Unde să vă cazați în Salonic? Parcari, plaje, hoteluri

Aveți de gând să vizitați Thessaloniki, Grecia? Află cu noi unde să stai în Salonic!

Cunoscut și sub numele de Salonic, Salonic este al doilea oraș ca mărime din Grecia și este situat în Macedonia grecească, în nord-estul țării. Fondată de Casandru al Macedoniei
în 315 î.Hr. și redenumit Thessaloniké, orașul a fost ocupat succesiv de greci, romani, sarazini, cruciați și otomani, înainte de a reveni în componența Greciei moderne. Populația sa actuală (2011) este estimată la 322 240 de locuitori, dar în zona urbană trăiesc peste un milion de persoane.

Salonic este al doilea centru economic, industrial, financiar, politic și comercial ca mărime din Grecia. Este capitala culturală a țării și este renumită pentru viața sa culturală, cu o populație tânără, studențească, festivă și dinamică. Aveți de gând să vizitați Salonic? Iată prezentarea noastră a cartierelor unde să dormi în Salonic!

Ladadika

Ladadika, Salonic

Credit foto: Flickr – Tom

Situat în apropiere de port și de malul mării, hotelul Districtul Ladadika este locul în care trebuie să vă cazați în Salonic dacă vă place să petreceți până în zori în mijlocul unei populații tinere, însetate și cu bufnițe de noapte.

Renumit ca loc de petrecere, acesta concentrează în mod logic o multitudine de baruri, restaurante, terase și discoteci. Aici, oamenii ies în oraș până foarte târziu în noapte – sau foarte devreme – cu DJ-uri care mixează în aer liber și alte pub-uri care difuzează muzică tradițională și contemporană. În apropiere, mergeți la Piața Aristotel și Agora romană din Salonic.

Egnatia – Universitatea

Arcul lui Galerius, Salonic Cartierul adiacent lui Ladadika este cel în care se găsesc Universitatea Aristotel din Salonic: aproape 100.000 de studenți, baruri în care să petreceți, monumente și muzee – Muzeul Arheologic din Salonic, Muzeul de Război, Turnul Alb – și două străzi comerciale foarte dinamice – Tsimski și Egnatia – fac din această zonă un loc perfect pentru a vă caza în Salonic.

Nu ratați Arcul lui Galerius construită între anii 299 și 305, Muzeul Ataturk, Biserica Hagia Sophia din secolul al VIII-lea – una dintre cele mai vechi biserici din oraș.

Pentru a vă bucura de oraș și de comorile pe care le conține, de ce să nu optați pentru un tur ghidat al orașului Salonic cu un localnic? Pentru cei cu o poftă de dulce, trebuie să știți că există tururi culinare în oraș în timpul căreia veți descoperi piețele orașului și veți gusta specialitățile locale!

Ano Poli

Zona din spatele centrului activ al orașului Ladadika găzduiește Ano Poli literalmente “orașul de sus”. Cartierul este una dintre părțile orașului care a supraviețuit incendiului din 1917, așa că veți avea senzația că evoluția de aici nu a avut nicio reținere în timp.

Aici veți găsi arhitectură tradițională balcanică, cu vedere spectaculoasă la orașul modern și la mare. Aici se află principala fortăreață medievală a orașului, care a servit ca punct de apărare în perioada bizantină și otomană. Pe străzile în pantă se înșiruie o serie de mici restaurante tradiționale, care oferă un cadru ideal pentru a degusta specialitățile din Asia Mică, Macedonia și Balcani.

Acesta este un loc bun de cazare în Salonic dacă aveți viței buni și/sau dacă sunteți în căutarea unei zone mai pitorești decât în orașul nou.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro