Vizitați Acropola din Atena: bilete, prețuri, orar

Mergeți în Grecia continentală? Nu ratați vizitarea Acropolei din Atena: iată mini-ghidul nostru!

Apare pe toate fotografiile de excursii la Atena și se are imaginea ei la fiecare mențiune a Greciei: Acropolele din Atena evocă imediat ruinele de la Partenonul se ridică mândru deasupra cartierelor din capitala modernă a Greciei. Dar Acropolele Atenei sunt mult mai mult decât o grămadă de ruine antice: este un platou stâncos la o altitudine de 156 de metri, cu o lungime de 300 de metri și o lățime de 85 de metri, cu o suprafață totală de 3 hectare. Această stâncă, pe care se află numeroase monumente istorice din antichitatea greacă, este unul dintre cele mai vizitate situri turistice din lume și este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Vizitați Acropolele din Atena? Aceste vestigii neprețuite, care au supraviețuit ravagiilor timpului, cutremurelor, jafurilor, lăcomiei și tendințelor distructive ale omenirii, oferă o vizită unică prin coridoarele timpului tuturor iubitorilor de istorie. Iată mini-ghidul nostru pentru Acropole din Atena.

Bilete, prețuri, orar

Cele 4 moduri în care putem vizita Acropole :

Orar Acropolis

 • 🕛 Monumentele Acropolei din Atena sunt deschise publicului în fiecare zi, de la 8.00 la 17.00. Vă rugăm să rețineți că monumentul se închide la ora 15:00 în unele sărbători legale.

Cum să ajungeți la Acropole

📍 Pentru a ajunge la Acropole, aveți mai multe opțiuni:
Pe jos Acropolis se află la 15 minute de mers pe jos de Piața Syntagma.
Cu metroul Cu metroul: Cu metroul, trebuie să opriți la stația “Acropoli” de pe linia 2, linia roșie.
Cu autobuzul Cu liniile 1, 5, 15, 040, 230.
Veți găsi mai multe detalii la sfârșitul articolului.

Acropola din Atena: prezentare și istorie

Acropola din Atena Acropolele din Atena ne duc înapoi în secolul al V-lea î.Hr. În urma Războaie medievale împotriva Imperiului Persan, atenienii au fost forțați să-și abandoneze orașul, iar armata persană a profitat de ocazie pentru a jefui orașul în timpul exilului lor. Acropola Atenei, la începutul secolului al V-lea î.Hr., este formată dintr-un vechi templu – dedicat zeiței protectoare a orașului, Athena -la poalele cărora grecii organizau procesiuni rituale numite Marile Panathenaeum.

În urma jefuirii fortificațiilor de către regele persan Xerxes I (519-475 î.Hr.), atenienii au întreprins reconstrucția Templului Vechi. Orașele grecești, încă amenințate de Imperiul Persan, s-au unit pentru a crea Liga de la Delos, în cadrul căreia Atena s-a îmbogățit prin impunerea unei taxe pentru a asigura protecția orașelor vecine, inclusiv a Spartei.

Războiul împotriva perșilor s-a încheiat în 449 î.Hr., cel împotriva Sparta 446 î.Hr.: Aceasta a fost epoca de aur a Atenei, când pacea i-a permis să domine Grecia antică în domeniul artelor, arhitecturii, culturii și filozofiei. Socrate, Platon, Tucidide, Sofocle și Euripide au trăit cu toții în această epocă somptuoasă. Acropola Atenei a devenit centrul democrației ateniene, unde cetățenii veneau la Acropole pentru a dezbate și a vota, cu excepția femeilor, a cetățenilor, a celor săraci, a negustorilor, a meșteșugarilor și a sclavilor.

Partenonul a devenit simbolul puterii ateniene, sub conducerea lui Pericle (-494;-429). De-a lungul secolelor, monumentele Acropolei din Atena au suferit imprecațiile imperiilor succesive (Alexandru cel Mare, Imperiul Roman, creștinismul, Imperiul Bizantin, Imperiul Otoman, venețienii): În 1687, trupele venețiene au bombardat masiv Parthenonul – în timpul asediului Atenei, turcii au făcut provizii de praf de pușcă și au trimis femei și copii în incinta clădirii, crezând că creștinii nu vor ataca o biserică antică -, ceea ce a distrus acoperișul, partea centrală și multe statui. Partenonul a devenit biserică (secolul al VI-lea), moschee (secolul al XV-lea) înainte de a deveni un sit arheologic și turistic în secolul al XX-lea, după mai bine de 2000 de ani de jafuri. Cu toate acestea, este unul dintre cele mai reproduse monumente din lume, chiar și la Curtea Supremă a Statelor Unite.

Ce să vezi și ce să faci la Acropole din Atena?

Acropola din Atena Vizitarea Acropolei din Atena vă permite să vedeți multe monumente istorice:

 • Propylaea, “poarta” de acces în sanctuar
 • Timpul lui Athena Nike
 • Erechteionul
 • Parthenonul
 • Teatrul lui Dionysos

Vizitarea Acropolei din Atena vă permite, de asemenea, să vedeți unele ruine care au fost aproape complet distruse sau care se află într-o stare avansată de degradare:

 • Odeonul lui Irod Atticus
 • Sanctuarul lui Asclepius
 • Odeonul lui Pericle
 • Peretele lui Temistocle
 • Templul din Roma și Augustus
 • Statuia lui Athena Promachos

Dacă vizitați Acropolele din Atena, veți începe cu Propylaea Intrarea în sit prin panta abruptă și scările (restaurare în curs). Continuați spre Partenonul, construit între 447 și 432 î.Hr. (cel mai vechi monument de pe sit). Apoi, treceți la templul Athenei și terminați cu Erechteion cu statuile sale de Cariatide. Petreceți un moment de meditație în Agora, pentru a vă imagina în togă dezbătând legile.

Nu ratați Hephaestheion Templul dedicat lui Hephaestus, cel mai bine conservat monument antic din oraș. Pe latura de sud-est a Acropolei din Atena, teatrul din Dionysus leagănul tragediei grecești, este o vizită obligatorie. La poalele platoului, vizitați Muzeul Acropole. The Dealul Philopappos vă permite să surprindeți o priveliște superbă a Acropolei.

Harta Acropolei din Atena

Credit foto: Pepette în mișcare

Vizitarea Acropolei din Atena necesită o bună pregătire, în special prin parcurgerea principalelor informații despre acest sit. Prin urmare, am enumerat câteva puncte importante pentru dumneavoastră:

– Vizita dumneavoastră va dura cel puțin 2 oremai ales dacă vreți să vă bucurați din plin de acest loc!
– În cazul în care cel mai bun moment pentru a vizita Acropola din Atena este să mergeți dimineața devreme (veți evita nu numai aglomerația, ci și temperaturile ridicate din timpul lunilor de vară) sau să ajungeți la sfârșitul după-amiezii, cu puțin timp înainte de ora de închidere.
– În ceea ce priveșteaccesibilitateExistă toalete pentru persoanele cu mobilitate redusă, un lift și un ascensor (max. 160 kg).
– În cazul în care animale animalele de companie nu sunt permise pe amplasament
– Vizitatorii vor putea intra în situl arheologic doar cu mici rucsacuri și genți de mână.

Pentru a vizita Acropola din Atena, puteți profita de un ghid pentru a afla totul despre sit, contextul în care au fost construite monumentele, istoria Atenei, mitologia greacă și schimbările de-a lungul istoriei. Este posibilă o vizită ghidată cu un ghid francez: arheologii francezi lucrează în permanență pe sit și sunt dornici să informeze turiștii.

Veți descoperi, de exemplu, că coloanele dorice ale Parthenonului nu sunt drepte și rectilinii, ci convexe. De asemenea, liniile sale care se intersectează în unghiuri drepte nu sunt drepte, ci curbe: acest lucru atestă geniul civil al arhitecților greci, care au înțeles legile opticii și ale geometriei, precum și capacitățile de interpretare ale creierului uman. Vom descoperi, de asemenea, cum au reușit grecii să asambleze blocurile uriașe și grele de marmură pentru a forma coloane și tobe care să rămână în picioare timp de aproape 2500 de ani.

Desigur, este posibil un tur autoghidat, dar cu siguranță veți descoperi mai puțin.

 • Pe jos : Dacă stați în Atena, este ușor să ajungeți la stâncă: Acropola din Atena se află la 15 minute de mers pe jos de Piața Syntagma.
 • Cu metroul: Cu metroul, opriți la stația Acropoli de pe linia 2, linia roșie. Coborâți pe strada Dionysiou Areopagitou pentru a găsi intrarea principală în sit. Dar această intrare promite să fie aglomerată în orice moment al zilei. Există o altă modalitate de a intra în sit, prin Teatrul lui Dionisos, care este mult mai puțin aglomerat.
 • Cu autobuzul: Cu liniile 1, 5, 15, 040, 230

Atena Acropolis Tarife

Acropola din Atena TARIFE

Există două modalități de a cumpăra un bilet: la fața locului, de la casa de bilete (dar atenție la coadă!), sau online.

Tarifele sunt :

 • Bilet unic cu preț întreg: 20 € vara (1 aprilie – 31 octombrie) și 10 € iarna (1 noiembrie – 31 martie).
 • Tarif redus pentru un singur bilet : 10 €
 • Bilet combinat cu preț întreg (bilete pentru Acropole, Agora antică, Keiramikos, Biblioteca lui Hadrian, Agora romană, Olympion și Biblioteca lui Aristotel): 30 €.
 • Bilet combinat cu tarif redus : 15 €

E bine de știut :
– Sunt disponibile tarife reduse pentru studenții din afara UE și pentru cetățenii UE cu vârsta de peste 65 de ani.
– Intrarea este gratuită pentru minorii cu vârsta sub 18 ani și pentru studenții din statele membre ale UE.
– Intrarea la Acropole este gratuită în prima duminică a fiecărei luni, între 1 noiembrie și 31 martie, 28 octombrie, 18 aprilie, 18 mai, 6 martie și în ultimul weekend din septembrie.

Lasă un comentariu