Vizitarea Castelului Chenonceau: bilete, prețuri, ore de deschidere

Sunteți un iubitor de artă și un pasionat de istorie? Urmați apoi ghidul nostru pentru a face din vizita la Château de Chenonceau un adevărat succes!

Cunoscut sub numele de “Château des Dames”, Château de Chenonceau se distinge de celelalte obiective turistice din regiune prin construcția sa originală și elegantă, prin bogăția excepțională a colecțiilor expuse și prin istoria sa unică, modelată de femeile care s-au succedat. Este o capodoperă arhitecturală și îmbină armonios stilurile medieval, francez și renascentist italian. Mobilat cu gust și înconjurat de grădini somptuoase, a fost unul dintre cele mai vizionare și inovatoare monumente ale Iluminismului, iar influența marilor gânditori și intelectuali ai vremii poate fi observată și astăzi. Aflați tot ce trebuie să știți despre Château de Chenonceau și porniți într-o experiență maiestuoasă și de neuitat în inima Văii Loarei.

Istoria Castelului Chenonceau

Se spune adesea că în spatele fiecărui mare bărbat se află o femeie. Acest lucru este valabil și pentru castelul Chenonceau. A fost construit în 1513 de către Catherine Briçonnet Castelul a fost construit de Catherine Briçonnet, o nobilă dintr-o familie de finanțiști, pe rămășițele vechiului castel care aparținuse familiei Marques. Apoi a devenit proprietatea Coroanei sub domnia lui François I, până la moartea acestuia. În 1547, fiul său a decis să ofere domeniul Dianei de Poitiers, care s-a ocupat de amenajarea grădinii care îi poartă numele și de podul care leagă castelul de malul stâng al râului Cher. În 1559, Catherine de Médicis a devenit proprietară: și-a creat propria grădină, a construit galeria cu două etaje deasupra râului, a decorat interiorul și a organizat numeroase festivități și sărbători regale.

În 1589, Louise de Lorraine a moștenit Castelul de Chenonceau și a ales să îl transforme într-un loc de meditație pentru a onora memoria răposatului ei soț, regele Henric al III-lea. După ce a fost proprietatea ducesei de Mercoeur și a Casei de Vendôme și Condé, cuplul Dupin a achiziționat proprietatea în 1733: cuplul a profitat de ocazie pentru a demola podul mobil și fântâna de la Stânca, a înlocuit mobilierul și a mărit biblioteca. Începând cu 1799, contele René de Villeneuve, Madame Pelouze (care a transformat clădirea Dômes în grajduri), Crédit Foncier de France și familia Terry au fost proprietarii pe rând.

Din 1913 este proprietatea familiei Menier, care a lucrat timp de mai bine de un secol pentru a proteja și conserva Château de Chenonceau. În prezent, este inclusă pe lista monumentelor istorice din Franța și, din 2017, face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Ce să vezi și ce să faci la castelul Chenonceau?

Castelul

Plutind pe râul Cher, castelul Chenonceau vă întâmpină într-un decor orbitor și vă transportă într-o cu totul altă epocă. În timpul vizitei, puteți descoperi numeroasele încăperi care alcătuiesc castelul: castelul Camera lui Catherine de MediciSalle des Gardes, Cabinetul Verde, Sala de Salonul Louis XIVMonumentul găzduiește, de asemenea, colecții deobiecte de artă Picturile, mobilierul, tapițeriile și sculpturile neprețuite ale celor mai mari artiști europeni sunt un tribut autentic adus istoriei castelului și femeilor care i-au dat viață de-a lungul secolelor.

Grădinile și labirintul

În afara castelului, grădinile cu flori rafinate adaugă o notă suplimentară de eleganță proprietății. Protejat de terase supraînălțate, se află Grădina Diane de Poitiers are o fântână înconjurată de trandafiri, hibiscus, santolina și buxus. Grădina Catherine de Medici, mai impunătoare, are o dispunere și o structură inovatoare, inspirată de moda italiană, și oferă o priveliște sublimă asupra fațadei vestice a castelului.

În timpul plimbării, nu ratați grădina în onoarea lui Russell Page și Grădina Verde, proiectată pentru contesa de Villeneuve. De asemenea, puteți explora faimosul labirint circular și încercați să găsiți drumul spre statuia centrală a lui Venus. De asemenea, puteți explora atelierul floral, grădina de flori și galeria de trăsuri.

Situat în departamentul Indre-et-Loire, în inima regiunii Touraine, Château de Chenonceau face parte din faimosul grup de castele din Loire. Adresa exactă a acestuia este: Château de Chenonceau 37150 Chenonceaux, Franța. Poți ajunge la castel:

 • Cu mașina Luați autostrada A10 și ieșiți la Blois sau Amboise.
 • Cu trenul Luați un tren sau TGV până la stația Saint-Pierre-des-Corps (Tours) și apoi un TER până la stația Chenonceaux (la 400 de metri de castel).
 • Cu autobuzul luați linia C Touraine Fil Vert (Tours-Montlouis-Amboise-Montrichard) până la stația Château de Chenonceau.
 • Cu bicicleta Organizația Loire à Vélo propune un traseu de la Amboise la Castelul Chenonceau (20 de kilometri, aproximativ 2 ore).

Castelul Chenonceau orar și prețuri

Orarul și prețurile de funcționare ale Château de Chenonceau

SCHEDULE

Château de Chenonceau este deschis pe tot parcursul anului, dar orele de deschidere variază în funcție de perioadă:

 • De la 1 ianuarie la 8 februarie de la ora 9.30 la 16.30
 • De la 9 februarie la 5 aprilie De la 9.30am la 5pm
 • De la 6 aprilie la 29 mai de la ora 9.00 la 18.00
 • De la 30 mai la 5 iulie De la 9:00 la 19:00
 • De la 6 iulie la 18 august de la ora 9.00 la 19.30
 • De la 19 august la 29 septembrie de la ora 9.00 la 19.00
 • De la 30 septembrie la 11 noiembrie De la ora 9:00 la 18:00
 • De la 12 noiembrie la 20 decembrie de la ora 9.30 la 16.30
 • De la 21 la 31 decembrie de la ora 9.30 la 17.30
 • Weekendurile de Paște și Înălțare, 1 și 8 mai De la 9.00 la 19.00

TARIFE

Pentru a răspunde așteptărilor și nevoilor vizitatorilor săi, Château de Chenonceau oferă două opțiuni pentru tururile castelului, grădinilor și galeriei: tururi autoghidate cu o broșură (disponibile în 16 limbi) sau tururi cu un ghid audio (disponibile în 12 limbi).

Prețuri cu broșură

 • Adult : 14,50€
 • Copii între 7 și 18 ani / Studenți între 18 și 27 de ani / Grupuri de cel puțin 20 de persoane / Însoțitor al unei persoane cu dizabilități : 11,50€
 • Familie de la 3 copii plătitori (7-18 ani) : 9€

Prețuri cu audioghid

 • Adult : 18,50€
 • Studenți cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani / Copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani / Grupuri de 20 de persoane sau mai mult : 15€
 • Familie de la 3 copii plătitori (7-18 ani) : 13€
 • Însoțirea unei persoane cu handicap : 11,50€

Acces gratuit

 • Copiii din sub 7 ani
 • Persoanele însoțitoare ale grupuri de la 20 de persoane
 • Persoane cu dizabilități handicap cu un card de handicap
 • The jurnaliști suporturi pentru cartele de presă

Biletele pot fi cumpărate online de pe site-ul oficial al castelului sau direct de la casa de bilete aflată la intrarea în monument.

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Mai multe parcări sunt disponibile gratuit: autoturism, rulote, vehicule pe două roți, autobuz. Dacă aveți un vehicul Tesla, trebuie să știți că sunt disponibile gratuit și 3 stații de încărcare (inclusiv una universală de tip 2).
– Dacă doriți să vă aduceți propriul prânz, există zone acoperite și în aer liber special amenajate și dotate pentru a vă oferi un loc confortabil pentru a vă servi masa. picnic.
– Castelul este complet adaptat pentru a găzdui persoane cu dizabilități și mobilitate redusă. scaune cu rotile sunt disponibile gratuit.
– Contează pe un jumătate de zi pentru o vizită completă a castelului, a galeriei și a grădinilor, dacă doriți să nu vă grăbiți și să vă bucurați de toate serviciile oferite de castelul Chenonceau.

TravelMax.ro