Unde să vă cazați în Rouen ?

Aveți de gând să descoperiți Normandia? Iată unde să vă cazați în Rouen, capitala regiunii!

Cu cei 120.000 de locuitori ai săi, orașul Rouen este al doilea oraș ca mărime din departamentul Seine-Maritime și un teritoriu cu un patrimoniu excepțional. Supranumit “orașul celor 100 de clopotnițe”, găzduiește numeroase clădiri religioase, printre care se numără Catedrala Notre-Dame care l-a inspirat pe Monet. Orașul este renumit pentru modul său de viață blând, cu numeroase dezvoltări care au fost făcute pentru a oferi un mediu de viață unic atât locuitorilor săi, cât și vizitatorilor de trecere: malurile pietonale ale Senei oferă un loc privilegiat de plimbare, localuri gastronomice renumite se înghesuie pe străzile fermecătoare ale centrului istoric cu casele sale cu pereți din lemn, iar pentru pasionații de istorie, orașul este plin de muzee!

Pentru cei care iubesc navigația, la fiecare 4-6 ani are loc Armada, o adunare a velierelor pe cheiurile Senei, un eveniment cheie în lumea maritimă.

Sunteți tentat de o excursie în capitala Normandiei? Haideți, vă vom duce acolo și vă vom da cele mai bune sfaturi pentru a găsi cazare de vis în Rouen.

Vieux-Marché

Centrul orașului Rouen

Cartierul Vieux-Marché/Catedrala este adevărata inimă a orașului Rouen. Numele său se referă la două dintre cele mai importante simboluri de patrimoniu din Rouen, pe care este plăcut să le descoperiți pentru a beneficia de o excursie culturală îmbucurătoare. În plus, în zonă se află multe alte monumente emblematice ale orașului, cum ar fi Ceas mare și superba Palatul de Justiție. Pe aceste străzi pietruite sublime se află mai multe muzee fascinante, cum ar fi Muzeul de Arte Frumoase.

Cazarea în Rouen în această zonă este surprinzător de ușoară: trebuie doar să alegeți între hoteluri, apartamente de închiriat pe noapte sau pe săptămână, sau chiar hanuri tipice și ieftine în inima orașului!

Saint-Marc

Cunoscută pentru animațiile sale pitorești care îi vor încânta pe cei mici și pe cei mari, Saint-Marc este o zonă situată la doi pași de centrul istoric; aici puteți descoperi anticariatele aflate pe strada Damiette, apoi mergeți la Place Saint-Marc pentru a profita de piața fermecătoare unde horticultorii și comercianții de bunuri second-hand se întrec cu veselie, spre deliciul turiștilor veniți să descopere autenticitatea caracterului normand!

În plus, este foarte posibil să profitați de una dintre locuințele închiriate pe platformele de închiriere de către rezidenți, dar atenție: pentru cei care caută un loc de dormit în Rouen în această zonă, poate fi dificil să găsiți un tarif rezonabil în anumite perioade ale anului. Nu ezitați să consultați ofertele și să rezervați din timp pentru a evita dezamăgirile.

Pasteur

Biserica Sainte-Madeleine, Rouen

Credit foto: Wikipedia – Giogo

Această zonă are particularitatea de a adăuga pe străzile vechi clădiri ultramoderne cu arhitectură contemporană; totuși, acest amestec de genuri i se potrivește destul de bine!

Mai degrabă studențească, găzduiește baruri și restaurante la modă, care atrag o clientelă tânără, în timp ce adăpostește clădiri mai clasice, cum ar fi splendidul Biserica Sfânta Magdalena. Acest cartier include, de asemenea, prefecturi și sedii centrale, precum și cheiurile Senei, care au devenit o zonă pietonală, spre deliciul pasionaților de jogging sau de plimbări interminabile în serile fierbinți de vară.

Unde să dormi în Rouen în inima acestui cartier? Nicio problemă, doar rezervați o cameră la unul dintre numeroasele hoteluri din zonă; zona este deosebit de răsfățată în ceea ce privește hotelurile!

Canteleu

Acest sat fermecător situat la vest de oraș oferă numeroase spații verzi, foarte apreciate de locuitorii din zonă, precum și toate magazinele și serviciile necesare. Acest sat este situat în afara centrului, permițându-vă să evadați din zona urbană și să vă bucurați de calmul rural al Pădurea Roumare sau, care nu trebuie ratată sub nicio formă: o plimbare la pavilionul Flaubert, unde scriitorul și-a produs întreaga operă!

Căutați un loc liniștit de cazare în Rouen? Canteleu este cu adevărat făcut pentru dumneavoastră și, pentru asta, aruncați o privire la ofertele propuse de pensiunile locale.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro