Vizitarea Palatului Dogilor din Veneția: bilete, prețuri, ore de deschidere

Călătoriți la Veneția? Mergeți în Piața San Marco pentru a vizita Palatul Dogilor, cel mai faimos din “Serenissima”!

Un loc încărcat de istorie, Palatul Dogilor din Veneția este un simbol în inima orașului italian. Un punct de reper în Piața Sfântul Marcu, a jucat mai întâi un rol rezidențial înainte de a deveni sediul puterii legislative, executive și judiciare. Astăzi, singularitatea sa iese în evidență și, mai presus de toate, fascinează.

Deci, ce să vezi și ce să faci la așa-numitul Palat Ducal? De la istoria sa la arhitectura superbă, fără a uita galeriile și alte încăperi mari pe care le găzduiește, descoperiți tot ce trebuie să știți pentru a vizita Palatul Dogilor, fața puternică a Serenissimei.

Istoria Palatului Dogilor

Istoria Palatului Dogilor din Veneția

A luat naștere undeva între secolele al X-lea și al XI-lea, în scopuri strategice, pe malul mării. Capodoperă a goticului venețian încă de la începuturile sale, Palatul Dogilor a fost construit ca o fortăreață (bastioane înalte și patru turnuri) înainte de a fi reconstruit de către dogele Sebastiano Ziani, care l-a transformat în palat în secolul al XII-lea cu ajutorul arhitectului și sculptorului Filippo Calendario. Un proiect gigantic care, pe lângă faptul că a dat o nouă viață locului, i-a conferit acea particularitate care stârnește și astăzi curiozitatea. Și pe bună dreptate: palatul se sprijină pe trunchiuri de larice acoperite de un soclu, cea mai ușoară parte a clădirii se află în partea de jos, în timp ce cea mai impunătoare se află în partea de sus: un echilibru ciudat care pentru mulți este un miracol! În interior, apartamentele (proiectate pentru dogi), sălile de ședințe și alte spații de întâlnire susțin caracterul unic pentru care palatul este renumit. Timp de aproape un secol, Palatul Dogilor a prins contur prin extinderi până la Bazilica Sfântul Marcu, incluzând elemente noi, precum Poarta Cartei.

În timpul perioadei sale de glorie, Palatul Dogilor a suferit mai multe incendii de-a lungul secolului al XVI-lea. Cea mai devastatoare dintre acestea a luat cu ea cea mai mare aripă a palatului, precum și capodoperele pe care le adăpostea (inclusiv cele ale lui Titian și Giovanni Bellini). Au urmat restaurări, dar și înfrumusețări: a Scala dei Giganti primește o a doua viață odată cu instalarea tezaurului său simbolic, Crucificarea de Tintoretto. Hotărât mai modern, palatul Dogilor a început apoi o a mia Renaștere care a traversat timpurile și epocile… În secolul al XVII-lea, a fost reamenajat pentru a găzdui prizonieri (în special prin Prigioni Nuove și Ponte dei Sospiri), cum ar fi celebrul Casanova, înainte de a găzdui birouri după căderea Republicii Veneția.

În prezent și începând cu secolul XX, Palatul Dogilor, redenumit Palatul Ducal, găzduiește cele mai frumoase muzee din Veneția. Pe lângă carisma sa incontestabilă și comorile pe care le-a păstrat, acesta spune povestea Veneției, a guvernului venețian și a celor 120 de dogi care, de pe zidurile sale, au condus destinul orașului timp de aproape o mie de ani.

Ce să vezi și ce să faci în Palatul Dogilor?

Ce să vezi și ce să faci în Palatul Dogilor (Palazzo Ducale) din Veneția?

Credit foto: De PlusONE / Shutterstock.com

De la interiorul său îmbrăcat în marmură de Verona, la operele de artă, coloanele, capitelurile și sculpturile sale, Palatul Dogilor promite o adevărată experiență pentru toți cei care vin să-l viziteze. Unii îl vizitează pentru cultura și istoria sa, în timp ce alții vin doar pentru a-i admira prezența arhitecturală. În funcție de tipul de vizită ales – autoghidată sau ghidată – vizitarea Palatului Dogilor nu urmează un traseu predefinit. Ce să vezi și ce să faci în Palatul Dogilor? Iată câteva idei de vizite.

În afara

 • The colonnade care susține construcția pe ambele părți ale cheiului și Piazetta
 • The corturi și basoreliefurile lor cu personaje uimitoare
 • The pereți placată cu marmură albă și roșie
 • The ușa din față (della Carta) și statuile sale
 • The curte interioară marecu fântânile și ceasul său de bronz
 • L’Scara uriașilor (sau Scara de aur – Scala d’Oro)

În interiorul

 • The Biblioteca St. Mark’s (fosta Cameră a Marelui Consiliu), picturile sale, portretele dogilor și tavanul său
 • The muzeu arheologic (arsenal) situat într-un fost apartament al Dogilor
 • Camera della bussola unde Bocca di Leoneo deschidere în formă de cap de leu prin care se strecurau denunțuri secrete
 • The Camera Consiliului celor zece
 • The Sala Pregadi
 • Camerele de laAnti-Colegiul și Colegiul
 • Pivnițele palatului, pivnițele sale închisori (Pozzi) și les Plombs
 • The Podul Suspinelor care a dus la închisori

“Rutele secrete

Există o vizită inedită la Palatul Dogilor: itinerariile secrete. Special și exclusivist, acest tur oferă o privire de ansamblu asupra cele mai secrete și mai obscure colțuri ale palatuluiInaccesibil pentru vizite grupate și clasice. În cadrul programului, a fost prezentat celule întunecate de penitenciare, a Camera de tortură sau Camera de chinuri, unde se desfășurau interogatoriile, se Piombi (închisorile de sub acoperișul palatului) unde a fost capturat Casanova sau mansarda și alte încăperi secrete.

Atenție, însă, că, deși foarte populare, itinerariile secrete sunt interzis copiilor cu vârsta sub 6 ani și includ un traseu punctat de coridoare înguste și scări destul de abrupte.

Situat în inima Veneției, Palatul Dogilor se află în Piazza San Marco. Tot aici vă puteți bucura de Bazilica Sfântul Marcu sau de Campanile din Veneția.

Pentru a ajunge la Palatul Dogilor, aveți două opțiuni:

Pe jos Mergeți la Piazza San Marco, 1, 30124 Venezia
Cu Vaporetto (barcă publică) : Stația San Zaccaria o San Marco (liniile 1, 2, 41, 42, 51, 52, N și LN)

Cum să vizitați Palatul Dogilor din Veneția?

Credit foto: De mychicport / Shutterstock.com

Aceasta este cea mai frecventă întrebare atunci când vine vorba de vizitarea Palatului Dogilor: cum să îl vizitați în condiții bune? Ca orice alt muzeu, există diferite opțiuni de vizitare a palatului. Dacă toate oferă alternative mai mult sau mai puțin diferite, acestea vă permit să vă rezervați vizita în avans pentru a evita surprizele neplăcute odată ajunși acolo.

În ceea ce privește ceea ce este inclus în vizită, acest lucru variază adesea în funcție de biletul ales. În general, însă, toate acestea oferă acces la itinerarii combinateincluzând cele mai populare puncte ale palatului și muzeele din jurul acestuia, cum ar fi Muzeul Correr și expozițiile sale temporare, exteriorul palatului, Scara de Aur, muzeul arheologic, dar și cele mai mari încăperi și cele mai frumoase opere de artă din palat, cum ar fi Biblioteca Marciana.

Indiferent de perioada anului în care alegeți să vizitați, este important să știți că Palatul Dogilor este întotdeauna plin! Timpul de așteptare este, prin urmare, destul de lung, așa că este recomandabil să vă rezervați biletul din timp, în special dacă optați pentru Venice Museum Pass, care, pe lângă faptul că vă permite să evitați cozile lungi, vă oferă acces la alte 11 muzee venețiene pe care le puteți descoperi în timpul șederii dumneavoastră și vă permite, de asemenea, să luați autobuzul și vaporetto în mod nelimitat pe toată durata abonamentului.

 • Turul ghidat în grup

Tururile de grup la Palatul Dogilor includ adesea un tur ghidat al orașului. Adesea conduse de un ghid expert, acestea vă permit să descoperiți muzeul și orașul dintr-o perspectivă mai bine informată și mai locală. O opțiune bună dacă doriți să profitați de vizita dumneavoastră pentru a învăța despre istoria Palatului Dogilor!

După cum sugerează și numele, biletul vă permite să evitați cozile lungi odată ce ați ajuns acolo. După ce v-ați rezervat intrarea, puteți merge direct la palat. Vă rugăm să rețineți, totuși, că biletul nu include un tur ghidat al Palatului Dogilor.

E bine de știut Unele bilete includ chiar și o plimbare cu gondola, pe lângă o vizită combinată la Palatul Dogilor și la alte muzee din apropiere.

Palatul Dogilor – orar și prețuri

Orele de deschidere și prețurile Palatului Dogilor din Veneția CALENDAR

 • De la 1 aprilie la 31 octombrie: 08:30 – 19:00 (ultima intrare: cu o oră înainte de închiderea palatului)
 • 1 noiembrie – 31 martie: 8:30 – 17:30 (ultima intrare: cu o oră înainte de închidere)
 • Închis la 1 ianuarie și 25 decembrie

E bine de știut Există tururi de noapte ale palatului. Acestea au loc în serile de vineri și sâmbătă, din primăvară până la sfârșitul verii, până la ora 23.00 (ultima intrare este la ora 22.00).

TARIFE

După cum s-a menționat mai sus, prețul unui bilet variază în funcție de opțiunile de traseu sau de tipul de vizită ales. Iată prețurile celor mai populare bilete pentru a vizita Palatul Dogilor din Veneția.

Bilet pentru un tur ghidat

 • Adulți : 20€
 • Copii de la 6 la 14 ani / Studenți până la 26 de ani / 65+ ani : : 13€
 • Sub 5 ani intrare gratuită

Permisul Muzeului din Veneția

 • Adulți : 27€
 • Copii de la 6 la 14 ani / Studenți până la 26 de ani / 65+ ani : 20,50€

Lasă un comentariu

TravelMax.ro