Vizitarea Christ the Redeemer în Rio: bilete, prețuri, ore

Este pentru Brazilia ceea ce Petra este pentru Iordania, Colosseum pentru Roma sau Taj Mahal pentru India. Vizitați Christ the Redeemer în Rio.

Brazilia, carnavalul său, ritmurile sale frenetice, fotbaliștii săi, caipirinha. Apoi, bineînțeles, această statuie imensă care veghează asupra orașului Rio de Janeiro: Christ the Redeemer sau Cristo Redentor. Stând pe muntele Corcovado, din vârful celor treizeci și opt de metri ai săi, veghează. Oferă, de asemenea, cea mai impresionantă și uluitoare priveliște a orașului. Mântuitorul de piatră este un adevărat simbol mondial. Știați că, din 2007, a fost inclusă chiar și în Noile șapte minuni ale lumii? Alături de acesta se află siturile fabuloase Taj Mahal, Petra, Colosseum, Marele Zid, Machu Picchu și Chichen Itza.

Dacă vă aflați în cel de-al doilea oraș ca mărime din Brazilia, nu puteți rata acest simbol. Vă oferim cele mai importante informații pentru a vizita Christ the Redeemer din Rio.

Istoria Christ the Redeemer din Rio

corcovado christ Răscumpărătorul vedere la apus de soare

Credit foto: Shutterstock / marchello74

Christ the Redeemer din Rio este o operă de artă monumentală, atât din punct de vedere arhitectural, cât și spiritual. Este unul dintre cele mai mărețe simboluri ale creștinismului. Muntele Corcovado a fost ales ca loc de amplasare a statuii datorită altitudinii sale. Nu mai puțin de șase sute de mii de vizitatori pe an vin să se închine sau să o admire. Dar dacă am începe de la început?

Acest monument a fost conceput în 1850 de un preot catolic. Dar abia în 1922, în urma unei petiții populare și a donațiilor din partea catolicilor, a început construcția. Abia nouă ani mai târziu a fost inaugurată statuia. Trebuie spus că, în afară de înălțimea sa gigantică, Christ the Redeemer din Rio cântărește o mie o sută patruzeci și cinci de tone și are o deschidere de douăzeci și opt de metri.

La inaugurare, șeful guvernului de la acea vreme și un celebru cardinal a pronunțat această celebră frază: ” Fie ca această imagine sacră să fie simbolul locului tău de viață, al protecției tale, al predilecției tale, al binecuvântării tale care strălucește asupra Braziliei și a brazilienilor.

Proiectul inițial al statuii a făcut obiectul mai multor propuneri. Ideea unei statui uriașe cu brațele deschise a fost aleasă de inginerul civil Heitor da Silva Costa. Cu toate acestea, sculptorul francez Paul Landowski a fost cel care a proiectat Cristo Redentor. Pentru a face acest lucru, a folosit beton armat și piatră de săpun, o așa-numită piatră moale derivată din talc.

Dacă vizitați Christ the Redeemer în Rio, veți observa că brațul său stâng este îndreptat spre nord, iar cel drept spre sud. Acest lucru nu este întâmplător. Fața lui Hristos este astfel orientată spre soarele care răsare. El este primul care iese din întuneric la primele ore ale dimineții.

Deși scopul inițial al statuii a fost acela de a reafirma influența Bisericii Catolice asupra țării, astăzi ea este un adevărat simbol al unității și al iubirii. Hristos ține în mod simbolic o cruce și binecuvântează orașul.

Localnicii vă vor spune, de asemenea, că dacă Cristo Redentor Singurul motiv pentru care orașul are brațele deschise este pentru a-i aplauda pe locuitori, cariocas, atunci când muncesc.

Ce să faci și ce să vezi la Christ the Redeemer din Rio de Janeiro

Admirați 360

corcovado

Credit foto: Shutterstock / marchello74

Unul dintre primele lucruri care te frapează, în afară de statuia maiestuoasă, este într-adevăr priveliștea. Christ the Redeemer din Rio oferă o priveliște excepțională a orașului înconjurat de o natură luxuriantă.

De pe terasele de la picioarele salvatorului, bucurați-vă de o vedere de 360 de grade asupra minunilor din Rio de Janeiro:

 • Golful Guanabara;
 • Plajele emblematice din Copacabana și Ipanema;
 • Laguna Rodrigo de Freitas;
 • Pâinea de zahăr;
 • Stadionul de fotbal Maracanã;
 • Grădina Botanică;
 • Munții Sierra dos Orgãos, unde sunt amplasate orașele imperiale Petrópolis și Teresópolis.

Căsătoria

nuntă în Brazilia Corcovado

Credit foto: Shutterstock / MaxSobeh

Recunosc, este o schimbare față de nunțile nebunești din Las Vegas, sau de cele ieșite din comun într-un Mac Donald’s din Hong Kong! Dar din 2006, Capela Maicii Domnului din Aparecia, sfânta patroană a Braziliei, și-a deschis porțile pentru nunți și botezuri. Alternativ, puteți participa la slujba zilnică de la ora 11:00.

Drumeție

corcovado bresil rio hike

Credit foto: Shutterstock / KikoStock

Pentru a vizita Christ the Redeemer în Rio, puteți opta cu siguranță pentru a merge pe jos. Acest lucru vă permite să evitați aglomerația și să vă bucurați de peisajele naturale din Parcul Național Tijuca.

Începeți de la neuitatul Parc Lage și urmați calea ferată Corcovado. În cele din urmă, vă veți plimba printre plante tropicale, ascunzători de capucini și pe marginea cascadelor. Rădăcinile se împletesc pe cărare și pașii neregulate sapă în piatra aspră. La cotul lianelor, îl puteți vedea pe Christ the Redeemer din Rio de Janeiro veghind asupra drumeților săi. Acest parc tropical urban este cel mai mare din lume!

Când ciripitul păsărilor se stinge, vă apropiați de țelul vostru, aveți curaj!

Rețineți că au avut loc mai multe jafuri pe acest traseu. Nimic alarmant, dar nu luați cu voi obiecte de valoare și un minim de bani.

Gustări și cumpărături

restaurante corcovado christ răscumpărător brazilia rio de janeiro

Credit foto: Shutterstock / dmitry_islentev

În spatele Christ the Redeemer se află restaurante (cu terase adesea aglomerate) și magazine. Prețurile sunt, bineînțeles, ridicate. Cu toate acestea, este plăcut să bei ceva cu această priveliște sau să aduci un suvenir de la una dintre cele șapte noi minuni ale lumii.

Pentru a vizita Christ the Redeemer în Rio, cel mai bine este să o faceți dimineața, înainte de afluxul de turiști. Acesta este, de asemenea, cel mai bun moment pentru a evita iluminarea din spate. În caz contrar, mergeți seara pentru un apus de soare incredibil. De asemenea, fiți atenți la starea vremii, care trebuie să fie senină și neîngrădită pentru a vă bucura pe deplin de priveliște.

Fiți conștienți de faptul că atingerea acestui reper brazilian trebuie câștigată! Trebuie să urci pe muntele Corcovado, care are o înălțime de șapte sute zece metri. Nu, de fapt, nu vă speriați, puteți ajunge acolo și datorită mai multor mașini.

Pe jos

Pe drumul dintre înălțimile Cosme Velho și statuie. Alte alternative la cele două sute douăzeci de trepte sunt scările rulante și lifturile.

Prin funicularul roșu

Indiscutabil, cel mai popular mod de a vizita Christ the Redeemer în Rio. Porniți într-o plimbare pitorească de 20 de minute prin pădurea tropicală din Parcul Tijuca. Muzicienii se invită uneori la bordul trenului. Da, la urma urmei, suntem în Brazilia! Trenul cu roți dințate pleacă din stația Cosme Velho, la poalele muntelui Corcovado. Pleacă la fiecare jumătate de oră, în fiecare zi, între orele 8 și 9.

Sfaturi: stați pe partea dreaptă a trenului (cea mai bună priveliște) și rezervați-vă biletul în avans (pe internet sau la numeroasele chioșcuri din oraș).

Cu microbuzul

De la Copacabana (62,00 R$), Largo de Machago (62,00 R$) și Paineras (35,00 R$), o companie circulă până la platforma Christ. În fiecare zi, de la 8.00 la 17.00, cu plecări la fiecare zece minute. Biletul este pentru o călătorie dus-întors. Cumpărați-vă biletul direct de la șofer. Microbuzele sunt ușor de recunoscut: albe, cu un logo verde și albastru, reprezentând Muntele Corcovado.

Cu mașina

Dacă ați închiriat o mașină sau ați chemat un taxi, mergeți pe înălțimile din Cosme Velho. Este imposibil să mergeți la Christ the Redeemer direct cu mașina. Cu toate acestea, dacă plătiți parcarea, plătiți jumătate din prețul de acces la statuie. Apoi, urcați cu trenul, cu naveta sau cu picioarele.

Transportul public

Ați prefera să vizitați Christ the Redeemer din Rio cu transportul public? Este la fel ca și cu mașina. Te duc doar până la Corcovado.
Cu metroul, nu există nicio stație pe o rază de trei kilometri. Așa că coboară la stația Largo do Machado și ia autobuzul din fața stației.

Cu autobuzul, principalele linii spre Cristo Redentor sunt la :

 • Central do Brasil: linia 117, secțiunea 7
 • Av. Presidente Vargas: linia 442
 • Leblon: liniile 581, 582, 583 și 584
 • Copacabana: linia 583
 • Novo Rio: linia 118, secțiunea 8

Orarul și tarifele pentru Christ the Redeemer din Rio

Credit foto: Shutterstock / T photography

Dacă ați venit cu trenul, biletul dvs. include și accesul la Christ. Pentru un adult, se plătește 79,00 R$ în sezonul de vârf și 65,00 R$ în sezonul scăzut. Copiii cu vârste cuprinse între cinci și unsprezece ani beneficiază de o reducere: 51,00 R$. Vizitarea Christ the Redeemer din Rio este gratuită pentru copiii sub cinci ani.

Alternativ, ați ajuns la picioarele salvatorului cu microbuzul? Biletul dvs. include și accesul la statuie.

Sau ați urcat pe jos sau cu scara rulantă de la Cosme Velho? Pentru a avea acces la monument se plătește 22,00 R$ în sezonul de vârf și 18,00 R$ în sezonul de bază.

Când să vizitați Cristo Redentor ? Aveți posibilitatea de a alege, site-ul este deschis în fiecare zi a anului!

E bine de știut

 • Sezonul de vârf include toate weekendurile, sărbătorile școlare și alte perioade anuale care variază de la an la an.
 • Pentru a vizita Christ the Redeemer din Rio, există bilete care pot fi folosite pentru a reduce numărul de vizitatori. O opțiune interesantă, mai ales în sezonul de vârf.
TravelMax.ro