Vizitarea Bazilicii Santa Croce din Florența: bilete, prețuri, ore de deschidere

Aveți de gând să descoperiți în curând frumosul oraș Florența? Nu ratați una dintre bijuteriile sale, Bazilica Santa Croce!

Cea mai mare biserică franciscană din lume, biserica Bazilica Santa Croce din Florența este una dintre minunile orașului italian. Conține multe comori, atât de multe încât se ia în considerare disconfortul de care a fost victima Stendhal după ce a vizitat bazilica în 1817, ca urmare a frumuseții extraordinare a monumentului. Vizitarea Bazilicii Santa Croce din Florența nu lasă pe nimeni indiferent.

Această clădire este unul dintre simbolurile puterii orașului florentin, iar numeroși călători se adună în fiecare an la ușile sale pentru a-i admira fațada, statuile, capelele și vitraliile. Dar bazilica Santa Croce din Florența este cunoscut și sub numele de “Panteonul Florenței”, deoarece adăpostește aproape 300 de morminte, dintre care unele sunt cele ale celor mai mari nume din istoria Italiei.

Dar ce să vezi și ce să faci atunci când vii să vizitezi Bazilica Santa Croce din Florența? Editorii vă dezvăluie tot ce trebuie să știți pentru a vă pregăti vizita!

Istoria Bazilicii Santa Croce din Florența

Bazilica Santa Croce

Credit foto: De Noppasin Wongchum / Shutterstock.com

Istoria Bazilicii Santa Croce începe cu foarte mult timp în urmă. Este legată mai întâi de o mică biserică ridicată în 1252 de franciscani, după moartea Sfântului Francisc din Assisi. Construcția acestei bazilici a început în 1294, pe fundațiile micii biserici franciscane.

A fost arhitectul Anolfo di Cambio care a fost ales să deseneze planurile viitoarei bazilici. După construirea sa, clădirea a devenit rapid unul dintre simbolurile unei Florențe care a prosperat de-a lungul secolelor.

Istoria bazilicii și cea a orașului sunt strâns legate. În cele șapte secole de la finalizarea sa, Bazilica Santa Croce din Florența a dobândit numeroase semnificații simbolice care corespund unor perioade importante din istoria florentină.

Astfel, a fost mai întâi o biserică franciscană, înainte de a deveni municipiul A fost o clădire religioasă pentru marile familii din Florența familiei Medici, care a evoluat mai târziu într-un laborator ideologic al Renașterii, înainte de a deveni astăzi un Panteon al marilor nume italiene și un loc de referință pentru istoria politică italiană.

Ce să faci și ce să vezi în Bazilica Santa Croce din Florența?

Bazilica Santa Croce

Credit foto: De la Isogood_patrick / Shutterstock.com

Să vizitezi Bazilica Santa Croce din Florența înseamnă să descoperi un monument a cărui creație a fost încredințată unora dintre cei mai talentați artiști pe care i-a cunoscut vreodată Italia. Pur și simplu, biserica reprezintă una dintre cele mai frumoase perioade ale artei florentine. Acest lucru se reflectă și în timpul vizitei, putând admira, de exemplu, la fresce de artiști extraordinari, cum ar fi Giotto Brunelleschi sau Donatello.

Munca acestor artiști și a tuturor echipelor lor este vizibilă în special în diferitele capele a clădirii: Baroncelli, Bardi di Vernio, Peruzzi, Absida, Capela Bardi și, în cele din urmă, Capela Pazzi, situată în afara bisericii. Alți mari artiști florentini ai vremii au lucrat la construcția Bazilicii Santa Croce: Vasari Ghiberti, Taddeo Gaddi și multe altele! Fațada a fost proiectată de Matas și a fost inaugurat în 1863. Este acoperită cu marmură albă și verde. De asemenea, puteți admira naos 38 de metri lățime, cu un acoperiș din lemn.

Mai multe lucrări au fost instalate în biserică mult timp după ce aceasta a fost construită, în special în secolul al XV-lea, cum ar fi Madonna del Latte crucifixul sau Buna Vestire de Donatello.

O vizită la Bazilica Santa Croce din Florența înseamnă, de asemenea, intrarea într-unul dintre bastioanele Renașterii. Locul a servit drept loc de întâlnire pentru marii gânditori ai vremii, fie ei religioși, teologi, politicieni sau umaniști. Bazilica Santa Croce este, de asemenea, unul dintre Panteonurile istoriei florentine și italiene.

Aici puteți vedea morminte de florentini de renume mondial, cum ar fi Galileo Michelangelo, Dante sau Machiavelli. Bazilica adăpostește, de asemenea, mormintele unor familii bogate din Florența. La vremea respectivă, biserica franciscană a fost nevoită să împrumute bani pentru a construi această capodoperă. A apelat la familiile bogate din Florența, care au fost de acord să finanțeze construcția, cu condiția să fie înmormântate în capele care să le poarte numele.

În timpul acestei vizite veți găsi, de asemenea, un muzeu (Muzeul operei Santa Croce) care urmărește marile progrese și proiectele succesive ale bazilicii. Acest muzeu este situat într-o parte a mănăstiri de Santa Croce, care se numărau printre cele mai importante mănăstiri din oraș și chiar din țară. Aici puteți vedea multe picturi de artiști ai școlii florentine.

În cele din urmă, Bazilica Santa Croce a suferit de pe urma ravagiilor climei și a trebuit să înfrunte marea inundațiile din 1966. O parte din podeaua bisericii s-a prăbușit. Astăzi, un semn indică nivelul inundației din acel moment.

Pentru a vizita bazilica din Santa Croce în Florența, va trebui să mergeți în piața cu același nume (Piazza di Santa Croce).

Pentru persoanele care călătoresc cu mijloacele de transport în comun, mai multe autobuz pleacă în direcția Piazza Di Santa Croceinclusiv liniile C1, C2 și C3. De la gara principală din Florența, de exemplu (Firenze S.M.N.), vă va lua aproximativ 20 de minute să ajungeți acolo, luând linia C2.

Cu toate acestea, dacă sunteți aproape de principalele atracții, inclusiv de Domul din Florența, puteți plimbare direct la Piazza di Santa Croce, luând-o pe via del Proconsolo. Faceți stânga la borgo de’ Greci și veți ajunge la piață și la bazilică în aproximativ zece minute.

Orele de deschidere și prețurile bazilicii Santa Croce în Florența

Bazilica Santa Croce

Credit foto: De Truba7113 / Shutterstock.com

CALENDAR

Bazilica din Santa Croce din Florența este deschis de la De luni până sâmbătă de la 9.30 la 17.00și pe Duminica și în zilele de sărbători legale de la 14.00 la 17.00.

TARIFE

Taxele de intrare sunt 8€ pentru un adult, 4€ pentru tinerii cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, și gratuit pentru copiii cu vârsta sub 11 ani. Biletele includ accesul la bazilică și la muzeu.

E bine de știut

Dacă veniți să vizitați Bazilica Santa Croce, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți:

  • Piața care înconjoară bazilica (Piazza Santa Croce) este acum un loc popular pentru artiști de stradăÎn urma vizitei dumneavoastră, veți putea participa la numeroase spectacole de toate tipurile.
  • Cartierul Basilica este o zonă bogată în monumente și piețe frumoase. Pe lângă vizitarea Bazilicii Santa Croce din Florența, veți găsi pe o rază de 500 de metri mai multe locuri care merită vizitate: Muzeul Bargello, Palazzo Vecchio, Galeria Uffizi sau Galeria Uffizi. Piazza della Signoria.
  • Intrarea la casa de bilete este situată Via Largo Bargellini. Trebuie să continuați puțin mai departe, dincolo de Piazza di Santa CroceCând vii de la Domul pe jos.
  • A harta locului în limba franceză se vinde la un euro la intrarea în bazilică. Acesta poate fi un instrument valoros pentru a înțelege istoria bazilicii și a diferitelor lucrări.
  • Vizitarea Bazilicii Santa Croce vă va lua aproximativ o oră.
  • Dacă vizitați Bazilica Santa Croce, treceți pe la biroul de voluntariat al asociației catolice Ars et Fides Firenze pentru a afla dacă un vizită gratuită în limba franceză este în curs de desfășurare.
  • Oamenii din situația de handicap pot vizita gratuit Bazilica Santa Croce.
  • Deoarece Bazilica Santa Croce este un monument religios, trebuie să fiți îmbrăcați corespunzător. De asemenea, este interzis să se folosească telefon mobil odată intrat în interiorul monumentului, să mănânce, să bea, să fumeze și să vină cu o animal de companie.
TravelMax.ro