Unde să vă cazați în Republica Dominicană?

Aveți ocazia să mergeți în insulele Caraibe? Aflați unde să vă cazați în Republica Dominicană!

A doua insulă ca mărime din Caraibe, după Cuba, Hispaniola este și cea mai populată, cu 21 de milioane de locuitori. Republica Dominicană este o țară hispanofonă cu o populație de 10.734.247 de locuitori și o suprafață de 48.442 km². Un adevărat paradis tropical, cald și umed, este o destinație turistică mondială. Între moștenirea istorică, orașele, plajele paradisiace și jungla luxuriantă din interiorul țării, peisajul dominican are multe de oferit vizitatorilor săi. În plus, cazarea în Republica Dominicană va fi relativ accesibilă.

Fie că sunteți în căutarea unei locuințe în Santo Domingo, Punta Cana, Santiago de los Caballeros, Jarabacao, Barahona, Las Terranas sau Puerto Plata, oferta de cazare este într-adevăr variată: de la resorturi și stațiuni la apartamente de închiriat. Iată unde să vă cazați în Republica Dominicană.

Punta Cana

Cazare în Punta Cana în Republica Dominicană

Credit foto: Flickr – DEZALB

Punta Cana și sud-estul insulei reprezintă cea mai turistică regiune: numeroase stațiuni împânzesc litoralul și oferă pachete all inclusive să vă bucurați de un sejur idilic, cu picioarele în nisipul alb și apele turcoaz, la poalele palmierilor. Punta Cana are doar 54.218 locuitori, dar populația se umflă odată cu sosirea turiștilor – un punct de aterizare important pe insulă -, iar viața de noapte devine frenetică. Dacă vă place să petreceți, să faceți grătar pe plajă și să cunoașteți o mulțime de oameni, acesta este locul unde trebuie să stați în Republica Dominicană. Dar regiunea are și alte atuuri: rezervația ecologică Ojos Indigenas oferă ochiului 600 de hectare de pădure tropicală, unde peste 80 de specii de păsări și peste 500 de soiuri de plante trăiesc liniștite în mijlocul unui paradis de lagune liniștite cu ape cristaline.

Santo Domingo

Cazare în Santo Domingo în Republica Dominicană

Credit foto: Flickr – Dianne Rosete

Santo Domingo, capitala, este cea mai veche așezare europeană din America. Aici au debarcat conchistadorii spanioli în 1492. Orașul are o populație de 3.516.597 de locuitori și este un muzeu în aer liber în care clădirile coloniale stau alături de arhitectura modernă. Santo Domingo, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, oferă o mărturie arhitecturală și culturală unică. Romul, muzica latino și trecutul colonial vă vor puncta plimbările în capitala dominicană. Cu alte cuvinte, vizitarea orașului va fi festivă! Nu ratați Palatul Artelor Frumoase și spectacolele sale pe tot parcursul anului. Dacă alegeți să vă cazați în Santo Domingo, plimbarea de-a lungul Malecon, cu priveliștea sa splendidă asupra mării, este o necesitate.

Partea de sud-vest a insulei

Cazare în partea de sud-vest a Republicii Dominicane

Credit foto: Flickr – Ken Clifton

Dacă doriți să călătoriți în zone mai liniștite, mai puțin turistice, peninsula Pedernales și laguna Oviedo sunt locurile unde trebuie să vă cazați în Republica Dominicană. Veți găsi numeroase plaje pustii, munți și parcuri naturale unde puteți contempla o faună și o floră excepționale. Dunele de la Bani, uneori înalte de 35 de metri, sunt o destinație obligatorie. Pentru a vedea toate acestea, planificați să dormiți în Santa Cruz de Barahona sau Azua de Compostela, dacă vă place natura: un decor demn de cele mai frumoase cărți poștale din Caraibe.

Centrul insulei

Cazare în centrul Republicii Dominicane

Credit foto: Flickr – Kari Jasus

Cordillera Central, plămânul verde al insulei, este o destinație obligatorie în Republica Dominicană: regiunea de La Vega, Constanzape Pico Duarte (3.175 de metri deasupra nivelului mării), Jarabacoa, Concepción de La Vega, Moca și a plantațiilor de cafea și tutun. Profitați de această ocazie pentru a gusta trabucuri (nu se fabrică doar în Cuba) și pentru a face drumeții în aceste peisaje grandioase. Santiago de los Caballeros sunt un loc excelent de cazare în Republica Dominicană pentru a vizita centrul acesteia.

Partea de nord a insulei

Cazare în nordul Republicii Dominicane

Credit foto: Flickr – Jason Boldero

Pe coasta atlantică, veți găsi una dintre cele mai frumoase regiuni ale țării: Samana – protejată de turismul de masă – pentru a face Parcul Național Los Haitises, supranumit Golful Halong din Caraibe. Las Terrenas este principala stațiune balneară a insulei, cu plaje cu nisip fin și ape calde și cristaline. În cele din urmă, șederea în Puerto Plata vă permite să vă bucurați de Playa Dorada și Sosuaa Costa Dorada (coasta de aur). Centrul orașului Puerto Plata Orașul Puerto Plata are o arhitectură victoriană plină de culoare și un labirint de alei fermecătoare pe care vă puteți odihni.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro