Unde să vă cazați în Viena?

Aflată la poarta de intrare în Balcani, capitala austriacă este unul dintre plămânii culturali ai Europei. Aflați unde să vă cazați în Viena!

Viena este capitala Austriei. Cu o populație de 1,8 milioane de locuitori și sediul principalelor instituții internaționale – OSCE, OPEC, AIEA, agențiile ONU – este cea mai mare metropolă germanofonă din lume, după Berlin. Cazarea în Viena este scumpă, dar vizitarea orașului, care atrage 3,7 milioane de vizitatori pe an și care este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO (din 2001), este neprețuită.

Viena, fosta capitală a Sfântului Imperiu Roman și bastion al Habsburgilor, este principalul centru economic, cultural și politic al Austriei. Orașul este alcătuit din numeroase cartiere în care puteți dormi, grupate în 23 de cartiere, dintre care iată o listă neexhaustivă pentru un sejur reușit.

Innere Stadt, centrul orașului

Innere Stadt, cazare în Viena

Credit foto: Flickr – Douglas Sprott

Un adevărat nucleu concentric de 3 km², Innere Stadt este primul cartier, unde puteți găsi numeroase cafenele și restaurante pentru a savura celebra plăcintă Sacher. Până în 1850, a fost chiar orașul Viena. Ca atare, aici se află majoritatea clădirilor istorice care pot fi vizitate. Domul Sfântul Ștefan, Opera, Hofburg, Biblioteca Națională, Rathaus, aproximativ 60 de muzee – doar pentru a numi doar câteva! – și o serie de magazine de renume pentru o călătorie de cumpărături reușită. Este, de asemenea, cel mai scump cartier în care se poate dormi. Stadtpark și Volksgarten se numără printre cele mai mari zone verzi din centrul orașului, oferind un refugiu liniștit după o zi petrecută în agitația de pe străzile comerciale.

Leopoldstadt, al doilea district

Leopoldstadt, cazare în Viena

Credit foto: Flickr – Simon

Situat între Dunăre și Canalul Dunării, Leopoldstadt găzduiește Praterul și Roata Ferris de 65 de metri înălțime – un parc de distracții permanent – una dintre cele mai mari zone verzi din Viena. Nu ratați Augartenun alt plămân verde al cartierului. Multe baruri își deschid terasele pentru a profita la maximum de zilele însorite, o zonă foarte plăcută pentru a dormi în Viena, mai ales că este unul dintre cele mai ieftine cartiere din oraș.

Landstrasse

Landstrasse, cazare în Viena

Credit foto: Flickr – Loco Steve

Landstrasse este un cartier plin de viață, deoarece găzduiește gara Mitte-Landstrasse, grădina botanică, Palatul Schwarzenberg, Palatul Belvedere, numeroase clădiri istorice, Universitatea de Muzică și Arte Plastice, sala de concerte Wiener Konzerthaus și cazare de închiriat la distanță de mers pe jos de centrul orașului.

Neubau, studentul Viena

Neubau, cazare în Viena

Credit foto: Flickr – Sarah Sampsel

Aveți poftă de o cafea vieneză după ce vă plimbați pe Mariahilferstrasse, cea mai aglomerată stradă comercială a orașului? În cartierul Neubau se află o mulțime de cafenele și baruri frumoase, precum și Cartierul Muzeuluiun complex cultural de 60.000 m² – unul dintre cele mai mari din lume – situat în fostele grajduri imperiale: templul artelor (artă modernă, film, teatru, arhitectură, dans) cu nenumărate magazine, cafenele și restaurante. Un avantaj al închirierii unui apartament în această zonă? Este o zonă studențească, tânără, plină de viață și cu pensiuni și hoteluri la prețuri accesibile.

Wieden

Wieden, cazare în Viena

Credit foto: Flickr – Ronit Bhattacharjee

Găsirea unui apartament în Wieden înseamnă să locuiești la mică distanță de centrul orașului și să te bucuri de unul dintre cele mai istorice și culturale cartiere din Viena. În decembrie, nu ratați faimoasa piață de Crăciun. În partea de nord a districtului, biserica din Karlskirche – Biserica St. Charles Borromeo – pe strada Karlplatz – Piața Sfântul Carol – este o clădire barocă din secolul al XVIII-lea. Iubitorii de muzică vor fi mulțumiți de una dintre cele mai mari săli de concerte din lume: Sala Musikverein. Un compromis bun pentru cazare în Viena, nu departe de centrul orașului.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro