Vizitați Altes Museum din Berlin: bilete, prețuri, ore de deschidere

Altes Museum (“Muzeul Vechi” în limba lui Goethe) se află vizavi de Castelul Berlin și este unul dintre numeroasele spații culturale de pe Insula Muzeelor din Berlin – insula din cartierul Mitte, situată în mijlocul râului Spree.

Acest loc mitic și somptuos, cu istoria sa bogată și complexă, oferă unul dintre cele mai interesante lucruri de făcut în Berlin, mai ales dacă sunteți un iubitor de artă antică. Cu colecții permanente și temporare dedicate artei germanice, grecești și romane, este un loc popular pentru vizitatori care doresc să vadă expozițiile interesante care au loc aici.

Pentru a vă ajuta să vă bucurați de o escapadă culturală în acest oraș care este prea adesea redus la rolul său de centru economic european, am pregătit un scurt ghid al Muzeului Altes, care vă va permite să vizitați muzeul în liniște: un scurt istoric, atracții și locuri de descoperit, o hartă, prețuri, orare și multe alte elemente esențiale.

Deci, sunteți gata să vă scufundați într-unul dintre cele mai importante centre culturale din Europa? Urmați ghidul!

Istoria Muzeului Altes Museum din Berlin

Altes Museum, Berlin

Credit foto: Shutterstock / tichr

Bărbatul care a fost primul muzeu public a orașului Berlin se află într-o clădire neoclasică construită la începutul secolului al XIX-lea de arhitectul Karl Friedrich Schinkel pentru a găzdui importanta colecție de artă a familiei regale prusace.

Cu o maiestuoasă colonadă ionică, clădirea a fost deschis pentru public în 1830 pentru a expune inițial operele artistice deținute de suveranii prusaci, apoi o colecție de antichități grecești și romane din 1904. Burghezia, care dorea și ea să aibă acces la cultură și artă – în mod normal rezervate nobilimii – a făcut presiuni asupra autorităților pentru a le crea un spațiu de descoperire a acestor domenii care le fuseseră refuzate până atunci, fiind astfel în acord cu idealul de educație artistică populară susținut de celebrul savant și academician Humboldt. Atunci când vizitați Altes Museum din Berlin, vizitați și unul dintre primele spații culturale deschise publicului!

Distrusă la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și restaurată la scurt timp după aceea, a fost folosită pentru a găzdui opere de artă contemporană ale artiștilor din RDG, iar în cele din urmă a găzduit o impresionantă expoziție de artefacte romane, grecești și etrusce din 2015Când restaurarea clădirii a fost finalizată.

Ce să vezi și ce să faci la Altes Museum din Berlin?

Altes Museum, Berlin

Credit foto: Shutterstock / jan kranendonk

Muzeul Altes și cupola sa ascunsă

Clădirea, cu cele 18 coloane ionice gigantice, pare desprinsă din Grecia antică, dar încă de la conceperea sa a avut o caracteristică destul de surprinzătoare. Într-adevăr, o cupolă – inspirată de Panteonul din Roma – poate fi admirată din interior, dar rămâne perfect invizibilă din exterior datorită unui camuflaj arhitectural inteligent. Toate acestea pentru a nu concura cu vecinul său – Catedrala din Berliner Dom – De asemenea, este acoperit de o cupolă inspirată de cea a Sfântului Petru din Roma!

Muzeul Altes și vestigiile sale antice

Atunci când vizitați Altes Museum din Berlin, vă dați seama imediat că această clădire este cu adevărat sublimă, cu o minunată rotondă interioară decorată cu mozaicuri de la Vila Adriana din Tivoli. La parter – unde puteți pentru a observa operele de artă grecească – iar la primul etaj – la care se accede printr-o scară colosală ascunsă în spatele coloanelor și care prezintă arta romană și etruscă – se află relicve tipice din regiunile respective.

Acestea au fost mult timp împărțite între Germania de Vest și Germania de Est, dar de la reunificarea Germaniei au fost adăpostite în Insula Muzeelor. Unele dintre ele se află încă în Muzeul Pergamon, dar majoritatea au fost adăpostite în Altes Museum din Berlin.
De exemplu, există numeroasele achiziții ale familiei regale și imperiale Hohenzollernși descoperirile aduse din siturile arheologice de la Olympia, Pergamon, Milet, Samos și Priene.

Artă și obiecte antice

Arme, coifuri, armuri, sculpturi antice și picturi vechi de mii de ani întâmpină vizitatorii la Altes Museum din Berlin. Descoperiți bustul “Cezarului verde care o admiră pe Cleopatra”, bronzul lui Caracalla, picturi egiptene datând din secolele I-IV d.Hr., cum ar fi “Portretele din Fayum”. Aceste portrete funerare, pictate întrepătrunse în benzile care acoperă fețele mumiilor, merită o vizită! Extrem de moderne prin precizia execuției lor, ele întruchipează ultima etapă evolutivă a artei funerare aplicate sarcofagelor și măștilor morților.

Pe lângă alte piese excepționale, precum bustul lui Pericle sau Brutus din Capitoliu, vă așteaptă multe obiecte mai puțin celebre. De la bijuterii și obiecte din viața de zi cu zi – cum ar fi argintărie, flacoane și ceramică – oferă vizitatorilor Muzeului Altes o idee despre cum ar fi putut fi viața de zi cu zi a oamenilor din acea vreme.

Va trebui să permiteți o 1h30 pentru a aprecia pe deplin acest spațiu captivant, șiscufundați-vă în epoca antică care i-a fascinat atât de mult pe conducătorii prusieni.

Cu transportul public

Dar să nu uităm că ne aflăm în cel mai mare oraș al Germaniei și, ca toate celelalte, este un model în materie de transport, așa că ar fi bine să folosiți transportul public, care este dens și formidabil organizat în capitala germană.

Luați liniile S5, S7 sau S75 și opriți la stație Hasckescher Markt situat la doar câteva sute de metri de Altes Museum.

Luați liniile 100 sau 200și opriți la stație Am Lustgarten.

Orarul și prețurile la Altes Museum Berlin

Altes Museum, Berlin

Credit foto: Shutterstock / pisaphotography

CALENDAR

  • Închis în zilele de luni
  • De marți până vineri (cu excepția zilei de joi): de la 10.00 la 18.00
  • Joi De la 10.00 la 20.00

TARIFE

În ceea ce privește prețurile, accesul la Altes Museum este contra cost:

  • Rata normală : 10€
  • Tarif pentru studenți și persoane cu handicap (cu prezentarea dovezii): 5 euro
  • Gratuit pentru tinerii sub 18 ani, deținătorii de Bilet pentru Muzeul din Berlin sau WelcomeCard Museum Island.

E bine de știut

– La cerere, la intrarea în Altes Museum, un număr de audioguide pot fi furnizate în limba germană sau engleză.

– Pentru persoane cu mobilitate redusăMuzeul Altes dispune de lifturi și rampe pentru accesul în scaun cu rotile. În plus, muzeul dispune de sisteme pentru a oferi o experiență plăcută pentru vizitatorii cu deficiențe de auz sau de vedere. Vă rugăm să precizați acest lucru la intrare!

– Este posibil să aveți la dispoziție un ghid viu care vă va optimiza experiența turistică, împărtășind numeroase anecdote fascinante care ar fi fost imposibil de descoperit în absența sa. Pentru a rezerva un tur ghidatPentru mai multe informații, sunați direct la muzeu sau accesați site-ul oficial al Altes Museum !

Lasă un comentariu

TravelMax.ro