Vizitarea templului Senso-ji din Tokyo: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vizitați Japonia, “țara soarelui răsare”? Apoi nu ratați splendidul templu Senso-ji din Tokyo, o bijuterie a patrimoniului cultural japonez!

Ah, Japonia…. Acest arhipelag, împărțit între respectul pentru tradițiile ancestrale și modernitatea galopantă, are mai multe atuuri pentru a seduce vizitatorul. Dacă sunteți în trecere prin capitală, de ce să nu vizitați templul Senso-ji din Tokyo, unul dintre cele mai impresionante puncte de interes din țară?

Pentru a vă convinge să mergeți acolo, dar și pentru a vă ajuta să vă organizați vizita, v-am pregătit un program complet cu toate informațiile esențiale: istoricul locului, atracțiile care nu trebuie ratate, harta de acces, dar și orarele și prețurile sunt prezentate mai jos!

Istoria templului Senso-ji din Tokyo

Templul Senso-ji

În acest tărâm al tradiției și al misterului, istoria acestui sit avea să se nască dintr-o legendă: ea relatează că în secolul al VII-lea, în timpul domniei lui Împărăteasa Suiko doi frați pescuiau liniștiți în râul Sumida din apropiere, când au găsit în plasele lor o statuie a zeiței Kannon, zeița compasiunii. Când stăpânul satului a venit la ei, cei doi frați au fost atât de impresionați de reacția lui veselă, încât s-au convertit la budism pe loc!

Statuia a fost așezată în templul Senso-ji, care pe atunci era foarte modest, și a beneficiat de o restaurare completă, finalizată în anul 645: în acel moment, Districtul Asakusa s-a bucurat de o perioadă de prosperitate, ceea ce a dus la faima templului, care a fost vizitat de mulți japonezi. În secolul al XVII-lea, pentru a-i sărbători pe cei trei bărbați care au fondat templul și pentru a-i ridica la rangul de zeități, a fost ridicat un sanctuar, iar în al treilea weekend din luna mai are loc un festival în onoarea lor, Sanja matsuri. Dacă aveți norocul să vă aflați în zonă în acea perioadă, nu trebuie să ezitați să vizitați templul Senso-ji din Tokyo!

În prezent, Senso-ji este unul dintre cele mai vizitate locuri din Japonia și cel mai vechi templu budist din oraș, însă actualul monument este de fapt o copie, o reconstrucție din 1958, originalul fiind distrus în timpul bombardamentelor din Al Doilea Război Mondial.

Ce să vezi și ce să faci la templul Senso-ji din Tokyo?

Templul Senso-ji Templul este un monument foarte impunător, care a devenit centrul unui important complex religios alcătuit din străzi întregi în cartierul Asakusa. Aproape 30 de milioane de oameni vizitează templul Senso-ji din Tokyo în fiecare an! În sanctuar se intră printr-o poartă maiestuoasă numită Kaminari-mon (Poarta Tunetului), de care atârnă cel mai mare felinar de hârtie din țară. Înainte de a intra în templu, trebuie să treceți printr-o galerie comercială lungă de 250 de metri, zgomotoasă și aglomerată, Nakamise-dori unde tarabe mici vând suveniruri tradiționale sau mâncare stradală japoneză tipică!

Abia la capătul acestei alei se ajunge la o a doua ușă monumentală, care dă în clădirea principală a Senso-ji: Faimoasa sală a zeiței, unde se obișnuiește să te înclini în fața altarului și să bați din palme de două ori înainte de a lăsa o monedă ca ofrandă în cutia de ofrande; cu toate acestea, este important de știut, atunci când vizitezi templul Senso-ji din Tokyo, că statuia propriu-zisă a zeiței nu este vizibilă publicului, doar membrii autorității religioase locale având acest privilegiu.

Odată descoperită sala principală, este frumos să descoperiți și celelalte comori ale templului: pagoda cu cinci etaje, de exemplu, situată chiar în stânga acesteia și recunoscută ca fiind a doua cea mai înaltă din țară! În plus, festivitățile de Sanja Matsuri se celebrează într-un mic templu din dreapta, Asakusa-jinja, și se poate merge să te minunezi și în grădina japoneză a templului Senso-ji din Tokyo, în spatele pagodei, o pură minune, o adevărată bulă de natură în acest oraș imens, unde se pot admira crapii care înoată în iaz în ritmul lent al procesiunilor budiste. Templul Senso-ji din Tokyo, plin de mister, te invită la reverie spirituală, dar și la trezire culturală!

Pe lângă festivalul menționat mai sus, pe 18 martie are loc și Kinryu no Mai, un spectaculos “dans al dragonului de aur” care atrage mulțimi de vizitatori, iar pe 8 aprilie, splendidul festival al florilor Hana Matsuri, care celebrează nașterea lui Buddha.

Pentru a vizita templul Senso-ji din Tokyo, puteți lua trenul subteran urmând liniile Asakusa sau Ginza până la stația Asakusa, marcată cu G19 sau A18: locul se află la doar câteva minute de mers pe jos. În această zonă, există multe jinrikisha, ricșe care, deși pitorești, sunt scumpe: uneori 9.000 de yeni, adică peste 75 de euro pe jumătate de oră!

Programul și taxele pentru Templul Senso-ji din Tokyo

Vizitarea templului Senso-ji din Tokyo este gratuit pentru toți iar acesta din urmă este deschis în fiecare zi a anuluifără excepție, de la ora 6.00 la 17.00 Între octombrie și martie, deschiderea se amână până la ora 6.30.

Apropo, dacă vă place acest tip de vizită, este posibil să optați pentru un tur ghidat pentru a explora templele, sanctuarele și palatele Cele mai faimoase temple, altare și palate din Tokyo!

E bine de știut

Pentru a vizita templul Senso-ji din Tokyo fără să vă luați capul, vă oferim câteva informații și sfaturi practice finale:

– Mulțimile pot fi mari, mai ales după-amiaza; templul se deschide destul de devreme, așa că anulați-vă dormitul la vin în zori și evitați aglomerația din acest loc turistic adesea aglomerat! Dacă veniți să vizitați templul Senso-ji din Tokyo, veți avea nevoie de între 1 și 2 ore pentru a profita la maxim de acest loc.

– Deoarece acest loc este sacru pentru japonezi, este recomandabil să respectați manierele de bază și să se îmbracă decent În acest sens, este o bună practică să vă scoateți ochelarii de soare și pălăriile de cap atunci când intrați în acest loc special.

– Dacă aveți un câineTrebuie să știți că nu veți putea să vă plimbați animalul de companie în clădirile budiste, desigur, dar că în incinta complexului sunt tolerați câinii în lesă. Localnicii vin adesea să le plimbe dimineața!

– Oricine poate vizita templul Senso-ji din Tokyo: locul este accesibile persoanelor cu mobilitate redusă.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro