Unde să vă cazați pe insula Hydra?

Călătoriți în insulele grecești și căutați un loc de cazare în Hydra? Iată o selecție a celor mai bune locuri de cazare de pe această insulă virgină.

Hydra este o mică insulă grecească situată la o oră și jumătate cu feribotul de Atena. Abandonată multă vreme din cauza lipsei de apă și a terenului infertil, a devenit mândria marinarilor și s-a transformat de-a lungul secolelor într-o bijuterie pe care abia aștepți să o descoperi. Insula de 64 de kilometri pătrați este atât de bine conservată, încât te simți ca și cum te-ai fi întors în timp. Hydra este o insulă calmă și liniștită, unde atmosfera vă invită să vă relaxați. Reputația sa de Saint-Tropez elen este greu de înțeles la prima vedere. Cu toate acestea, insula are și o viață de noapte plină de viață.

Dacă sunteți în căutare de liniște și pace, Hydra este locul potrivit pentru dumneavoastră. Aici nu există mașini, ci vă puteți deplasa pe jos, cu taxiul pe apă sau cu spatele la măgar. Peisajul este în mare parte sălbatic și există doar o mână de locuitori.

Veți fi încântați să petreceți câteva zile în Hydra. Dar unde să vă cazați pe insulă pentru a profita la maximum de călătoria dumneavoastră? Iată sfaturile noastre despre unde să vă cazați în Hydra.

Hydra Chora

Portul

Portul Hydra, înconjurat de bastioane, a inspirat multe celebrități în anii 1960, inclusiv pe Leonard Cohen. De-a lungul anilor, aceștia au contribuit la transformarea Hydrei într-o insulă șic și misterioasă, pe care trebuie neapărat să o vizitezi. Portul său a devenit un loc de vizitat. În prezent, există numeroase restaurante, localuri de noapte și magazine.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de cazare în Hydra, o cazare în port vă va permite să vă bucurați de viața acestuia. De asemenea, veți fi mai aproape de plaje și de sat. În plus, dacă nu vreți să pierdeți timpul călătorind în jurul insulei, acesta este locul ideal. Portul este poarta de intrare și ieșire de pe insulă și vă va găzdui perfect pentru o noapte în Hydra. De asemenea, plajele de-a lungul insulei, de o parte și de alta a portului Hydra, sunt ușor accesibile din acest punct.

Pentru cazare în Hydra, în apropierea portului, veți găsi mai ales apartamente de închiriat și câteva hoteluri. Desigur, dacă sunteți în căutarea liniștii absolute, probabil că acesta nu este cel mai bun loc de cazare. Cu toate acestea, este cel mai bun loc pentru a vă bucura de farmecul și vivacitatea Hydrei.

Centrul orașului Hydra

Nu vă fie teamă să vă plimbați pe străzile sale sinuoase, dar farmecul Hydrei stă și în satul său și ar fi păcat să îl ratați. La mică distanță de port, satul Hydra se înalță alături de vile albe și bougainvillea. Oferindu-vă imaginea Greciei prin excelență, centrul Hydra va fi cu siguranță unul dintre preferatele dumneavoastră.

În ceea ce privește cazarea în Hydra, acesta este locul ideal dacă doriți să vă bucurați pe deplin de modul de viață blând care caracterizează această insulă. Veți găsi aici pensiuni tipice, iar primirea gazdelor dumneavoastră vă va marca cu siguranță călătoria. Cu toate acestea, va trebui să fiți un pic mai atletic pentru a ajunge în vârful satului în fiecare seară, după ce ați explorat insula pe jos. Cu toate acestea, puteți alege, de asemenea, să vă relaxați la piscină… Hydra este insula ideală pentru lenevit.

Mandraki sau Vlychos

Mandraki, Hydra, Grecia

Credit foto: Instagram – moe__s

Și mai atipice și cu atât mai boeme sunt micile sate din Mandraki și Vlychos situat pe coasta de nord a insulei, promite o schimbare totală de peisaj. Mai departe de port și, prin urmare, mai puțin aglomerate, Mandraki și Vlychos nu sunt pline de hoteluri, dimpotrivă: aici sunteți mai degrabă izolați de lume. Fără mașină, dar cu un măgar în spate pentru a ajunge la pensiune, fără ore târzii la restaurante și, mai ales, cu mai puțină animație. Acestea fiind spuse, farmecul încă funcționează și, dacă sunteți în căutarea unei deconectări totale în timpul șederii în Hydra, de ce să nu optați pentru unul dintre aceste sate pentru o noapte sau două?

În centrul insulei

Mănăstirea Profetului Lias, Hydra

Credit foto: Instagram – lutelia_

Căutați un loc de cazare în Hydra pentru o schimbare de peisaj și aventură? Atunci nu ezitați să optați pentru cazare în Hydra, în inima insulei. Există o mână de case de oaspeți, departe de satul principal. Adesea, managerul lor vă va lua direct din port și vă va oferi mici atenții la plecare. Tot pentru acest tip de întâlnire autentică este o idee bună să vă îndepărtați de locurile cele mai turistice.

Pentru cazare în Hydra, departe de turiști, apartamentele de lux și pensiunile de familie pot fi o opțiune excelentă în întreaga insulă.

TravelMax.ro