Vizitarea Palatului Schönbrunn din Viena: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vizitați Viena? Și dacă ați veni să vizitați Palatul Schönbrunn, adevărata bijuterie a capitalei muzicale?

Un sejur la Viena garantează un moment magic în acest oraș bogat în istorie: Viena este unul dintre acele orașe rare care se poate lăuda cu aspectul său cultural. Cândva, inima puternicei monarhii din Habsburgii Viena este plină de monumente istorice și de palate somptuoase, precum Belvedere, Palatul Hofburg și faimosul Palat Schönbrunn.

O vizită la Palatul Schönbrunn este obligatorie dacă vizitați Orașul Imperial. Această fostă cabană de vânătoare, inclusă în Patrimoniul Mondial, a servit drept reședință de vară pentru familia Habsburg și curtea lor, iar acum atrage aproape 3 milioane de vizitatori pe an.

Aflați toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vizita Palatul Schönbrunn din Viena!

Istoria Palatului Schönbrunn

Palatul Schönbrunn

Credit foto: Unsplash -Dimitry Anikin

Înainte de a deveni reședința de vară a familiei regale de Habsburg, Palatul Schönbrunn a făcut parte în Evul Mediu din fieful abației Klosterneuburg. Pe atunci, domeniul se numea “Katterburg”, unde funcționa o moară și se practica agricultura și viticultura. După ce a fost transformată în conac de către Hermann Bayer, proprietatea a trecut în mâinile familiei imperiale când a fost cumpărată de către Maximilian al II-lea de Habsburg în 1569. Hasburgii l-au folosit ca reședință de vară, dar invaziile turcești au dus, din păcate, la aproape distrugerea sa.

Arhitectul Johann Bernhard Fischer von Erlach a fost apoi încredințat de împărat Leopold Iconstrucția unui nou castel care se dorea a fi cel mai mare rival al castelului nostru de la Versailles. De-a lungul secolelor, castelul a continuat să evolueze până la domnia împărătesei Marie-Thérèse care dorea un castel în stil rococo, așa cum îl cunoaștem astăzi.

Castelul a fost apoi reședința de vară (Hofburg era reședința de iarnă) a împăratului. Franz Josef I al Austriei și soția sa, împărăteasa Elisabeta, supranumită Sissi.

Castelul, al cărui nume înseamnă “izvor frumos”, a fost cea mai populară atracție turistică din capitala austriacă încă din anii 1960.

Ce să vezi și ce să faci la Palatul Schönbrunn?

Palatul Schönbrunn

Deși Palatul Schönbrunn are 1441 de camere, veți putea vedea doar 42 dintre ele dacă vizitați Palatul Schönbrunn din Viena:

 • Marea Galerie A fost folosit ca recepție pentru banchete oficiale până în 1994.
 • Vechea cameră de lac: Locuită de Marie-Thérèse după moartea soțului ei, puteți descoperi pereții săi decorați cu stampe chinezești.
 • Dulapul chinezesc rotund : În această cameră, cu pereții lăcuiți, Maria Tereza îl primea pe cancelarul ei pentru conversații private.
 • Camera chinezească albastră: Aceasta este camera în care Carol I a semnat renunțarea la tron la 11 noiembrie 1918.
 • Sala Mare a lui Rosa: În această încăpere puteți vedea o magnifică aurire rococo care încadrează peisaje din nordul Italiei și Elveția.
 • Sala de mic dejun : Marie-Thérèse și fiicele ei au decorat pereții cu 26 de medalioane de flori brodate.
 • Camera lui Napoleon : Aici a murit Napoleon al II-lea, regele Romei, la vârsta de 21 de ani. Izolarea în care a trăit în Palatul Schönbrunn este evocată de o pasăre naturalizată sub un clopot

Pe lângă palatul propriu-zis, există și grădini imense și somptuoase prin care vă puteți plimba pe îndelete și de care vă puteți bucura. În aceste grădini formale, proiectate în 1695 de către Jean Tréhet se găsesc în fals Ruine romane fântâni – mai ales atunci când sunt în funcțiune – labirinturi, o orangerie, un Palmeraie care adăpostește o colecție variată de plante tropicale și subtropicale, Muzeul de Gloriette Clădirea neoclasică Gloriette și terasa acesteia oferă o priveliște incredibilă asupra întregii Viene. Cum poți rezista unei asemenea minuni?

Dacă veniți la Palatul Schönbrunn, nu veți descoperi doar această clădire impunătoare, pentru că la câțiva pași de castel, există și alte obiective turistice pe care nu trebuie să uitați să le descoperiți:

 • Teatru de păpuși pentru imaginația și simțul detaliului care îi va fermeca pe cei mici și pe cei mari deopotrivă
 • Casa din deșert (Wüstenhaus) cu un minunat cadran solar cu multe specii de plante și animale din regiunile calde.
 • Grădina zoologică Schönbrunncare este cea mai veche grădină zoologică din lume! Este una dintre puținele grădini zoologice unde se pot vedea panda gigant.

Este bine de știut: Puteți descărca o hartă a site-ului făcând clic aici.

Există mai multe modalități de a ajunge la Palatul Schönbrunn, care se află la următoarea adresă Schloß Schönbrunn, 1130 Viena.

 • În metrou : Luați linia U4 până la stația Schönbrunn
 • Cu tramvaiul: Luați linia 10 sau 60 până la stația Schönbrunn
 • Cu autobuzul: Luați linia 10A până la stația Schönbrunn
 • Cu mașina: Dacă sosiți la Viena sau dacă aveți mașină proprie, există o parcare lângă Palatul Schönbrunn.
 • Cu trenul :

De la Gara de Vest Veți ajunge la Palatul Schönbrunn în aproximativ 15 minute cu mijloacele de transport în comun. Luați linia de tramvai 60 în direcția Hietzing și coborâți la Schloß Schönbrunn.

De la stația de sud : Pentru a ajunge la Palatul Schönbrunn cu mijloacele de transport în comun este nevoie de aproximativ 30 de minute. Luați linia de tramvai D până la Karlsplatz. De acolo, luați linia verde de metrou U4 în direcția Hütteldorf și coborâți la stația Schönbrunn.

Palatul Schönbrunn – orar și prețuri

Palatul Schönbrunn

CALENDAR

Dacă doriți să vizitați Palatul Schönbrunn, trebuie să știți că este deschis în fiecare zi, chiar și în zilele de sărbătoare! Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că orele de deschidere variază de mai multe ori pe parcursul anului:

 • De la 1 aprilie la 30 iunie : De la 8.00 am la 5.30 pm
 • De la 1 iulie la 31 august : De la 8:00 am la 6:30 pm
 • De la 1 septembrie la 31 octombrie : De la 8:00 am la 5:30 pm
 • De la 1 noiembrie la 31 martie : De la 8:00 am la 5:00 pm

Este bine de știut: Ultimele înscrieri se fac cu 45 de minute înainte de închiderea site-ului.

TARIFE

 • Turul imperial (22 camere / 35 minute) : Adulți – 16,00 € / Copii (6 – 18 ani) – 11,50 €.
 • Grand Tour (40 camere / 40-50 minute): Adulți – 20,00 € / Copii (6-18 ani) – 13,00 €.
 • Classic Pass (Castelul + Grădina Prințului Moștenitor + Gloriette + Labirint + Grădina Orangerie) : Adulți – 26,50 € / Copii (6-18 ani) – 16,50 €.
 • Classic Pass Plus (De la 01/04 la 03/11 – Castelul + Grădina Prințului Moștenitor + Gloriette + Labirint + Grădina Orangerie + Grădina Zoologică) : Adulți – 40,00€ / Copii (6 – 18 ani) 23,00

Este bine de știut: Există și alte bilete – combinate sau nu – , tarife speciale pentru Intrare cu tururi ghidate precum și reduceri (studenți, persoane cu handicap…). Pentru a le consulta, mergeți la site oficial de la Palatul Schönbrunn.

E BINE SĂ ȘTIȚI

Pentru a vă ajuta să vizitați Palatul Schönbrunn în cel mai bun mod posibil, am selectat cele mai importante puncte despre această vizită:

 • The câini din păcate, câinii nu sunt acceptați în castel sau în parc.
 • The biciclete din păcate, nu sunt permise în parc
 • Este interzis să fotografiere și filmare în sălile de expoziție
 • Castelul (inclusiv muzeul pentru copii de la parter) este accesibil în totalitate pentru persoane cu mobilitate redusă
 • De la audioguide în 16 limbi și descrieri scrise ale tururilor în 21 de limbi sunt disponibile gratuit.
 • Parcul castelului este liber accesibilă în timpul orelor de deschidere

Lasă un comentariu