Vizitarea Văii Paradisului din Agadir: rezervări și prețuri

În curând în Maroc? Apoi nu ratați ocazia de a vizita Valea Paradisului din Agadir, o adevărată bijuterie a țării!

Cunoscută mai bine în limba engleză ca “Paradise Valley”, este situată la mai puțin de treizeci de kilometri nord de orașul Agadir. Desemnând o parte a văii râului Tamraght, acesta găzduiește numeroase piscine de piatră și cascade mici. Acest mic paradis ascuns este renumit în tot Marocul și este bine cunoscut chiar și în Europa. Fermecătoare și revigorantă, Paradise Valley atrage în fiecare an călători din întreaga lume!

Doriți să vizitați Paradise Valley din Agadir? Atunci vei găsi în acest articol toate informațiile de care ai nevoie pentru a-l descoperi în cele mai bune condiții. De la sfaturi, istorie și informații practice până la prețuri și orare, veți cunoaște elementele esențiale pentru a vă planifica vizita și a vă bucura din plin de ea!

Istoria Paradise Valley

Paradise Valley

Credit foto: Shutterstock / Yelo Jura

Râul Tamraght curge prin Munții Atlasului Înalt din Maroc. Această oază a fost, evident, folosită de mult timp de către populația locală. Câmpurile și plantațiile fac parte din peisajul din Valea Paradisului și din jurul acesteia. În timpul lunilor de vară, este una dintre destinațiile preferate ale numeroșilor locuitori din satele învecinate, dar și ale celor de mai departe. Până la urmă, se spune că apele din vale au proprietăți terapeutice.

Într-adevăr, regiunea a devenit bine cunoscută începând cu anii 1960. Potrivit unei legende populare din satele învecinate, un cuplu de germani a descoperit la acea vreme, din pură întâmplare, beneficiile apei de izvor. Se spune că femeia, care era foarte bolnavă, și-a revenit în mod miraculos după ce s-a îmbăiat în ea! De atunci, sătenii și călătorii s-au adunat în această oază pentru virtuțile și frumusețea ei. Pe o distanță de treizeci de kilometri, vizitatorii se pot bucura de numeroasele bazine, pot admira frumoasele cascade și pot profita de plimbările și peisajele superbe!

Sfatul nostru pentru a vizita Valea Paradisului din Agadir

Paradise Valley

Credit foto: Shutterstock / Damian Pankowiec

Ajungeți în curând în Agadir și doriți să vă organizați descoperirile? Pentru a vă ajuta să descoperiți această mică comoară naturală, iată câteva sfaturi pentru a vizita Paradise Valley cu ușurință și fără probleme.

Cel mai bun moment pentru a vizita Paradise Valley

Paradise Valley este cel mai bine vizitat din septembrie până în mai. În timpul verii, bazinele nu sunt foarte pline din cauza secetei. Dar, mai presus de toate, valea este invadată de turiști. Blocajele de trafic se întind uneori pe kilometri întregi, iar fiecare iaz este plin de oameni.

Așa că cel mai bine este să mergeți primăvara, toamna sau iarna. Primăvara înfloresc migdalele, iar toamna stejarii capătă culori frumoase. Puteți înota în continuare în piscine și vă puteți bucura de liniște și pace. Cu toate acestea, ar trebui să alegeți zilele săptămânii în detrimentul weekend-ului pentru a evita aglomerația și blocajele din trafic. În timpul iernii, mai multe specii de păsări de pradă vin în vale.

Rețineți că, din cauza inundațiilor, drumul este uneori inaccesibil timp de câteva zile, în special în ianuarie și februarie. Așadar, verificați prognoza meteo înainte de a vă planifica drumeția. Din cauza ploilor, drumul asfaltat este înlocuit de o potecă din satul Tamzargout.

Durata unei vizite la Paradise Valley

Paradise Valley poate fi vizitat în o jumătate de zi dacă aveți o mașină închiriată. Cu toate acestea, puteți explora mai departe, vă puteți relaxa de-a lungul bazinelor și cascadelor și ocupă o zi sau două. De asemenea, puteți descoperi drumeții în munții din jur.

  • Aruncați o privire la pantofi buni de mers pe jos. Poteca este stâncoasă și abruptă, uneori alunecoasă. De asemenea, veți traversa râul Tamraght de mai multe ori.
  • Planificați pe costumul de baie și un prosop.
  • Luați cu dvs. suficientă apă și cremă de soare nepoluantă.
  • Împachetați o gustare. Cu toate acestea, nu trebuie să împachetați prea multe. Mâncarea și băutura pot fi comandate pe loc și sunt ieftine.

Ce să faci când vizitezi Paradise Valley?

Drumeții în Paradise Valley

Credit foto: Shutterstock / MedYasTak

Oamenii vin în Paradise Valley din două motive principale. În primul rând, pentru a face unul sau mai multe drumeții de-a lungul traseelor din vale. În al doilea rând, pentru a face baie în bazine și a admira frumoasele cascade. Prin urmare, o vizită la Paradise Valley implică în mod necesar o scurtă plimbare pe traseele marcate. Excursioniștii mai experimentați sau amatorii pot face plimbări mai lungi.

În cele din urmă, vă puteți încheia sau puncta vizita la Paradise Valley cu câteva înot în piscinele turcoaz. În această zi, puteți profita de ocazie pentru a afla mai multe despre cultura berberă. Călătorii pot discuta cu localnicii sau pot angaja un ghid.

Cât costă să intri în Paradise Valley?

Paradise Valley

Credit foto: Shutterstock / Willy Barton

Intrarea în Paradise Valley este evident gratuit ! Acest sit natural nu este păzit sau protejat așa cum ar putea fi un parc național, ceea ce ar putea fi regretat, având în vedere numeroasele pungi de plastic care zac prin preajmă. Cu toate acestea, dacă veniți cu mijloace proprii, va trebui să plătiți pentru parcarea mașinii. În mod normal, parcarea costă 10 dirhami, sau 1 euro.

Există tururi ghidate în Paradise Valley?

Paradise Valley

Credit foto: Shutterstock / Goran Bojicevic

Deoarece Valea este vastă și există multe posibilități de drumeție, poate fi interesant și practic să rezervați o excursie din Agadir. În acest fel, transportul dumneavoastră va fi asigurat direct din acest oraș sau chiar de la cazarea dumneavoastră din Agadir. Astfel, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la conducerea și parcarea mașinii închiriate.

Dar, mai presus de toate, puteți descoperi acest sit excepțional cu un ghid local pasionat și profesionist. Nu veți pierde timpul și veți ajunge la cele mai frumoase peisaje, piscine și cascade din Valea Paradisului. Ghidul dumneavoastră vă va povesti mai multe despre regiune, despre vale și despre locuitorii ei. Desigur, există multe rute diferite, în funcție de turul pe care îl alegeți. Prețuri, numărați cel puțin 35€ pentru o vizită de o jumătate de zi la Paradise Valley.

Există vizite combinate cu alte situri și activități?

Multe excursii oferă tururi ghidate ale Paradise Valley combinate cu alte activități și locuri din zonă. De exemplu, există excursii care combină Valea cu o excursie de o zi la Agadir, excursii la dunele de nisip precedate sau urmate de oază. Unele oferă, de asemenea, o drumeție urmată de un curs de gătit tradițional sau de o masă tipică. Pe scurt, posibilitățile sunt numeroase, trebuie doar să alegeți vizita care vă place cel mai mult! Prețuri, să vă gândiți la 80 până la 120€ pentru o vizită combinată.

Paradise Valley – orar de funcționare

Paradise Valley

Credit foto: Shutterstock / Damian Pankowiec

Paradise Valley este un sit natural deschis. Teoretic, îl puteți vizita în orice moment. Evident, din motive de siguranță, nu recomandăm drumeții nocturne sau camparea la fața locului. Nu se recomandă campingul sălbatic. Este mai bine să dormiți într-un camping supravegheat. Vă rugăm să rețineți că nici parcarea de la intrarea în vale nu este supravegheată pe timp de noapte.

Situată în munții din Agadir, această oază este ușor accesibilă oricui. Pentru a ajunge la Valea Paradisului din Agadir, va trebui să folosiți vehiculul dvs. “Grand Taxi”. sau optați pentru o excursie, cu transport inclus

Cu mașina

Durata medie a călătoriei este de o oră. Durata a fost aceeași de la

De la Agadir, traseul este foarte simplu. Trebuie doar să urmați drumul P1001 pe o distanță de aproximativ 35 de kilometri. Pe drum, veți trece prin satul Alma, apoi prin satul Tamzergourte. Acesta din urmă marchează intrarea în Paradise Valley. Cu toate acestea, va trebui să continuați încă 10 kilometri sau 20 de minute. Parcarea este de neratat și se află chiar înainte de satul Tagherat Anekrim, unde există mai multe pensiuni și cafenele. De la parcare, va trebui să mergeți pe jos aproximativ 30 de minute înainte de a ajunge la râvnitele piscine și cascade!

Unde să parchezi în apropiere de Paradise Valley?

După cum s-a menționat mai sus, există un parcare păzită la intrarea în Paradise Valley. Această parcare costă în mod normal 10 dirhami pe zi, adică 1 euro.

Cu Grand Taxi

Pentru a vizita Valea Paradisului din Agadir, puteți lua, de asemenea, Grand Taxis, care merge la Immouzer din cartierul Battoir, terminalul de taxi și autobuz din Agadir. Aceste taxiuri costă aproximativ 50 de dirhami, sau 5€ de persoană. Atenție, însă, aceste taxiuri așteaptă să fie pline înainte de a părăsi terminalul. Acest lucru poate dura mult timp, în special în zonele îndepărtate. La fața locului, trebuie doar să îi spui șoferului că vrei să mergi în Vale.

La întoarcere, va trebui să vă întoarceți în parcare și să așteptați la marginea drumului taxiurile și microbuzele care trec. Dacă sunteți curajoși, puteți face și autostopul. Așteptarea taxiurilor poate dura ceva timp. Dacă sunteți pe drum și așteptați la sfârșitul după-amiezii, în jurul orei 16.00, nu ar trebui să aveți probleme în a găsi un taxi spre Agadir.

Lasă un comentariu