Unde să vă cazați pe insula Gavdos?

Plănuiți să descoperiți comorile insulelor grecești? Nu știi încă unde să stai în Gavdos? Vă oferim cele mai bune sfaturi!

Situată la aproximativ 40 de kilometri sud de Creta, între Europa și Africa, insula mediteraneană Gavdos atrage călătorii în căutare de aventură și calm. Departe de timp, ferit de turismul de masă și scăldat într-o atmosferă hippy, Gavdos este o destinație unde vii să îți reîncarci bateriile, unde te întorci la esențial.

Frumusețea peisajelor sale o face să fie o destinație aleasă de cei care sunt conștienți de existența sa. De la Karavé la Potamos, via Korfos sau Sarakiniko, pasionații de camping nu vor avea probleme în a găsi un loc de cazare în Gavdos, pentru a profita la maximum de obiectivele turistice de neratat de pe insulă. Campingul este tolerat, mai mult decât organizat.

Pentru cei mai puțin aventuroși, este posibil să găsească cazare la localnici. Cu toate acestea, oferta este încă limitată, așa că este mai bine să vă organizați!

Karave

Karave, Creta, Grecia

Credit foto: Shutterstock / ksl

Situat în partea de est a insulei, Karave este portul principal al orașului Gavdos. Deși satul este unul dintre cele mai importante de pe insulă, suprafața și densitatea populației sunt încă reduse. Prin urmare, nu este ușor să găsești cazare. Cu toate acestea, puteți închiria camere de la localnici.

Sarakiniko

Sarakiniko Beach, Gavdos

Credit foto: Shutterstock / ksl

Puțin mai la nord de Karave, la Plaja Sarakiniko este una dintre cele mai renumite plaje din Gavdos. Considerată ca fiind stațiunea balneară a insulei, realitatea este cu totul alta! Deși câteva taverne și cafenele au reușit să se stabilească aici, locul nu seamănă deloc cu marile stațiuni turistice de pe continent.

Atât în Sarakiniko, cât și în Karave, puteți găsi camere de închiriat în tavernele de pe plajă. Cazarea oferită nu este foarte luxoasă, dar se va potrivi călătorilor care caută mai degrabă autenticitatea decât confortul!

Nu este neobișnuit ca aceste unități să fie conduse de pescari locali, care vă vor oferi preparate delicioase din pește sau caracatiță la grătar!

Pentru cei mai aventuroși, copacii de pe plajă vă vor oferi umbra de care aveți nevoie pentru a vă monta cortul și a dormi în Gavdos într-un cadru de vis! Există câteva magazine locale de unde puteți cumpăra alimente și apă.

Kastri

Situat în interiorul țării, în centrul insulei, Kastri oferă o locație strategică, în inima insulei. Considerată “capitala” orașului Gavdos, Kastri oferă acces la multe locuri de interes. Într-adevăr, din acest sat puteți merge pe jos până la frumoasele plaje din Potamos și Pyrgos. Peisajele fermecătoare de coastă se află la numai o oră distanță.

Dacă aveți nevoie de cultură, vizitați una dintre cele șaptesprezece capele de pe insulă, dintre care cea mai importantă se află lângă Kastri. Doriți să descoperiți zona și căutați cazare în Gavdos? Este foarte posibil să găsiți o cameră de închiriat în Kastri.

Ambelos și Faros

Dacă doriți să experimentați bogăția acestei părți a orașului Gavdos, probabil că va trebui să căutați să închiriați o cameră sau un apartament, deoarece hotelurile sunt puține.

O escală în Faros sau Ambelos este o necesitate. Vizitați faimosul far din Gavdos, situat la o sută de metri înainte de Ambelos. Construit în 1880 și apoi distrus de bombardamentele germane din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost considerat al doilea cel mai puternic far din lume, după Tierra del Fuego. Astăzi, a fost reînviat și domină din nou insula. Nu este neplăcut să bei ceva acolo la sfârșitul zilei! Pasionații de drumeții se pot plimba de-a lungul crestelor.

Korfos

Korfos, Gavdos

Credit foto: Shutterstock / ksl

Situat la sud de Karave, Korfos deschide accesul la sudul insulei și la capul Tripiti. Acesta este cel mai sudic promontoriu din Grecia și din Europa. Aici puteți admira cele trei arcuri naturale. Din acest punct se poate vedea coasta libiană. Se poate ajunge acolo pe jos, urmând o potecă prin satul Vatsiana, sau o alta, pornind de pe plaja din Korfos. Odată ajunși acolo, veți trăi un moment neobișnuit: vă puteți așeza pe un monument în formă de scaun, simbolizând cel mai sudic punct al continentului nostru!

Pasionații de camping își vor găsi din nou fericirea pe plaja din Korfos. Călătorii care preferă un pat bun se vor îndrepta spre o tavernă care oferă camere de închiriat, pe înălțimile golfului Korfos. Și aici vă puteți bucura de pește gustos în timp ce admirați priveliștea uluitoare a mării. Unele unități de cazare sunt disponibile doar în timpul lunilor de vară. Este important să verificați în prealabil.

Plajele

Agios Ioannis, Gavdos

Credit foto: Instagram – jloizou

Pyrgos

Căutați liniște și pace? Veniți să campați pe una dintre cele două plaje pustii din Pyrgos. Între dune și stânci, ascuns pe fundul unui golf frumos, vei trăi ca Robinson Crusoe! Accesibilă pe jos din Kastri, dormitul în Pyrgos merită!

Agios Ioannis

Renumită ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume, Agios Ioannis este un loc perfect pentru rulote și iubitorii de natură. Este, de asemenea, locul unde se adună mulți nudiști. La doar 10 minute de mers pe jos de plajă, veți găsi mâncare și băuturi.

După cum puteți vedea, cazarea în Gavdos trebuie să fie câștigată! Deci, ce mai așteptați pentru a vă planifica sejurul?

Lasă un comentariu

TravelMax.ro