Vizitarea Parcului Național Yellowstone: rezervări și prețuri

Ce zici de o aventură în inima sălbăticiei? Mergeți în nordul SUA pentru a vizita Parcul Național Yellowstone!

Întinzându-se între statele Montana, Wyoming și Idaho, acest parc agățat de Munții Stâncoși oferă nenumărate panorame care îți taie respirația. Nu degeaba situl geologic a fost clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO! Așadar, pentru a vă bucura pe deplin de cei 8.963 km2 din Yellowstone, vă vom da o mână de ajutor la pregătiri.

Istoria Parcului Național Yellowstone

Vedere a Parcului Național Yellowstone, SUA

Credit foto: Shutterstock / Harry Beugelink

Pentru început, trebuie să ne întoarcem cu peste 11.000 de ani în urmă pentru a găsi primele urme umane în Yellowstone. Într-adevăr, săpăturile arheologice arată prezența proiectilelor de fabricație umană la sfârșitul Epocii Glaciare.

Triburile nativilor americani s-au stabilit mai târziu pe acest teritoriu cu o floră luxuriantă și o faună diversă. Primii coloniști europeni au sosit în secolul al XIX-lea și au organizat o primă explorare a parcului în 1870. Doi ani mai târziu, în 1872, Yellowstone a devenit primul parc național din lume. Dezvoltarea parcului a început odată cu instalarea căii ferate în 1883, urmată de drumuri, care au facilitat accesul vizitatorilor. După cel de-al Doilea Război Mondial, Yellowstone a depășit pragul de un milion de vizitatori. Cu toate acestea, boom-ul din secolul XX a amenințat speciile din sit, cum ar fi urșii și lupii. Au fost puse în aplicare mai multe programe de protecție a faunei sălbatice.

De atunci, mai mult de 4 milioane de vizitatori se minunează în fiecare an de bogățiile naturale ale parcului!

Sfaturile noastre pentru vizitarea Parcului Național Yellowstone

Anotimpurile

Vizitarea Parcului Național Yellowstone poate fi foarte diferită în diferite anotimpuri. Yellowstone este cocoțat pe un platou la aproximativ 2.500 de metri deasupra nivelului mării și, prin urmare, este rapid înzăpezit iarna. În acest caz, vă sfătuim să vă aduceți echipament adecvat și să verificați dacă drumul de acces la parc este deschis. Vă rugăm să rețineți că, deși lunile de iarnă nu sunt întotdeauna ușoare pentru a vizita parcul, acestea sunt și cele mai puțin populate de turiști!

Durata de ședere

Contați pe un minim de 4 zile întregi pentru a vizita Parcul Național Yellowstone. Cu toate acestea, se recomandă să rămâneți o săptămână pentru a vă bucura de diversele excursii în jurul canioanelor, gheizerelor și lacurilor.

Echipamente și catering

Vastitatea parcului necesită unele măsuri de precauție. În timpul iernii, ar trebui să vă aduceți propriul îmbrăcăminte călduroasă și impermeabilă pentru a vizita Parcul Național Yellowstone. Pentru sezonul de vară, luați în considerare ținuta de drumeție.

În același timp, vă recomandăm să vă aduceți o sticlă de apă și niște dispoziții înainte de începerea fiecărei drumeții. Mai multe restaurante sunt împrăștiate în parc, dar distanțele pentru a ajunge la ele pot fi mai mari decât se așteaptă.

Ce să vezi și ce să faci în Parcul Național Yellowstone?

În Yellowstone există multe trasee pe care le puteți urma. Puteți explora fiecare colț al parcului și poate chiar să vă întâlniți față în față cu o turmă de bizoni.

Drumeții în jurul Marelui Canion

Marele Canion din Parcul Național Yellowstone, SUA

Credit foto: Shutterstock / Galyna Andrushko

În primul rând, escapadele în jurul Marelui Canion vă vor oferi priveliști excepționale. Există mai multe rute de urmat: drumeții prin Muntele Washburn de exemplu, care oferă o priveliște de la înălțime a acestei minuni geologice și a cascadelor sale. Dacă preferați să vă plimbați de-a lungul cursurilor de apă de la marginea Marelui Canion, la “7 Mile Hole“va satisface așteptările dumneavoastră. În cele din urmă, “Howard Eaton Trail“Howard Eaton Trail” este o plimbare de 5-6 ore prin patru lacuri, câmpuri și păduri.

Lacul Yellowstone

Plimbare cu barca pe Lacul Yellowstone

Credit foto: Shutterstock / Yizhuo

Plimbați-vă în jurul lacului gigantic care a permis faunei sălbatice să se dezvolte. Cu o suprafață de 360 de kilometri pătrați, zona Lacul Yellowstone este cel mai mare lac de munte din America de Nord!

Astfel, printre itinerarii, veți găsi Storm Point Trail (atenție la marmote!), dar și la Pelican Creek Nature TrailÎn cele din urmă, dacă urci pe râul dinspre lac spre nord, vei da peste Vulcan de noroi. Acest loc uimitor este alcătuit din apă și noroi care au “gătit” vegetația din jur.

Gheizere și izvoare termale

Geyser în Parcul Național Yellowstone

Credit foto: Shutterstock / Dmitry Kovba

Vizitarea Parcului Național Yellowstone înseamnă și descoperirea unei naturi imprevizibile. Acesta este și cazul numeroaselor gheizere, care erup în mod regulat. The Old Faithful și Steamboatcare au erupt de 32 de ori în 2018, sunt cele mai cunoscute. De asemenea, puteți admira “izvoarele fierbinți”. Aceste izvoare termale conțin bacterii care dau apei o culoare neobișnuită. Vizitați cele mai emblematice izvoare din parc: izvoarele Marele Izvor Prismaticla Morning Glory Pool și Mammoth Hot Springs.

Fauna sălbatică din Valea Hayden

Turmă de bizoni în Parcul Național Yellowstone

Credit foto: Shutterstock / Filip Fuxa

Văile de la Yellowstone sunt uriașe. Acestea oferă un habitat excelent pentru animalele sălbatice din parc. Situată la nord de lac, în apropierea vulcanului noroios, Hayden Valley este unul dintre acele locuri la care poți petrece ore întregi uitându-te. Urmăriți turmele de bizoni care își fac casă aici de mii de ani. Va trebui să ajungeți în această vale în zori pentru a vedea mai multe animale. animale sălbatice Păsări, coioți, dar și lupi și urși. Fiți cu ochii în patru, deoarece acestor animale le place să se joace de-a v-ați ascunselea cu turiștii.

Activități de iarnă

Bărbat mergând în zăpadă în Parcul Național Yellowstone

Credit foto: Shutterstock / Fernando Tatay

Sunteți gata să înfruntați frigul? Vizitarea Parcului Național Yellowstone în timpul iernii este o experiență incitantă și incredibilă. Sub stratul de zăpadă, parcul oferă posibilitatea de a încerca numeroase activități, cum ar fi schiatul, mersul cu rachete de zăpadă sau snowmobilul. Puteți închiria echipament direct la fața locului sau vă puteți aduce propriul echipament. Cu toate acestea, fiți atenți la siguranța dumneavoastră, deoarece există multe riscuri legate de vreme. Prin urmare, este de preferat să fiți însoțiți de un ghid.

Cât costă să vizitezi Parcul Național Yellowstone?

Pentru a explora minunile pe care le oferă situl geologic de la Yellowstone, sunt disponibile mai multe prețuri.

Taxe de intrare la Clasic

 • Intrare individuală (15 ani și mai mult), valabil pentru 1 săptămână: $20
 • Intrare cu un vehicul privatvalabil pentru 1 săptămână: 35$.
 • Abonament anual : 70$

De asemenea, puteți vizita Parcul Național Yellowstone gratuit în anumite sărbători americane: 21 ianuarie, 20 aprilie, 25 august, 28 septembrie și 11 noiembrie.

Excursii

În cele din urmă, puteți vizita Parcul Național Yellowstone din Jackson sau Teton Village, ambele în apropiere de parc. Sunt disponibile mai multe excursii de o zi care vă vor duce la principalele atracții din Yellowstone. În timpul lunilor de iarnă, unii ghizi oferă chiar și tururi cu snowmobile. Așteptați-vă să plătiți aproximativ 250€ pe persoană pentru o excursie, care include transport, mâncare, binoclu sau telescop și un ghid specializat vorbitor de limba engleză. Taxa de intrare în parc și bacșișul ghidului nu sunt incluse.

Semnul de intrare în Parcul Național Yellowstone

Credit foto: Shutterstock / blvdone

Ca un prim pas, și dacă sunteți fluent în limba lui Shakespeare, accesați recreation.gov. Apoi căutați Yellowstone în bara de căutare. Pagina vă va oferi apoi posibilitatea de a vă rezerva abonamentul, pe care va trebui să îl prezentați în format tipărit sau pe telefon la sosire.

Alternativ, puteți cumpăra biletul pentru Parcul Național Yellowstone direct de la una dintre intrările în parc.

În cele din urmă, dacă doriți să rezervați o excursie de o zi din Jackson sau Teton Village, va trebui să faceți rezervări direct online. Diferite platforme de turism și activități oferă acest tip de tur, cum ar fi Getyouguide, TripAdvisor sau BrushBuck Wildlife. Ar trebui să faceți rezervări cu câteva luni în avans, deoarece registrul de rezervări se umple foarte repede.

Orar

Parcul este deschis în fiecare zi, 24 de ore pe zi.

Cu toate acestea, din cauza vremii nefavorabile din timpul iernii, unele drumuri devin inaccesibile. Dacă sunteți interesat să vizitați Parcul Național Yellowstone în perioada noiembrie-aprilie, vă rugăm să consultați pagina programul de deschidere a sezonului de iarnă disponibile pe site-ul oficial.

Puteți vizita Parcul Național Yellowstone cu mașina sau pe jos, prin una dintre cele cinci intrări:

 • Nord În apropiere de Gardiner (Montana)
 • La nord-est Din Crooke City (Montana)
 • La est Din Cody (Wyoming)
 • În Occident Din West Yellowstone (Montana)
 • La sud Din Parcul Național Grand Teton (Wyoming)

Există vizite combinate cu alte locuri?

Parcul Național Grand Teton în toamnă

Credit foto: Shutterstock / f11photo

Oferit de către Serviciul Parcurilor Naționale, programul trece America cea frumoasă oferă acces nelimitat la majoritatea parcurilor naționale din SUA timp de un an, inclusiv la Yellowstone. La un cost de 80 de dolari, puteți achiziționa acest permis la prima intrare într-un parc național protejat.

În cele din urmă, se va abonament anual Abonamentul anual de 70 de dolari propus pentru Yellowstone oferă, de asemenea, acces la parcul național vecin Grand Teton din Munții Stâncoși.

Unde să stați în apropiere de Parcul Național Yellowstone?

 • Camping Dacă alegeți această opțiune, aveți la dispoziție 12 locuri de campare cu peste 2000 de locuri. Pentru 5 dintre acestea, rezervările sunt posibile prin intermediul site-ului Yellowstone National Park Lodge. Pentru restul, primul venit, primul servit! Puteți verifica disponibilitatea direct online.
 • Cabane și hoteluri Cabane și hoteluri: Există o duzină de opțiuni pentru un sejur confortabil peste noapte în interiorul parcului. Rămâneți aproape de locurile emblematice cu Canyon Village, Old Faithful Inn și Mammoth Hot Springs Hotel and Cabins. Tarifele pe noapte variază între 200 și 400 de dolari. Asigurați-vă că faceți rezervări cu mult timp înainte. De asemenea, rețineți că unele unități sunt inaccesibile în perioada noiembrie-mai din cauza vremii.
 • În afara parcului În afara parcului: mai economice, există numeroase locuri de cazare în apropierea celor cinci intrări în parc. De exemplu, puteți găsi case de vacanță în apropiere de West Yellowstone și Jackson. De asemenea, mai multe moteluri au camere disponibile în afara parcului: Super 8 by Wyndham Jackson Hole la prețul de 83 de euro pe noapte, sau la Miller Park Lodge pentru 69 de euro pe noapte.

Așa că haideți să ne punem cizmele de drumeție, să umplem sticla de apă și să plecăm!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro