Unde să vă cazați pe insula Mykonos?

Descoperiți insulele grecești în această vară: Cicladele. Iată ghidul nostru local pentru a afla unde să vă cazați în Mykonos!

Perla Cicladelor și o destinație turistică fermecătoare, Mykonos, cu o populație de 10.150 de locuitori, este una dintre cele mai vizitate insule grecești. Cu plajele sale paradisiace, casele și satele albe pe un fundal albastru intens, morile de vânt autentice, deliciile culinare tipic grecești și labirintul de străduțe pitorești, Mykonos este o Mecca pentru turismul de masă, însă insula nu și-a pierdut nimic din farmecul său. Cunoscută sub numele de “Mica Veneție” sau “Chora” – oraș în limba greacă – capitala insulei Mykonos este cea mai emblematică dintre Ciclade, oferind cea mai frumoasă priveliște asupra apelor albastre ale Mării Egee. Este, de asemenea, St. Tropezul grecesc, o destinație de vacanță preferată de mulți vizitatori bogați. Centrul orașului Mykonos-Chora este un loc de petrecere pentru miile de turiști care vizitează insula, dar Chora va atrage, de asemenea, iubitorii de istorie și cultură.

Atenție, găsirea unui apartament în Mykonos poate fi costisitoare, mai ales vara, când prețurile se umflă la propriu. Iată o prezentare generală a locurilor de cazare în Mykonos pe durata șederii dumneavoastră.

Mica Veneție

Districtul istoric este cunoscut ca fiind “orașul Mica Veneție” de asemenea, AlefkandraNumele Alefkandra provine din vremea când femeile din Mykonos veneau să-și spele hainele. Numeroase cafenele și restaurante vă vor satisface pofta de o pauză gastronomică după o plimbare pe străzile înguste din centrul orașului până în port. La nord, la Biserica Paraportiani – o colecție de cinci biserici diferite – ai căror pereți de un alb strălucitor contrastează în mod deosebit cu albastrul strălucitor al cerului și al mării.

Orașul este construit într-un amfiteatru în jurul portului său, pe care îl înconjurați pentru a admira casele cubice albe, cu ferestre, balcoane și obloane albastre, din care șerpuiesc bougainvillea și fuchsias roșii sau purpurii: seamănă cu satul tipic tunisian Sidi Bou Saïd. Acesta este cel mai bun loc de cazare în Mykonos pentru a descoperi capitala.

Portul Chora

În nordul centrului istoric, la nord de port de pescuit tradițional Portul pescăresc tradițional din Mykonos este un loc foarte fermecător pentru a savura o băutură pe terasă. Nu ratați muzeul arheologic, muzeul nautic, muzeul de folclor, muzeul popular și muzeul maritim. În golfulețul cu vedere spre port, se află Plaja Ag Anna – adesea aglomerate și supraaglomerate, unde puteți plăti un preț ridicat pentru un prosop de colț – vă vor permite să înotați la doar câțiva pași de cazare. Evitați Chora în timpul verii dacă sunteți oclufob, deoarece aglomerația de pe străzile înguste poate fi opresivă.

Nu uitați să vizitați bisericile din oraș, în special Panayia Paraportiani, care apare în toate fotografiile cu suveniruri din Ciclade. Din port, puteți merge pe dealurile din Chora, mai ales pentru a admira faimoasele mori de vânt din Mykonos, care datează din secolul al XVI-lea, un loc care nu trebuie ratat pe insulă, care a constituit un plămân al activității agricole și economice a insulei timp de peste 400 de ani.

Super Paradise Beach

Unde să dormi în Mykonos dacă nu vrei neapărat să… dormi? Nu este nevoie să vi se spună că în Mykonos viața de noapte și lenea domnesc. Așadar, pentru toți pesimiștii care vor să se bucure de apropierea de plajă în timpul sejurului, plajele din Mykonos reprezintă un bun compromis în ceea ce privește cazarea. De exemplu, plaja Super Paradise Super Paradise oferă un cadru superb: deopotrivă elegant și eclectic, este o bază perfectă pentru vizitatori, de carte poștală. Golful său, apele sale limpezi, nisipul fin și clubul de pe plajă invită la o vacanță alternativă cu petreceri, apusuri de soare și sporturi nautice. Toate acestea, la numai 6 kilometri de centrul orașului Mykonos!

Pe plaja Super Paradise Beach vă așteaptă case de oaspeți, hoteluri cu piscină și alte tipuri de cazare de lux.

Agios Ioannis

Sud-vestul insulei, Agios Ionannis Agios Ionannis este un loc atemporal pentru cei care caută un loc de cazare în Mykonos într-un cadru autentic. Agios Ionannis, un mic sat pe plajă, invită familiile, cuplurile sau alți călători în căutare de liniște și pace: departe de viața de noapte din Mykonos, Agios Ionannis este apreciat pentru culorile sale, casele sale albe, plaja sa și panorama superbă asupra Delos. Înconjurată de un cadru natural de carte poștală, stațiunea are tot ce aveți nevoie pentru o vacanță relaxantă.

Agios Ioannis este un loc destul de turistic, cu mai multe tipuri de cazare, de la hoteluri pe malul mării la studiouri mici și vile tipice cu o priveliște uluitoare asupra peisajului din jur. O alegere de cazare care vă garantează un sejur plin de băi de noapte, relaxare și descoperirea mâncării locale (foarte apreciată!).

E bine de știut Dacă vă aflați în Agios Ioannis în septembrie, profitați de ocazie pentru a sărbători mijlocul verii împreună cu localnicii! De la micile preparate pregătite cu această ocazie până la evenimentul în sine, Ziua de Sânziene promite arome și descoperiri sub semnul tradiției.

Kalafatis

Kalafatis, Mykonos

Credit foto: Flickr – Joe deSousa

Plaja plajelor, Kalafatis se bucură de o bună reputație și pe bună dreptate, are totul de oferit, sau mai degrabă… de mulțumit! Cea mai mare plajă de pe insulă, situată la câteva zeci de kilometri de Chora, Kalafatis atrage în fiecare an iubitorii de sporturi nautice și alte senzații tari: scufundări, canotaj, jet-ski și windsurfing… Apele sale de un turcoaz adânc fac din ea un loc preferat de cazare în Mykonos.

Pe lângă activitățile sportive, Kalafatis este înzestrat cu un cadru natural superb, unde, la umbra copacilor (singurii cu umbră naturală) și cu picioarele în nisip, nu mai rămâne decât să optezi pentru leneveală între două feluri de mâncare locală care îți vor lăsa un adevărat gust de vacanță.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro