Vizitați Antigua, cel mai colorat oraș din Guatemala

Mergeți în vacanță în Guatemala și doriți să descoperiți cultura locală? Descoperiți Antigua, cel mai colorat oraș din Guatemala.

Să vizitezi Antigua în Guatemala înseamnă să te scufunzi în istoria tumultoasă a acestei țări, care a cunoscut cucerirea spaniolă în secolul al XVI-lea. Este cel mai vizitat oraș din țară și pe bună dreptate: întregul centru pare a fi un muzeu în aer liber!

În vizită în Antigua: ce să faci și ce să vezi?

Plimbarea pe străzile pietruite și pline de culoare din centrul orașului este, evident, una dintre activitățile principale în timpul unui sejur în Antigua. Fiecare fațadă este pictată într-o culoare foarte aprinsă, de la galben la albastru turcoaz. De asemenea, în oraș există numeroase biserici, care variază în funcție de gradul de renovare, dar toate au fațadele sculptate în mod elaborat. Cea mai frumoasă este Catedrala La Merced, situată în inima orașului.

La doar câțiva pași se află Arcul Santa Catalina, o adevărată emblemă a orașului Antigua! Printre alte activități se numără o serie de muzee, inclusiv un muzeu al cacauei (Guatemala este un producător important de cacao), precum și numeroase magazine de artizanat și piețe pline de culoare.

În cele din urmă, este recomandabil să faceți o scurtă plimbare până la Cerro de la Cruz, în nordul orașului, pentru a vă bucura de o panoramă somptuoasă a vechii capitale guatemaleze.

Vizitarea împrejurimilor din Antigua

Dar asta nu e tot! Antigua este, de asemenea, un punct de plecare excelent pentru escaladarea unora dintre cei mai frumoși vulcani din Guatemala. Într-adevăr, țara are aproximativ treizeci de vulcani pe teritoriul său, dintre care trei sunt în prezent activi.

Pentru acest tip de activitate, există, de asemenea, ceva pentru toate nivelurile: vulcanul Pacaya pentru începători și Acatenango pentru cei mai atletici. Primul poate fi escaladat în doar 2 ore, în timp ce al doilea necesită cel puțin 5 ore.

În fine, este recomandat să petreceți cel puțin 2 sau 3 nopți în Antigua, pentru a vă bucura pe deplin de atmosfera sa, dar și pentru a descoperi numeroasele sale baruri și restaurante, care îl fac unul dintre cele mai animate orașe din Guatemala!

Credit foto principal: Pixabay – Vhcardenas

Lasă un comentariu

TravelMax.ro