Unde să vă cazați în Shiraz?

Plecați în curând să descoperiți această țară magnifică, Iranul? Iată care sunt cele mai bune locuri de cazare în Shiraz!

Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Shiraz este cunoscut ca fiind capitala culturală și artistică a Iranului! Situat în sudul țării, la poalele Munților Zagros, este al treilea oraș ca mărime din Iran, după Teheran și Mashhad. Între 1750 și 1794, Shiraz a fost capitala Persiei sub dinastia Zand, înainte ca Qajars să mute capitala la Teheran. În această perioadă fastuoasă, multe dintre monumentele și locurile celebre ale orașului au fost restaurate sau construite.

Dar regiunea se află de mult timp în centrul culturii iraniene. În antichitate, aici se afla capitala Imperiului Achaemenid, Persepolis, un oraș antic magnific, acum în ruine, pe care îl puteți vizita de la locul de cazare din Shiraz. În timpul sejurului dumneavoastră, puteți descoperi minunile frumosului oraș iranian: grădinile persane din Eram sau Delgosha, care forțează admirația, zumzetul Bazarului Vakil sau fermecătoarea Moschee Nasir-ol-Molk. Pregătește-te să te îndrăgostești de Shiraz: iranienii înșiși iubesc acest oraș, cu atmosfera sa blândă și liniștită! Deci, unde să vă cazați în Shiraz pentru a vă bucura de farmecul acestui oraș fabulos?

Pentru a vă ajuta să vă pregătiți călătoria în Iran, am enumerat pentru dumneavoastră cele mai bune zone de cazare în Shiraz! Astfel, veți avea toate informațiile necesare pentru a vă alege cazarea în Shiraz și pentru a vă găsi fericirea.

Centrul orașului

Moscheea Vakil, Shiraz, Iran

Credit foto: Flickr – Andrea Moroni

Centrul orașului Shiraz se întinde de-a lungul Bulevardul Karim Khan Zand de la stația de metrou Imam Hossein până în jurul cetății Karim Khan, de la vest la est, și de la râul Khoshk, în nord, până la strada Loft Ali Khan Zand și strada Mausoleul Shah Cheragh. Pentru cazare în Shiraz, aceasta este cu siguranță una dintre cele mai bune zone din oraș.

În centrul orașului și în jurul acestei zone se află multe dintre cele mai impresionante și magnifice monumente ale frumosului oraș iranian, cum ar fi Cetatea lui Karim Khan bazarul Vakil, Mausoleul Shah Cheragh sau sublimul Moscheea Nasir-ol-Molk. Centrul orașului are, de asemenea, câteva restaurante locale excelente, cafenele fermecătoare și câteva gelaterii – un loc minunat pentru a vă reîmprospăta după o zi lungă în căldură! În plus, centrul orașului are legături excelente de metrou și autobuz.

Dacă vă cazați aici, veți putea explora cu ușurință orașul de la locul de cazare din Shiraz. În această zonă, veți găsi, de asemenea, mai multe hoteluri sau case de oaspeți pentru a vă caza în Shiraz în timpul șederii dumneavoastră. Așadar, dacă vizitați acest frumos oraș iranian, nu putem decât să vă recomandăm să vă cazați în centrul orașului: aici vă puteți bucura de atmosfera locală specială și fermecătoare, având în același timp acces ușor la minunile din Shiraz!

Bulevardul Azadi

Mausoleul și mormântul lui Hafez, Shiraz

Credit foto: Flickr – Ninara

Zona din jurul Bulevardului Azadi, care se află la granița dintre Districtul 1 și Districtul 3, este un loc minunat de cazare în Shiraz!

În apropierea centrului orașului, veți găsi mai multe monumente istorice importante și atracții turistice foarte fermecătoare, cum ar fi Mormântul lui Hafez, Parcul Azadi sau Grădinile Jahan Nama! În această zonă fermecătoare au fost amenajate și câteva hoteluri. Nu veți avea probleme în a găsi cazare în Shiraz în jurul bulevardului Azadi și al monumentelor sale.

Așadar, dacă doriți să vă bucurați de o atmosferă mai liniștită și mai puțin turistică decât în inima centrului orașului, această zonă va fi perfectă pentru dumneavoastră! Pentru a ajunge în centrul orașului și la atracțiile sale, călătorii ar trebui să aloce cel puțin 20 de minute de mers pe jos. Iar cei mai aventuroși pot alege să folosească autobuzele locale!

Districtul 1

Districtul 1 este o zonă mare care se întinde de la porțile centrului orașului până la grădinile Qasr-e Dasht din nord-vest. Bine deservit de metroul din oraș, Districtul 1 se întinde și în jurul frumoasei grădinei Eram în jurul căruia se întinde micul cartier al Bulevardului Eram.

Pentru călătorii, acesta este un loc minunat de cazare în Shiraz. Are multe restaurante locale și cafenele frumoase. Deși nu este deservită de metrou, există o stație de autobuz în această mică zonă din Eram Gardens, care se află la distanță de mers pe jos de centrul orașului și de atracțiile sale, precum și de parcul Azadi din apropiere!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro