Vizitarea Mont-Saint-Michel: bilete, prețuri, ore de deschidere, acces

Dominându-și golful ondulat din vârful stâncii sale, Mont-Saint-Michel este ca o perlă în cutia sa de catifea. Acum este rândul tău să afli cum să vizitezi Mont-Saint-Michel și să pornești în căutarea secretelor sale. Cu picioarele pe pământ sau cu capul în aer, muntele are multe de oferit, dar nu este atât de ușor de descoperit.

Mont-Saint-Michel este, de asemenea, cel mai vizitat monument din Normandia, cu milioane de vizitatori în fiecare an. Este pentru că misterul său atrage mulțimile. Dar, cu ajutorul ghidului nostru, aflați cum să vizitați Mont-Saint-Michel altfel!

Deci, ești gata?

Mont-Saint-Michel în câteva cuvinte

Fenomenul mareelor de la Mont Saint-Michel

Credit foto: Shutterstock – Nyokki

Înainte de a primi acest nume, era cunoscut sub numele de “Muntele Mormânt”, un lăcaș de cult religios necreștin. În Evul Mediu timpuriu, muntele stâncos era încă doar o stâncă de granit în mijlocul unui golf nisipos. În anul 709, după creștinarea muntelui în 708, a fost construită abația Mont-Saint-Michel.

În jurul acestuia, s-a dezvoltat mai târziu un mic sat, astăzi o comună de aproximativ treizeci de locuitori, Montois. O realizare arhitecturală cu nenumărate secrete, mănăstirea impresionează prin mărimea sa și prin diferitele roluri pe care le-a jucat de-a lungul anilor. Inițial, biserica colegială Saint-Michel, a fost mai târziu o abație benedictină înainte de a deveni, printre altele, un centru de dezvoltare intelectuală.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, a devenit din nou un lăcaș de cult. Dezvoltarea turismului i-a dat o nouă viață și a făcut din abație destinația turistică de astăzi.

Acum că știm mai multe despre acest loc, să aflăm cum să vizităm Mont-Saint-Michel!

1. Pe jos

În vizită la Mont-Saint-Michel

Credit foto: Shutterstock – wjarek

Acesta este în continuare cel mai simplu și cel mai ieftin mod de a vizita Mont-Saint-Michel sau muzeele. Sunt patru dintre ele:

 • The muzeu istoric ;
 • The muzeu maritim ;
 • The casa Cavalerului du Guesclin (Logis Tiphaine);
 • Șiarheoscop.

Dar, dincolo de muzee, puteți vizita și muzeeleAbația din Mont-Saint-Michel. De asemenea, vă puteți face timp să vă plimbați pe străduțele de sub mănăstire, să descoperiți locuitorii și magazinele din sat. Autenticitatea clădirilor și a fațadelor de piatră vă vor duce înapoi în timp!

De asemenea, este posibil să rezervați plimbări cu ghid în Golful Mont-Saint-Michel pentru a descoperi locurile din împrejurimile lor.

La ce preț?

Muzeele și Abația Mont-Saint-Michel oferă intrare gratuită pentru persoanele sub 18 ani. O rată redusă este oferită persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

 • Vizitarea unui muzeu vă va costa 9€ pentru un bilet pentru adulți, 4€ la o rată redusă. Cu toate acestea, există 2 și 4 pachete muzealerespectiv, calcularea costurilor 12€ și 18€ la preț întreg și 9€ și 12€ în rată redusă ;
 • O vizită gratuită a Abației Mont-Saint-Michel costă 9€. Dacă optați pentru un ghid audio, adăugați la aceasta 3€ taxa de închiriere. Pentru o vizită ghidată cu un lector, numărați 400€ pentru un grup de până la 30 de persoane. În cele din urmă, sunt posibile tururi ghidate private, care permit accesul la încăperi închise, cum ar fi Biserica Doamnei Noastre a Pământului. Cu toate acestea, trebuie să gestionați prețurile în momentul rezervării. Puteți alege un ghid cu card profesional sau puteți închiria un ghid de la Centre des Monuments Nationaux;
 • Altfel, pentru plimbări ghidate, contați în medie 15€ de persoană pentru un tur pe jos al golfului.

2. Cu bicicleta

Véloscénie, Paris - Mont-Saint-Michel

Credit foto: Facebook – La Véloscénie : Paris / Le Mont Saint Michel

Printre diferitele modalități de a vizita Mont-Saint-Michel, iată una foarte ecologică: bicicleta! Din ce în ce mai populară, bicicleta este acum o modalitate perfectă de a descoperi un loc în propriul ritm. În plus, ajungi să cunoști mult mai bine mediul înconjurător! Puteți alege să veniți la Mont-Saint-Michel cu bicicleta sau pur și simplu să vă plimbați prin împrejurimi.

Trebuie remarcat faptul că bicicletele nu sunt permise pe Mont. De curând, puteți traversa pasarela până la poalele muntelui, dar va trebui să vă parcați bicicleta în parcările dotate cu dispozitive adecvate.

Există trei zone în care vă puteți parca bicicleta (cercuri):

 • Parcarea de lângă Centrul de informare turistică;
 • Lângă baraj;
 • La fel ca și lângă Place du Barrage.

Véloscénie

Veloscénie o rută stabilită în Franța pentru a lega Parisul de Mont-Saint-Michel. Prin peisajul rural francez, de-a lungul drumurilor și al câmpurilor, descoperiți două parcuri naturale regionale: Parcul natural regional Perche și Parcul principal Normandia.

În cele din urmă, puteți admira și o multitudine de alte peisaje de-a lungul drumului.

La ce preț?

Vizitarea Mont-Saint-Michel cu bicicleta, sau cel puțin apropierea de acesta, vă va costa doar prețul închirierii, dacă nu aveți propria bicicletă. Trebuie să recunoaștem că prețurile variază în funcție de companiile de închiriere, de sezon și de bicicleta aleasă. Într-adevăr, puteți alege o bicicletă clasică, o bicicletă de munte sau o bicicletă electrică.

 • În medie, vă puteți aștepta să plătiți între 8 EUR și 15 EUR pe jumătate de zi pentru o bicicletă clasică și între 15€ și 25€. pentru întreaga zi. De asemenea, sunt disponibile închirieri săptămânale.

Vă rugăm să rețineți: nu uitați niciodată să vă aduceți (sau să închiriați o cască de protecție și să purtați haine confortabile și largi!

3. Cu balonul cu aer cald

Fenomenul mareei înalte, Mont Saint-Michel

Credit foto: Shutterstock – Ilya Shimanskiy

Ce poate fi mai încântător decât să vizitezi Mont-Saint-Michel din ceruri, cu alura blândă și plăcută a unui balon cu aer cald. Deși această mașină zburătoare poate părea o nebunie, fiind vorba de o pânză uriașă propulsată de foc, ea este și un mijloc de transport foarte apreciat de visători. Iar descoperirea Mont-Saint-Michel cu un balon cu aer cald adaugă și mai multă magie vizitei acestui loc autentic.

Admirați fiecare colț al Montului, admirabila sa abație și golful care se întinde până la orizont… Pentru o perioadă de până la două ore, veți putea să de la 45 de minute la 1 oră în funcție de vreme și, mai ales, de vânt, faceți-vă timp să vă bucurați de priveliște și de senzații!

La ce preț?

Balonul are un preț. Majoritatea furnizorilor includ un curs de instruire privind modul de operare a balonului cu aer cald. Unele dintre ele oferă și o mică degustare după zbor, pentru a putea discuta cu instructorul sau cu ceilalți pasageri (dacă nu ați rezervat un zbor privat).

 • Planificați din timp 390€ de persoană pentru un zbor clasic cu balonul.

4. Cu iahtul de nisip (traversând golful)

Navigație în Golful Mont-Saint-Michel

Credit foto: Facebook – Charenbaie

Yachtingul pe nisip este una dintre puținele activități în aer liber care este accesibilă pe tot parcursul anului, vara și iarna. Depinzând în principal de vânt, acest mic vehicul pe trei roți cu o pânză uriașă există încă din secolul al XVII-lea. De asemenea, vă permite să parcurgeți distanțe lungi foarte ușor și fără să poluați!

Va trebui să purtați o cască de protecție, deoarece este posibil să atingeți, uneori, viteze relativ mari. Dar nu vă faceți griji, un instructor vă va învăța cum să reacționați în cazul în care viteza crește și ar trebui să vă descurcați. Yachtingul pe nisip este o idee bună pentru o emoție!

Așezat în corpul navei, porniți la cucerirea golfului Mont-Saint-Michel, urmărind vânturile și unduirile nisipului încă umed.

La ce preț?

Contrar a ceea ce ați putea crede, o sesiune de o oră de explorare a golfului Mont-Saint-Michel într-un iaht cu nisip nu este atât de scumpă. Aduceți mănuși și ochelari de soare. De asemenea, în perioadele mai răcoroase sau în caz de vreme mixtă, gândiți-vă la o pălărie și la un hanorac.

 • Plătiți suma de20€ pentru o oră de pescuit pe nisip.

5. Cu ultraușor

Zbor deasupra Mont-Saint-Michel și a golfului său cu ultraușorul

Credit foto: Facebook – ULM Mont-Saint-Michel

Să încheiem turul nostru de modalități de a vizita Mont-Saint-Michel cu mașinile ultraușoare motorizate, mai bine cunoscute sub numele de ULM. În spatele acestor nume se află mini avioane, deschise, capabile să transporte una sau două persoane. Există mai multe tipuri, iar cele mai comune pentru turism sunt pendulul și girocopterul (autogirul). De fapt, senzațiile la bordul unui ultraușor sunt de zece ori mai intense: vântul, imaginile și sunetele sunt diferite.

În ciuda faptului că au un motor, ultraușoarele depășesc rareori 70 km/h, așa că veți avea suficient timp pentru a observa stânca Mont-Saint-Michel din toate unghiurile. Bineînțeles, deoarece este interzis să zbori deasupra muntelui în sine, poți observa împrejurimile și te poți bucura de culorile incredibile ale golfului.

În decorul misterios al Mont-Saint-Michel și al golfului său, porniți într-o aventură din aer și cuceriți peisajele sublime care se întind, pline de culoare, sub picioarele voastre!

La ce preț?

În funcție de furnizor, prețurile variază semnificativ. Apoi, sunt oferite mai multe tipuri de zboruri, de la zborul de descoperire de bază până la zborul pasional, mai lung (până la 2 ore). Vă rugăm să rețineți că pasagerii de aeronave ultraușoare trebuie să cântărească cel puțin maxim 95 kg iar această activitate este accesibilă doar copiilor cu vârsta începând cu 10 ani.

 • Pentru un zbor de descoperire, numărați între 80 și 95 de euro. Puteți găsi zboruri special concepute pentru copii la 50€ ;
 • Dacă sunteți interesat de un zbor pasionat, planificați între 200 EUR și 335 EUR. în funcție de furnizorul de servicii și de turneu;
 • Există și alte excursii între acestea două, bazate pe diferite durate și tururi. Pentru aceștia, ratele se schimbă între 120€ și 275€.. Depinde de dumneavoastră să alegeți ce vi se potrivește cel mai bine.

Acum știți care sunt diferitele modalități de a vizita Mont-Saint-Michel. Dar care dintre ele va fi favorita ta? Spune-ne în comentarii!

6. Parapantă

Descoperiți Mont-Saint-Michel cu parapanta

Credit foto: Facebook – Manche Parapente

O altă modalitate de a vedea Mont-Saint-Michel de sus: zborul cu parapanta. La fel ca și în cazul zborului cu ultraplată, veți descoperi locul dintr-un punct de vedere mai original, bucurându-vă în același timp de senzații tari! În plus, zborurile sunt autorizate pentru copiii cu vârsta sub 10 ani. Zborul va fi supravegheat, iar copiii dumneavoastră vor fi încântați.

Nu în ultimul rând, punctul de plecare poate varia. Depinde de tine să alegi!

La ce preț?

 • Pentru un salt simplu și rapid (10 minute), prețurile sunt în jur de 70€ ;
 • Pentru saltul unui copil, în general, numărați 10€ în plus ;
 • Pentru zboruri mai lungi și mai acrobatice, se percepe o taxă minimă de 100€.

7. Parașută tandem

Salt cu parașuta în tandem lângă Mont-Saint-Michel

Credit foto: Facebook – Abalone Parachuting

Să te ridici în aer, da, dar cu două persoane? Ei bine, este foarte posibil. Pentru aceasta, va trebui să alegeți parașuta tandem. Dacă fiecare persoană se află într-un duo cu un instructor, saltul poate (în funcție de formulă) să aibă loc în același timp! O idee perfectă pentru a păstra o amintire nepieritoare a zilei în care ați venit să vizitați Mont-Saint-Michel.

La ce preț?

 • Pentru un salt clasic în tandem (1 persoană pe avion), numărați 373€ ;
 • Pentru un salt simultan în tandem (plecare în același avion), prețul crește la 746€ ;

8. Pe cal

Vizitați Mont-Saint-Michel călare

Credit foto : Shutterstock – S-F

Să încheiem cu picioarele pe pământ…Sau aproape! Cei mai mulți oameni care vin să viziteze Mont-Saint-Michel se bucură și de golful său. Așa că poți face și tu la fel, călare! Într-adevăr, este posibil să vă bucurați de peisajul maritim și de împrejurimile muntelui, călare.

Zona este plană, așa că este ocazia perfectă pentru a face prima ta plimbare cu calul. Toate acestea în timp ce vă bucurați, la galop sau la trot, de priveliștea unuia dintre cele mai frumoase monumente din Franța.

La ce preț?

 • Călătoria de 1,5 ore costă aproximativ 150€ ;
 • Unii furnizori oferă un coș cu produse locale;

Sfaturi pentru a vizita Mont-Saint-Michel: cum să ajungi acolo, parcarea, cea mai bună perioadă a anului

Există mai multe mijloace de transport pentru a ajunge acolo:

 • Cu mașina : De la Paris, durează 4 ore prin A13, apoi prin A84, în apropiere de Caen. Partea sudică a autostrăzii A84 permite, de asemenea, să ajungeți la munte din Rennes și Nantes. Dacă veniți din sudul Franței, mergeți la Bourges și apoi la Le Mans pentru a lua A81 până la destinație;
 • Cu trenul: Nu există nicio stație TGV în apropiere de Mont-Saint-Michel. Prin urmare, va trebui să vă opriți în Caen, apoi să luați un TER până la gara Pontorson. Un autobuz de transfer vă va duce la sfârșitul călătoriei.
 • Cu autobuzul Dacă doriți să ajungeți la Mont-Saint-Michel cu autobuzul, va trebui mai întâi să luați o linie majoră (Flixbus, Blablabus etc.) spre Bretania. Scopul este de a ajunge la Dol-de-Bretagne, unde un autobuz regional poate face legătura.
 • Cu avionul Cu avionul: dacă alegeți să zburați, veți putea ajunge doar în apropierea sitului. Vă recomandăm Aeroportul Caen, situat nu departe. Apoi, călătoria va trebui să fie finalizată de TER. Pentru a găsi cel mai bun preț pentru un zbor, puteți folosi un serviciu de comparare a hotelurilor, cum ar fi Skyscanner. În cazul în care Caen nu este deservit din regiunea dumneavoastră, aeroportul din Rennes este o altă alternativă.

Unde să parchezi în apropiere de Mont-Saint-Michel?

Dacă veniți să vizitați Mont-Saint-Michel, trebuie să știți că există o parcare mare cu plată. După ce ați parcat, puteți ajunge la locul de desfășurare cu ajutorul autobuzului de transfer pus la dispoziție în acest scop.

De asemenea, puteți opta pentru parcare gratuită. Cu toate acestea, veți fi parcat mult mai departe și va trebui să mergeți pe jos timp de câteva minute. Cel mai bine este să parcați în apropierea căii verzi, pe care o puteți folosi pentru a vă încheia călătoria spre Mont-Saint-Michel.

Când este cel mai bun moment pentru a vizita Mont-Saint-Michel?

Este posibil să vizitați Mont-Saint-Michel pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, în timpul verii, locul este plin de turiști. Iarna în Normandia poate fi neplăcută, ceea ce nu înseamnă nici că este o perioadă bună. Prin urmare, primăvara este cel mai bun moment. Între aprilie și iunie, vremea este mai degrabă blândă și nu sunt prea mulți turiști.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro