Vizitarea Marelui Canion din Las Vegas: bilete, prețuri, ore

Celebră în întreaga lume, casa Marele Canion este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase – și colosale – realizări ale Mamei Natură. Poate fi admirat chiar și din spațiu! Acest loc fantastic, în prezent parc național, este situat în sud-vestul Statelor Unite, în nordul statului Arizona, și atrage aproape cinci milioane de vizitatori în fiecare an. De ce nu vizitați?

Pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru vizitarea acestui loc excepțional, am pregătit un ghid de călătorie concis și practic care cuprinde toate informațiile practice de care aveți nevoie: un scurt istoric al locului, principalele atracții ale acestei Mecca turistice nord-americane, precum și cele mai bune căi de acces, orare și prețuri pentru o experiență de neuitat. Ce mai așteptăm, să mergem!

Așadar, haideți să descoperiți cele mai bune sfaturi pentru vizitarea Marelui Canion!

Istoria Marelui Canion

Să vizitezi Marele Canion înseamnă să descoperi o minune forjată de natură și ale cărei prime stratificații de rocă sunt estimate a avea o vechime de peste un miliard și jumătate de ani!

Defileul său, trasat de râul Colorado, este unul dintre cele mai mari canioane din lume, cu o lungime de 440 de kilometri. Ocupat de Anasazi -un trib amerindian din sud-vestul Americii de Nord-, a fost descoperită de primii conchistadori spanioli în secolul al XVI-lea, dar regiunea a rămas destul de necunoscută pentru că era inospitalieră până în secolul al XIX-lea și celebra cucerire a Vestului!

În 1869, a avut loc prima coborâre a râului Colorado cu barca, care a fost o ispravă în ciuda morții a trei dintre exploratorii aflați la bord. Ulterior, violentele prăpăstii care străbat acest canion de 1700 km, cu o altitudine medie de 2000 de metri și o cădere de 1500 de metri, au continuat să facă numeroase victime!

Abia la începutul secolului al XX-lea, regiunea a început să se dezvolte sub presiunea demografică și să prezinte interes pentru vânători și aventurieri: în 1901 a fost construită o cale ferată pe malul sudic, iar la scurt timp după aceea a fost construit primul hotel. Pentru a proteja acest sit remarcabil, atât din punct de vedere istoric, cât și geologic, guvernul a luat inițiativa de a clasifica situl de 450 km de lungime, situat între Lacul Powell și Lacul Mead a devenit parc național în 1919. De atunci, două baraje au fost construite pentru a canaliza puterea râului Colorado, iar în acest cadru somptuos, care oferă panorame uluitoare, au fost construite numeroase trasee de drumeție, infrastructuri și puncte de interes moderne: mitul s-a născut, iar numărul vizitatorilor locului a crescut de la an la an!

Ce să vezi și ce să faci la Marele Canion?

Este probabil ca sosirea la fața locului să se facă la Centrul de vizitare al parcului; aici, toate informațiile utile și chiar esențiale vă vor fi furnizate datorită prezenței broșurilor, a ghizilor și a rangerilor cu care poate fi foarte interesant să faceți schimb de informații.

De fapt, aproape tot Marele Canion este vizitat cu ajutorul unui sistem ingenios de excursii cu autobuze de transfer, complet gratuitParcul a amenajat și un nou parc în vecinătatea Grand Canyon Village Cea mai mare parte a infrastructurii, a magazinelor și a restaurantelor se află pe marginea sudică, în timp ce marginea nordică rămâne mult mai sălbatică și mai bine conservată. Aceste navete circulă pe mai multe bucle separate, așa că ar trebui să le luați pe toate pentru a vedea întregul parc!

Fiecare rută are stații în care se poate urca sau coborî liber, iar în cele câteva șase ore pentru a completa o buclă cu autobuzul, iar acestea sunt echipate cu suport pentru biciclete permițând în același timp accesul la persoane cu mobilitate redusă.

Iată care sunt cele mai interesante trasee:

  • Traseul satuluiTraseul deservește zona Grand Canyon Village și hotelurile, magazinele și restaurantele sale.
  • Traseul Kaibab Trailcare ajunge la Cameron și la Lacul Powell la est de parc.
  • Traseul Hermists RestAcesta este cel mai interesant traseu, care circulă doar între 1 martie și 30 noiembrie, dar este rezervat pentru autobuzele de transfer, care pleacă la fiecare 20 de minute sau cam așa ceva, și care permite accesul la puncte de vedere sublime, cum ar fi Trailview Overlook, The Abyss sau Monument Creek Vista.
  • Desert View DriveDesert View Drive, cu o lungime de 40 de kilometri, este traseul ideal pentru a admira maiestuosul râu Colorado, în special din vârful turnului de veghe Desert View, precum și priveliștile uluitoare de la Yaki Point, Grand View Point și Navajo Point.

Pentru excursioniști, se poate ajunge la râul Colorado din partea de sud a râului cu o drumeție de aproape opt oreAceeași drumeție este mai lungă de pe malul nordic, iar pentru acei pasionați de mersul pe jos care doresc să combine cele două trasee coborând de pe malul sudic pe cel nordic, va fi necesar să prevadă două zile 21 mile, adică aproape 34 de kilometri.

Țărmul nordic este mai sălbatic, neatins de infrastructura de pe țărmul sudic, și este locul ideal pentru a vă bucura de drumeții și pentru a avea acces la puncte de belvedere magnifice, urmând numeroasele trasee marcate care străbat platoul; de asemenea, este posibil să dormiți sub stele – consultați secțiunea “Bine de știut” de la sfârșitul acestui ghid.

Există multe alte activități neobișnuite care pot fi luate în considerare atunci când se vizitează Marele Canion, cum ar fi plimbările cu catârul, care pot fi rezervate cu mult timp înainte și care pot fi plătite de către vizitator. 120 până la 600 de dolari de persoană în funcție de timp, de itinerar sau de locul de bivuac!

De asemenea, este posibil să vizitați Marele Canion, survolându-l cu un elicopter ! Zborurile sunt operate de companii de pe Aeroportul Grand Canyon din Tusayan, în apropiere de South Rim, și chiar din orașul Las Vegas – toate pariurile sunt anulate! Zborurile durează între douăzeci de minute și șase oreiar pentru un zbor de o jumătate de oră în timpul sezonului estival, este nevoie de aproximativ 200 de dolari pentru un adult.

Favoritul nostru : Grand Canyon Skywalk, o pasarelă de sticlă care permite vizitatorilor să se afle la 1300 de metri deasupra vidului, pe o buclă transparentă de peste douăzeci de metri deasupra râului Colorado! Contează pe 33 de dolari pentru a vă oferi o senzație unică, nerecomandată persoanelor predispuse la vertij.

Cum pot ajunge la Marele Canion?

South Rim este situat la aproximativ 100 km nord de orașul Williams și este accesibil prin intermediul Autostradei 64 dinspre Interstate 40; sau, dinspre Flagstaff de către Autostrăzile 64 și 180. Țărmul nordic este mult mai puțin dezvoltat și este accesibil doar cu mașina prin Autostrăzile 67 sau 89Asau în Trans-Canyon ShuttleSingurul serviciu de transport public de pe malul nordic.

Pentru a vizita cu ușurință Marele Canion, la sud de parc se află un mic aeroport, la adresa Tusayan pentru zboruri din Las Vegas sau Scottsdale și că Rute de autobuz Greyhound sau Trenuri Amtrak trenurile ajung la Williams și Flagstaff. Verifică acest comparator de zboruri pentru călătoria ta!

Odată ajunși acolo, autobuzele de transfer duc vizitatorii la Marele Canion direct la South Rim! În cele din urmă, un tren din Williams, Grand Canyon Railway, circulă zilnic spre și dinspre gara Grand Canyon.

Grand Canyon Orar & Tarife

CALENDAR

Accesul în parc este garantat pe tot parcursul anului, 24 de ore pe zi.

TARIFE

Biletele pot fi achiziționate din anumite magazine și, bineînțeles, de la intrarea în parc. Taxa de intrare este 20 de dolari pe pieton sau biciclist ; 30 de dolari pentru motocicliști, și 35 de dolari pentru alte vehicule și permite titularului să aibă acces atât pe malul sudic, cât și pe cel nordic. Odată achiziționat, biletul este valabil pentru 7 zile.

E BINE SĂ ȘTIȚI

  • În fiecare an, parcul organizează zile în care accesul este gratuit. complet gratuit. Veți găsi toate informațiile de pe site pe site-ul site oficial.
  • Vă sfătuim să veniți vizitați parcul în timpul iernii Parcul este vizitat iarna: în primul rând pentru a beneficia de temperaturile mai favorabile din acest deșert arid și, în al doilea rând, pentru a evita afluxul masiv de vizitatori din timpul sezonului înalt!
  • Patru campinguri sunt prezenți și permit turiștilor care vizitează Marele Canion să rămână peste noapte, cu condiția să solicite permisiunea din partea Centrul de informare pentru backcountry Grand Canyon Village pentru drumeții, echitație, rafting sau camping în natură în afara taberelor; un permis costă 10 dolari plus 5 dolari de persoană pentru taberele din interiorul canionului sau 5 dolari pe grup de persoane pentru taberele din partea superioară a canionului.
  • The animale domestice Animalele de companie trebuie să fie legate în permanență, iar pe malul sudic există un adăpost pentru animale de companie pe care îl puteți păstra.
  • Atenție: În timpul sezonului estival, interiorul canionului este literalmente supraîncălzit, iar temperaturile pot depăși 50 de grade. În plus, diferențele de temperatură dintre zi și noapte sunt foarte mari în acest deșert. Prudența și o sticlă de apă bine umplută sunt necesare atunci când vizitați Marele Canion!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro