Unde și cum să privești elefanții în Sri Lanka?

Aveți de gând să vizitați Sri Lanka și ați dori să aveți ocazia de a vedea elefanți în mediul lor natural? Vă oferim câteva sfaturi despre cum să vedeți elefantul în Sri Lanka

Elefantul asiatic este o specie diferită de elefantul african. Are urechile mici și este, de asemenea, semnificativ mai mic în dimensiune. Elefantul din Sri Lanka este o subspecie a elefantului asiatic și este cel mai mare din această specie.
Sri Lanka și elefantul au o lungă istorie împreună. Folosite mult timp pentru sarcini care necesită forță, cum ar fi transportul lemnului în pădure, ele sunt acum înlocuite din ce în ce mai mult de mașini. Cu toate acestea, ei continuă să participe la evenimentele majore ale vieții din Sri Lanka, cum ar fi nunțile și mai ales ceremoniile religioase. Ele sunt apoi considerate animale semisacrate, care au onoarea de a purta obiecte de cult.
Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că această utilizare domestică este în detrimentul bunăstării animalelor, iar călătorii care vizitează Sri Lanka sunt sfătuiți să se abțină de la plimbările cu elefantul. Vă explicăm cum și unde să vedeți elefanții din Sri Lanka în mediul lor natural.

Parcul Național Gal Oya

Parcul Național Gal Oya

Credit foto: Shutterstock / ThePhotographerSL

Nu departe de coasta de est, Parcul Național Gal Oya a fost înființat în 1954. A fost înființat în urma construcției barajului Inginiyagala, care a creat rezervorul Senanayake Samudraya. Acesta găzduiește un viață sălbatică abundentăParcul adăpostește peste 30 de specii de mamifere și 150 de specii de păsări. Dar principala sa caracteristică este că este un teritoriu excepțional pentru elefanți, care se bucură să înoate între diferitele insule.
Pentru a merge să observați elefanții, aveți de ales între un jeep safari sau, și mai bine, un safari cu barca.

Gal Oya Park orele de deschidere și prețurile

 • Parcul este cel mai bine vizitat între mai și septembrie
 • Este deschis în fiecare zi, de la ora 6.00 la 18.30.
 • Costuri de admitere 10 dolari pentru adulți, 5 dolari pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani și gratuit pentru copii. Aceasta include excursia cu barca.
 • Dacă utilizați un ghid și un jeep, costă aproximativ 25 de dolari de adult.inclusiv admiterea
 • Durata vizitei : între trei și patru ore.
 • Dacă vă deplasați de-a lungul coastei de est, între Batticaloa și Arugam Bay, ieșiți de pe A4 la Kalmunai și mergeți spre Ampara. Intrarea estică a parcului se află la Inginiyagala, la 17 km distanță. Aici puteți găsi ghizi cu vehicule 4×4.
 • Dinspre sud sau vest se poate ajunge la Nilgala, poarta vestică a parcului. Se află la două ore și jumătate de mers cu mașina de la Kandy sau Ella.
 • Cu transportul public, mergeți la Ampara și luați un microbuz până la Inginiyagala.

Parcul Național Minneriya

Parcul Național Minneriya

Credit foto: Shutterstock / Miles Astray

În călătoria de la Triunghiul Cultural spre coasta de est, există mai multe parcuri în care puteți vedea elefanții din Sri Lanka. Acestea sunt adesea interconectate, iar elefanții se mută de la una la alta în funcție de sezon.
Minneriya este cea mai mare și cea mai cunoscută. Acesta înconjoară lacul de acumulare Mineriya Weva. În timpul sezonului secetos, elefanții vin aici să bea.

Minneriya Park – orar și tarife

 • Parcul este cel mai bine vizitat la sfârșitul după-amiezii, între iunie și septembrieîn timpul sezonului secetos.
 • Este deschis în fiecare zi, de la ora 6.00 la 18.30.
 • Costurile de intrare sunt de aproximativ 15 euro pentru adulți, jumătate de preț pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani și gratuit pentru cei mici. Adăugați costul unui ghid și un loc într-un 4X4
 • Durata vizitei : între trei și patru ore.

Parcul este accesibil din Habarana, Sigiriya sau Polonnaruwa. în treizeci până la patruzeci și cinci de minute cu mașina. Cu autobuzul, este nevoie de o oră de la Habarana sau Polonnaruwa.

Parcul Național Kaudulla

Parcul Național Kaudulla

Credit foto: Shutterstock / Thomas Wyness

Mai mic decât Minneriya, are avantajul de a fi mai ieftin și mai puțin aglomerat. Veți vedea mai ales elefanți, dar este posibil să vedeți și urși și leoparzi. Vizitele se fac dimineața devreme sau la mijlocul după-amiezii.

Kaudulla Park orele de deschidere și prețurile

 • Deși poate fi vizitat pe tot parcursul anului, cea mai bună perioadă este între iulie și decembrie. Apa lacului coboară și descoperă pajiști vaste, foarte apreciate de elefanți.
 • Este deschis în fiecare zi între orele 8 și 18
 • Costurile de intrare sunt de aproximativ 10 $. Este destul de ușor să găsiți un șofer și un jeep. În funcție de numărul de persoane din grupul dumneavoastră, vă va costa în jur de 25 de dolari de persoană.
 • Puteți alege, de asemenea, să faceți un tur cu ghid din Dambulla sau Sirigiya, de la hotelul dumneavoastră. Vă va costa aproximativ 45 de dolari de persoană.
 • Durata turului: aproximativ două ore pentru vizita propriu-zisă și patru-cinci ore pentru o plecare din Sirigiya.

Se poate ajunge la aproximativ o oră de mers cu mașina de la Polonnaruwa și la trei sferturi de oră de la Habarana.

Parcul Național Uda Walawe

Parcul Național Uda Walawe

Credit foto: Shutterstock / Efimova Anna

Acest parc se află între Tangalle, pe coasta de sud, și Haputale, în munți. Peisajul arată ca o savană africană, deoarece o mare parte din pădure a fost arsă pentru cultivare înainte de a fi declarată zonă protejată. Vizitatorii au garanția de a vedea elefanți în orice moment al zilei.Priveliștea este foarte amplă. Se pot vedea chiar și masculi solitari, de tuskerscare sunt foarte greu de găsit în alte parcuri.

Uda Walawe Park – ore de funcționare și taxe

 • Cele două anotimpuri uscate sunt cele mai bune perioade de vizitare: Februarie/martie și mai-septembrie.
 • Este deschis în fiecare zi, de la ora 6.00 la 18.30.v
 • Taxa de intrare este 15 dolari, 7,50 dolari pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani și gratuit pentru cei mici. La intrarea în parc vă așteaptă multe jeep-uri cu șofer care vă pot duce în safari pentru 20 de dolari.
 • Durata vizitei : trei ore.
 • De la Tangalle: aproximativ o oră și jumătate cu mașina. Cu autobuzul, mergeți la Embilipitiya, apoi luați un autobuz spre Tanamalwila, cu oprire la parc.
 • De la Haputale: aproximativ trei ore cu mașina.

Parcul Național Wilpattu

Parcul Național Wilpattu

Credit foto: Shutterstock / Anton_Ivanov

Cel mai mare dintre parcurile naționale din Sri Lanka, Wilpattu este situat la nord de Colombo și la vest de Anudradhapura. Abuzat mult în timpul războiului civil, a fost redeschis în 2010. Vegetația este foarte densă și este dificil să vezi panterele care trăiesc acolo, dar pasionații de birdwatching vor fi încântați, deoarece există foarte multe păsări. Aproximativ 200 de elefanți au ocupat un teritoriu aflat la aproximativ 30 km de intrarea vestică.

Wilpattu Park – ore de funcționare și taxe

 • Parcul poate fi vizitat pe tot parcursul anului, dar Februarie și octombrie sunt lunile cele mai favorabile, deși ultima poate fi deosebit de ploioasă.
 • Este deschis de la De la 6 dimineața la 18:00.Ultima intrare este la ora 16.30.
 • Taxa de intrare este 16 dolari pentru adulți, 8 dolari pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani și gratuit pentru cei mici.
 • Durata vizitei: trei sau patru ore.

Există două intrări principale. La ambele veți găsi șoferi cu jeep-uri.

 • Lângă Eluwankulama, la capătul drumului 3, dacă veniți dinspre Columbo. Așteptați 3 ore și 30 de minute cu mașina.
 • La Hunuwilagama, la est de parc. Se află la mai puțin de o oră de mers cu mașina de Anuradhapura. De asemenea, puteți ajunge acolo cu autobuzul până la Thimbiriwewa.

Parcul Național Yala

Parcul Național Yala

Credit foto: Shutterstock / HeadSpinPhoto

Acesta este al doilea ca mărime și, de asemenea, unul dintre cele mai aglomerate. Există un motiv întemeiat pentru acest lucru: este una dintre cele mai bogate în animale de toate felurile, inclusiv pantera de Ceylon. Este situat în partea de sud a insulei și se învecinează cu oceanul. Dacă vrei să te îndepărtezi de aglomerație și descoperiți zonele mai sălbaticeDacă doriți să vedeți mai mult din natura sălbatică, cel mai bine este să alegeți un safari de o zi.

Orarul și taxele pentru Yala Park

 • Cel mai bun sezon pentru a vizita și a întâlni elefanții este de la Din mai până în august. Parcul este închis în lunile septembrie și octombrie.
 • Taxa de intrare este 16 dolari pentru adulți, 8 dolari pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani și gratuit pentru cei mici.
 • Durata vizitei: trei până la patru orecu excepția cazului în care alegeți opțiunea de zi.
 • Intrarea principală se află la Palatupana, nu departe de Tissamaharama, la două ore și jumătate de mers cu mașina de Tangalle. Parcul sugerează folosirea intrărilor secundare de la Kataragama sau Galge, la nord de Tissamaharama.
 • Puteți ajunge la Kataragama sau Tissamaharama cu autobuzul din Tangalle în aproximativ trei ore și jumătate. Nu există transport public către Palatupana.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro