți bucura și de câteva mâncăruri plăcute.

  • Adresa 75 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris

Pierre Hermé

Ceainăria Pierre Hermé

Credit foto: Facebook – Pierre Hermé

O altă opțiune excelentă la ora gustării: salonul de ceai Pierre Hermé. Crème de la crème de la crème a lumii patiseriei, la doar o aruncătură de băț de Arcul de Triumf, ce ți-ai putea dori mai mult?

  • Adresa 86 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris

LE Drugstore

Vizitați Arcul de Triumf : LE Drugstore

Credit foto: Facebook – LE Drugstore

Clădirea Publicis Group a devenit de-a lungul anilor un complex de mari dimensiuni și un obiectiv de neratat pe Champs-Élysées. Acesta conține două restaurante. Primul, LE Drugstore, oferă preparate apetisante și creative. Cel de-al doilea, cu Joël Robuchon la cârmă, este rezervat pentru ocazii speciale.

  • Adresa 133 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris

Chatuchak Street Food

Vizitați Arcul de Triumf : Mâncare de pe strada Chatuchak

Credit foto: chatuchakstreetfood.com

La răscruce de străduțe, descoperim uneori adrese mai autentice, cum ar fi această mică cantină thailandeză. De la decor până la farfurie, te invită la o schimbare de peisaj!

  • Adresa 10 Rue Berryer, 75008 Paris

Unde să dormiți în jurul Arcului de Triumf?

În zona Arcului de Triumf nu duce lipsă de hoteluri de lux. Iată câteva adrese mai accesibile, dar la fel de fermecătoare.

Stella Étoile

Vizitați Arcul de Triumf : Hotel Stella Etoile

Credit foto: Booking.com

În spatele fațadei de modă veche a hotelului Stella se află un hotel mic, confortabil și plin de farmec. Oferă o primire călduroasă și unul dintre cele mai bune raport calitate-preț din zonă.

Tilsitt Étoile

Hotel Tilsitt Étoile

Credit foto: Booking.com

Dacă sunteți în căutarea unui refugiu confortabil și liniștit pentru a vă reîncărca bateriile după vizitele dumneavoastră, Tilsitt este locul perfect. Este un loc liniștit, confortabil și primitor și oferă, de asemenea, vederi frumoase la acoperișurile din Paris.

Studio elegant

Studio la Paris

Credit foto: Airbnb

Situat aproape la poalele Arcului de Triumf, acest studio este apreciat în unanimitate de călători. Locație, stil, curățenie: le are pe toate!

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Vizitați Arcul de Triumf

Credit foto: Shutterstock – Richie Chan

Cât durează vizitarea Arcului de Triumf?

Contează pe o oră pentru a profita din plin de diferitele zone: exterior, expoziție și terasă.

De ce ar trebui să îmi rezerv biletul online?

Rezervarea online are mai multe avantaje. În primul rând, beneficiați de un bilet gratuit ceea ce înseamnă că nu trebuie să stați la coadă. După aceea, puteți profita de bilete combinate cu tarife preferențiale pentru mai multe activități.

Când este cel mai bun moment pentru a vizita Arcul de Triumf?

Arcul de Triumf este o vizită populară și este bine să evitați orele de vârf. În plus, la căderea nopții sau la apus, priveliștea de pe terasă este deosebit de încântătoare. În cele din urmă, orașul Paris pietonalizează ocazional Place Charles-de-Gaulle pentru un weekend. Vă puteți bucura apoi de acest loc în liniște deplină, departe de agitația urbană.

Cât durează vizitarea Arcului de Triumf?

Cu biletul tău, vei evita orice așteptare! În caz contrar, timpul de așteptare este variabil, dar poate ajunge ușor la 30 până la 45 de minute.

Există un tur ghidat al Arcului de Triumf?

Arcul de Triumf oferă doar nu direct un tur ghidat. Cu toate acestea, un aplicație mobilă însoțește turul dumneavoastră autoghidat. De asemenea, este posibil să se utilizeze un ghid specializat prin intermediul unei agenții externe.

Sunt permise fotografiile?

Desigur, este posibil să se fotografieze exteriorul clădirii și priveliștea de pe terasă. Expoziția interactivă nu este foarte potrivită pentru fotografii.

Există vestiare la Arcul de Triumf?

Nu există nu există dulapuri pentru bagaje în monument și nu sunt permise genți sau obiecte voluminoase.

Este Arcul de Triumf accesibil persoanelor cu mobilitate redusă?

Da, două lifturi sunt disponibile pentru persoanele cu mobilitate redusă. O zonă de parcare ” oprește-te pentru un minut “Semnul de oprire” le permite să ajungă la monument cu un autovehicul.

Este permis accesul animalelor de companie la Arc de Triumf?

NuDin păcate, credincioșii noștri însoțitori nu pot vizita monumentul împreună cu noi.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro