Vizitarea Văii Ossau : ghid complet

Pirineii sunt următoarea ta destinație de vacanță? Ce ați spune dacă ați veni să vizitați Valea Ossau, acest loc verde cu un bogat patrimoniu?

Vizitați Pirineii francezi? Opriți-vă pentru o clipă să vizitați Valea Ossau! Este un teritoriu excepțional. Bogatul său patrimoniu arhitectural, precum și siturile sale naturale fac în fiecare an deliciul drumeților și al bicicliștilor de munte.

Fiecare sat din vale vă permite să aflați mai multe despre regiune și istoria acesteia, între pastoralism, arhitectură și tradiții. Cu mândrie, această țară de cultură își dezvăluie cele mai frumoase peisaje. Sunteți nerăbdător să aflați tot ce trebuie să știți înainte de un sejur în regiune? Atunci acest ghid pentru a vizita Valea Ossau într-un mod sportiv sau original este exact ceea ce vă trebuie!

The Valea Ossau în câteva cuvinte

Vizitați Valea Ossau

Credit foto : Shutterstock – pedrosala

Valea Ossau este situată în Pirineii francezi. Cele 18 sate ale sale își împart teritoriul, între câmpia Pau și granița franco-spaniolă. Nume mitice punctează aceste peisaje pireneeneene. Într-adevăr, aici se află Pic du Midi d’Ossau, care culminează la 2884 m, dar și Col du Pourtalet și Col d’Aubisque, traversate în mod regulat de cicliștii din Turul Franței.

Dacă vizitați orașul la începutul verii, este posibil să aveți ocazia de a sărbători transhumanța. Aceasta este o tradiție care permite deplasarea turmelor de vite între pășunile de iarnă și cele de vară. Pe de altă parte, peisajul de iarnă este foarte diferit. În acest anotimp, se practică toate tipurile de sporturi de iarnă: schi alpin, snowshoeing, sanie și snowboarding. Indiferent de perioada anului, vizitarea Văii Ossau înseamnă să vă bucurați de peisaje unice și de amintiri de neuitat.

1. Drumeție

drumeții

Credit foto: Shutterstock -PHILIPIMAGE

Valea Ossau este o Mecca pentru drumeții pe trasee emblematice, cum ar fi GR10, Drumul Sfântului Iacob de la Ossau sau Haute Route Pyrénéenne, mai montană. Vizitarea pe jos a Văii Ossau vă permite să descoperiți puțin câte puțin peisaje care sunt uneori inaccesibile altfel.

Există peste treizeci de plimbări semnalizate, fără a le include pe cele din Parcul Național Pirineii. Printre aceste plimbări se numără 6 circuite de patrimoniu, răspândite pe întreaga vale. Traseele sunt clasificate în funcție de nivel, astfel încât există ceva pentru toată lumea!

Drumurile spre Santiago de Compostela

Valea Ossau este străbătută de mai multe segmente ale celebrului drum spre Santiago de Compostela. Numeroși pelerini se încrucișează pe traseul piemontan sau pe traseul Ossau. Plimbarea pe aceste poteci magnifice, pline de istorie, este un mod original de a vizita Valea Ossau și de a descoperi cultura micilor sale sate.

Condiții și prețuri

Hărțile și pliantele descriptive pentru majoritatea traseelor de plimbare sunt în vânzare la birourile de turism din vale pentru 12€. De asemenea, este posibil să le obțineți gratuit în versiune digitală pe site-urile web ale oficiilor de turism.

2. Excursii cu bicicleta

CICLISM MONTAN

Credit foto: Facebook – Office Tourisme Vallée Ossau

Mai rapidă decât mersul pe jos, bicicleta este, de asemenea, o alternativă bună pentru a vizita Valea Ossau. Mai ales că un număr mic de circuite au fost amenajate pentru bicicliștii montani. Mai ales că acoperă toată valea! În doar câteva lovituri de pedală, puteți descoperi regiunea și peisajele sale sublime.

Valea Ossau este, de asemenea, un loc ideal pentru ciclismul de șosea, datorită unor trasee celebre. Circuitele variază de la trecătorile mitice din Turul Franței la scurte plimbări prin Piemont, suficient pentru a vă satisface toate dorințele!

Condiții și prețuri

Diferitele tururi sunt în acces liber. Cu toate acestea, dacă doriți să închiriați echipament pentru o jumătate de zi, costul va fi între 10 și 25€. pentru o bicicletă clasică de munte și aproximativ 30€ pentru o bicicletă de șosea sau o bicicletă electrică.

3. Rafting și canyoning

rafting

Credit foto: Flickr – Fran

Ce-ar fi dacă ați veni să gustați din farmecul jucăuș al Văii Ossau printr-o sesiune de rafting sau canyoning? Să mergem la tobogane, sărituri și să înotăm în minunatele piscine naturale! Această activitate distractivă te face să te joci cu cascadele.

Nimic nu este mai bun decât o plimbare cu sania pentru a descoperi și vizita Valea Ossau. Aici vă aflați pe terenul de joacă ideal pentru rafting. Fie că este vorba de o inițiere sau de o îmbunătățire, stropitul și râsul sunt garantate!

Condiții și prețuri

În Valea Ossau, mulți furnizori oferă sesiuni de rafting și canyoning. Prețul variază de la 35 la 40€ pe persoană pentru o jumătate de zi și de la 55 à 60€ pentru o zi întreagă.

4. Canotaj și canotaj

Vizitați Valea Ossau cu canoea

Credit foto: Flickr – Thomas Schirmann

Canotajul vă poartă într-un tur al diferitelor rute și coborâri din regiune. Se alternează între plimbare și râuri rapide. Vizitarea Văii Ossau înseamnă, de asemenea, vâslire pe cele mai frumoase trasee ale locului.

Sporturile de apă albă sunt foarte populare în regiune, unde există multe lacuri. Dacă nu vă sunt pe plac prăpăstiile, vă veți găsi cu siguranță fericirea în apele calme ale lacurilor din vale. Pe lacuri sau în mijlocul unui râu, bucurați-vă de bucuria canotajului.

Condiții și prețuri

O sesiune de canotaj pe râu costă 25€ pe persoană în medie. Pe de altă parte, închirierea unei bărci pe un lac vă va costa 15€ pentru o jumătate de zi.

5. Hydrospeed

hydrospeed

Credit foto: Shutterstock – Jose Manuel Gomez

Hidrospeed-ul este o practică obișnuită în Valea Ossau. Îmbarcați pe o sanie de apă, învățați să vă jucați cu curentul. Această activitate minimalistă vă permite să experimentați un maxim de senzații. Șerpați râul în căutare de adrenalină. Curentul te poartă pe tine și plutitorul tău prin prăpăstii.

Condiții și prețuri

Pentru o jumătate de zi de hidrospeed, 30€ pe persoană sunt necesare. Această taxă include închirierea unei plăci, a unei căști, aripioare și a unei veste de salvare.

6. Băi termale

băi termale

Credit foto: Shutterstock – Hans Geel

Aveți o nevoie bruscă de a vă reîncărca bateriile? Nu pierdeți niciun minut: veniți să vizitați Valea Ossau și stațiunile sale termale! Aceste locuri magice sunt acolo pentru a avea grijă de tine. Cadrul este ideal pentru o pauză de relaxare și bunăstare.

Condiții și prețuri

Accesul în zona de balneoterapie costă în jur de 30€. Dacă doriți să vă bucurați de un masaj de relaxare, va trebui să adăugați aproximativ 40€.

7. Trenul Artouste

Vizitați Valea Ossau : trenul Artouste

Credit foto: Flickr – carole musialek

Trenul turistic Artouste vă permite să vizitați Valea Ossau într-un mod unic și original. Acesta vă oferă acces la minunile muntelui, pentru a descoperi lacul albastru azuriu Artouste sau pentru a vă întâlni cu păstorii.

Trecând de-a lungul stâncilor și urcând la o altitudine de 2.000 de metri, acesta oferă pasagerilor săi o priveliște extraordinară și a devenit cel mai înalt tren din Europa! Iar această plimbare este una dintre cele mai frumoase din regiune. Stând confortabil, puteți vedea regiunea dintr-o altă perspectivă.

Condiții și prețuri

Pentru a răspunde cât mai bine așteptărilor dumneavoastră, sunt disponibile mai multe bilete de tren. În funcție de sezon și de formula aleasă, durata călătoriei și prețul acesteia variază. În medie, ar trebui să vă așteptați să plătiți 25€ pentru un adult și 15€ pentru un copil.

8. Plimbări cu cai și măgari

cal

Credit foto: Flickr – Philippe Padelli

Într-un cadru magnific, caii vă așteaptă. La marginea unui lac sau la poalele Pic du Midi d’Ossau, plimbările călare sunt de neuitat. Iubitori și pasionați de natură, veniți să călăriți în ritmul măgarilor și să împărtășiți cu ei un moment privilegiat de întâlniri și schimburi.

Cu picioarele în șevalete, veți descoperi valea în timp ce creați o legătură cu animalul. Descoperiți viața pastorală, unde turmele se întâlnesc cu marmote și vulturi.

Condiții și prețuri

Contează pe un cincizeci de euro pentru o plimbare de o jumătate de zi pe cal sau pe măgar. Pentru cei mai tineri, este posibil să călărească un ponei.

9. Urcare

Vizitați Valea Ossau : escaladă

Credit foto: Flickr – Benoît Dandonneau

Visezi la o pădure suspendată? Vino să vizitezi Valea Ossau de sus. De aici, priveliștile sunt la fel de spectaculoase. De la o inițiere pe bolovani mici la ieșiri mai tehnice până la ascensiunea unor vârfuri, toate nivelurile sunt satisfăcute.

Nu vă fie frică de înălțime și încercați tirolienele gigantice din regiune. În regiune sunt foarte frecvente accrobranche și via ferrata, ideale pentru familii. Suspendat pe un cablu între doi munți, priveliștea asupra văii este incredibilă. Nu trebuie să faci niciun efort, dar senzațiile sunt garantate!

Condiții și prețuri

Pentru a urca pe pereții naturali timp de o jumătate de zi, va trebui să plătiți aproximativ 30€ pe persoană. În plus, tarifele pentru cățăratul în copaci sunt de aproximativ 20€ pe persoană.

10. Geocatching

Geocatching

Credit foto: Shutterstock – Jimj0will

Bine ați venit la incredibila vânătoare de comori din Nouvelle-Aquitaine! Geocatching-ul este un mod neobișnuit de a vizita Valea Ossau. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți cutii mici, numite “cache-uri”, care sunt ascunse discret în mediul rural. Descoperă locația lor și micile comori pe care le conțin!

Cu aplicația gratuită Terra Aventura și picioarele tale, pornește într-o aventură și lasă-te surprins de descoperiri neașteptate. Această vânătoare de comori uriașă este pentru toată lumea, chiar și copiii mai mari vor intra repede în joc!

Condiții și prețuri

Cursurile sunt disponibile pe tot parcursul anului, trebuie doar să descărcați gratuit Aplicația Terra Aventura.

11. Speologie

Vizitați peșterile din Valea Ossau

Credit foto : Facebook – Office Tourisme Vallée Ossau

Speologia este atât o activitate sportivă, cât și una științifică. Este o oportunitate de a împărtăși momente de convivialitate într-o lume aparte. Mergeți într-o aventură neobișnuită și vizitați subteranele din Valea Ossau. Refugiați-vă în răcoare pentru a explora peșterile și descoperiți bogățiile unei lumi modelate de timp.

Condiții și prețuri

Pentru o jumătate de zi de speologie, așteptați-vă să plătiți între 30 și 40€ pe persoanăși 60€ pentru o zi întreagă.

12. Schi alpin și schi fond

zăpadă

Credit foto: Flickr – www.pyrenees-bearnaises.com

Cu fața spre Pic du Midi d’Ossau și aproape de Parcul Național al Pirineilor, mediul este perfect pentru o sesiune de schi! Într-adevăr, stațiunile din regiune sunt numeroase și toate la fel de frumoase ca și celelalte.

Zona de schi din Artouste oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din Valea Ossau și atinge o altitudine de 2.000 de metri. De asemenea, puteți alege prestigiosul cirque de Gourette, dominat de vârful Ger și aflat în fața miticului pas Aubisque, care își desfășoară pantele pe o pantă de peste 1.100 de metri.

În cele din urmă, unele platouri, cum ar fi Bezou, vă permit să practicați schiul nordic. În jurul lacurilor înghețate, peisajul splendid se întinde cât vezi cu ochii.

Condiții și prețuri

Pentru a practica schiul nordic, va trebui să numărați 30€ pentru închirierea echipamentelor și în jurul 20€ pentru skipass-ul de schi. În plus, pentru schi alpin, planificați 35€ pentru material și aproximativ 40€ pentru pachet.

13. Schi și snowshoeing

snowshoeing

Credit foto: Facebook – Office Tourisme Vallée Ossau

Pune-ți rucsacul în spate și hai să mergem să vizităm Valea Ossau! Iată o vacanță sportivă care vă va reîncărca bateriile, deoarece va trebui să vă plimbați între lacuri înghețate și vârfuri înzăpezite. Ca într-un vis, lăsați-vă propria urmă pe zăpada virgină și pierdeți-vă pentru câteva clipe în aceste peisaje sălbatice.

De asemenea, este posibil să combinați efortul și confortul cu o excursie gastronomică cu rachete de zăpadă. Luați o pauză din drumeție și stați la căldura unei cabane din lemn pentru a savura specialități locale. Iată combinația perfectă: snowshoes și raclette!

Condiții și prețuri

Pentru a închiria rachete de zăpadă, veți avea nevoie de aproximativ 25€ pe persoană. Iar dacă doriți o vacanță gastronomică ce include o noapte la o cabană de munte, trebuie să vă așteptați să plătiți între 125 și 150€..

14. Rămânerea în transhumanță

transhumanță

Credit foto: Shutterstock – HUANG Zheng

În fiecare an, înainte de vară, ciobanii își transferă vitele. Acest moment este atât unic, cât și tradițional. Și, din întâmplare, niște ciobani se oferă să le conducă turmele de oi de la fermă până la pajiștile din vale.

Această ocazie unică vă permite să intrați pentru o clipă în pielea unui cioban transhumant. Este un moment de convivialitate de împărtășit și un sejur neobișnuit care nu trebuie ratat!

Lasă un comentariu