Vizitarea Turnului din Pisa: bilete, prețuri, orare

Vizitați faimosul Turn Înclinat din Pisa și admirați frumusețea împrejurimilor din vârful acestuia!

În timpul escapadelor tale în Italia, nu rata faimosul Turn din Pisa, o relicvă din secolul al XII-lea care te va seduce cu siguranță. Situat la 90 de kilometri vest de Florența, Turnul din Pisa este unul dintre cele mai emblematice monumente din Toscana. Doriți să vizitați Turnul din Pisa? Urmați ghidul!

Citește și: 14 lucruri pe care trebuie să le faci în Pisa

Istoria Turnului din Pisa

Turnul din Pisa, Torre di Pisa în limba italiană, este unul dintre cele patru monumente ale Piazza dei MiracoliTurnul este, de fapt, clopotnița Catedralei Maicii Domnului Adormirii Maicii Domnului, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Turnul este de fapt clopotnița Catedralei Adormirii Maicii Domnului. Cunoscut în întreaga lume pentru înclinarea sa, probabil din cauza unei fundații defectuoase sau a unei cedări a terenului, turnul (realizat din marmură) a devenit vitrina artei romanice toscane. Vizitat de milioane de oameni în fiecare an, Turnul din Pisa a fost supus unor lucrări majore în 1993 pentru a asigura siguranța vizitatorilor.

Începute în 1173, lucrările la turn au fost finalizate abia în 1350. Turnul are o înălțime de 56 de metri, cântărește 14.523 de tone, are 8 etaje și 7 clopote.

Sfatul nostru pentru vizitarea Turnului din Pisa

Partea de sus a Turnului din Pisa

Credit foto: Shutterstock / D.Bond

Înainte de a vizita Turnul Înclinat din Pisa, vă sfătuim să definiți ziua vizitei dumneavoastră. Într-adevăr, cum monumentul este unul dintre cele mai vizitate din Italia, este de preferat să rezervați-vă biletul online și să vă luați o jumătate de zi pentru a vizita orașul și monumentele sale.

Cel mai bun moment pentru a vizita

Cel mai bine este să vizitați site-ul dimineața pentru a evita aglomerația prea mare. Perioada ideală pentru a vizita Turnul Înclinat din Pisa este în jurul orei 10.30-11.00când soarele este aproape de zenit (se apropie de amiază). Acest moment al zilei ne permite să fim siguri că lumina va fi cea mai bună și, prin urmare, să optimizăm lumina pentru a admira panorama și a face fotografii.

Sosirea dimineața este, de asemenea, o idee bună dacă doriți să faceți celebra fotografie trompe l’oeil în care se află turnul. În acest fel se va evita ca alți spectatori nerăbdători să apară în fotografie. O altă utilitate a sosirii dimineața este de a crește șansele de a vă trezi rapid. Pentru urcarea este limitată la 30 de persoane simultan, deoarece scările sunt înguste.

E bine de știut Este posibil ca dumneavoastră este posibil să nu puteți urca la bord cu unele dintre bunurile dumneavoastră personale cum ar fi un rucsac. La 80 de metri de turn se află un vestiar.

De asemenea, puteți cumpăra un bilet de la companiile de turism, astfel încât să nu fiți nevoiți să stați la coadă la sosire.

Accesul la summit

Accesul în vârful turnului se face doar pe cele 293 de trepte. Persoanele cu mobilitate redusă sau persoanele care nu cred că pot urca trepte mari, nu vor putea ajunge în vârf.

Ce să faci când vizitezi Turnul Înclinat din Pisa?

Turnul din Pisa și Domul

Credit foto: Shutterstock / TravnikovStudio

Idealul este de a ajunge înainte de ora 10:00 la fața locului, și să înceapă prin a vizita celelalte monumente.

Scopul este de a profita de prezența dumneavoastră în Pisa pentru a vizita celelalte monumente, de la Piazza dei Miracoli și orașul Pisa, care merită o vizită:

 • The Domul sau Catedrala Adormirii Maicii Domnului, clădire romanică cu influențe bizantine,
 • Baptisteriul Sfântului Ioancare are o acustică excepțională
 • Cimitirul Monumental (Camposanto monumentale)unde publicul se plimbă peste cele mai vechi morminte
 • Muzeul Operelor de la Domulși claustrul său

Cât costă un bilet la Turnul din Pisa?

Biletul pentru turn costă 18€ și oferă, de asemenea, acces la Domul. Trebuie remarcat faptul că minorii trebuie să fie însoțiți. Persoanele cu dizabilități beneficiază de gratuit.

Vedere aeriană a Turnului din Pisa

Credit foto: Shutterstock / Dimitrii Postnov

El este posibilitate de a rezerva online biletele pentru Turnul din Pisa. Pentru a face acest lucru, vizitați site-ul web al OPAPISA, organizația care administrează monumentele orașului Pisa.

Există tururi ghidate ale Turnului Înclinat din Pisa?

OPAPISA nu prevede nu există tururi ghidate sau audioghiduri. Un ghid audio va fi oferit doar pentru DomulLa vânzare pentru 4€.

Cu toate acestea, mai multe companii turistice oferă propriile tururi ghidate.

Există tururi combinate cu alte monumente din Pisa?

OPAPISA nu prevede fără bilete combinate cu Turnul Înclinat din Pisa. Există bilete combinate doar pentru vizitarea celorlalte monumente. Cu toate acestea, unele companii turistice oferă bilete combinate. Aceste bilete au același preț ca și biletele separate. Însă companiile externe includ adesea opțiunea de tur ghidat.

Ore de deschidere

Turnul din Pisa este deschis în fiecare zi (cu excepția datei de 25 decembrie și 1 ianuarie) de la :

 • 1 noiembrie – 22 martie de la 9.00 la 19.00
 • 23 martie – 15 iunie de la 9.00 la 20.00
 • 17 iunie – 31 august de la 8.30 la 22.00
 • 1 septembrie – 31 octombrie de la 9.00 la 20.00
 • Sărbători legale De la 9.00 la 22.00
 • 16 iunie De la 9.00 la 16.00

Adresa exactă a Turnului din Pisa este: Piazza del Duomo, 56126 Pisa, PI, Italia.

Poți ajunge la turn:

 • Cu autobuzul LAM Rossa (stație via Cammeo/Piazza Manin), 4 (stație Piazza Arcivescovado) și 21 Nocturne (stație Piazza Manin).
 • Cu trenulDe la Stazione Centrale Pisa, apoi luați autobuzul (LAM ROSSA)
 • Cu mașina ta În apropierea turnului se află numeroase parcări

Unde să stați în apropiere de Turnul din Pisa?

Turnul Înclinat din Pisa este situat în districtul Santa Maria. Deoarece zona este foarte turistică, veți găsi toate tipurile de cazare, inclusiv Airbnb cu o arhitectură tipic toscană. Nu departe de turn, la Sant’Antonio este situat la jumătatea distanței dintre gară și Piazza dei Miracoli și poate fi o opțiune bună.

Dacă alegeți un hotel, luați în considerare utilizarea un comparator de hoteluri pentru a găsi oferta care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Citește și: Unde să te cazezi în Pisa?

Lasă un comentariu

TravelMax.ro