Unde să vă cazați în Rennes?

Plănuiți o excursie în Bretania pentru următoarea dumneavoastră vacanță? Iată o prezentare a celor mai bune zone de cazare din Rennes.

Studențesc și dinamic, Rennes este adesea considerat unul dintre cele mai plăcute orașe franceze în care să trăiești, cu atmosfera sa festivă și patrimoniul său istoric remarcabil. Veți aprecia cu siguranță monumentele sale istorice, casele cu pereți din lemn și străzile comerciale. Cu cafenelele sale cu concerte, baruri și evenimente culturale, Rennes este, de asemenea, un oraș plin de viață, ideal pentru iubitorii de muzică și petrecăreți.

Dintre numeroasele cartiere ale orașului, unele sunt situate ideal pentru cazare în Rennes. Din centrul orașului până la Villejean Beauregard, trecând prin Maurepas sau Saint-Jacques, iată care sunt cartierele în care să dormiți în Rennes pentru un sejur reușit.

Centrul orașului

Centrul orașului Rennes

Credit foto: Shutterstock – EQRoy

Dacă alegeți un hotel sau un apartament în centrul orașului Rennes, veți avea acces ușor la toate punctele turistice și festive ale orașului. În acest cartier se concentrează marea majoritate a magazinelor, monumentelor istorice, centrelor culturale, restaurantelor și barurilor din oraș. În centrul orașului, puteți alege între zona rezidențială și comercială Colombier, centrul vechi, unde se află majoritatea monumentelor, și zona Chézy-Dinan Saint-Malo-Ille, cu spații verzi și străzi pietonale.

Indiferent de buget, ar trebui să puteți găsi cazare în Rennes în această zonă. Astfel, veți putea profita din plin de rue de la Soif (sau de rue Saint-Michel) și de atmosfera sa festivă, mai ales în serile de joi, când se întâlnesc toți studenții. Atmosferă garantată! Rețineți, totuși, că această zonă din centrul orașului este puțin mai scumpă decât celelalte zone ale orașului și, mai ales, mai zgomotoasă.

Thabor Saint-Hélier Alphonse Guérin

Thabor Saint-Hélier Alphonse Guérin

Credit foto: Wikipedia – Lektz

La granița cu centrul orașului, cartierul Thabor Saint-Hélier Alphonse Guérin este o zonă interesantă pentru a dormi în Rennes. În zona Fougères-Sévigné, veți găsi mai ales vile frumoase și conace private. Zona Thabor are câteva clădiri frumoase, câteva locuințe sociale și o bibliotecă. În cartierul Alphonse Guérin-Saint-Hélier se află stațiile de cale ferată și de autobuz, Centrul European de Teatru și Coregrafie și magazine. Numeroasele parcuri, inclusiv parcul Thabor, fac ca acest cartier să fie deosebit de verde și plăcut.

Poziția sa geografică face din cartierul Thabor Saint-Hélier Alphonse Guérin locul ideal pentru un sejur de weekend în Rennes. Cartierul este deservit de linia de metrou A și se află la doar 9 km de aeroportul Rennes Bretagne.

Villejean Beauregard

Campusul universitar Villejean, Rennes

Credit foto: Wikipedia – Electzik

Acest cartier, situat în partea de nord-vest a orașului, este perfect pentru cei care caută cazare ieftină în Rennes. Într-un mediu liniștit, acest cartier oferă mai multe posibilități. Printre acestea se numără mlaștina Breil, situată în afara șoselei de centură a orașului Rennes, parcul tehnologic Atalante Villejean, noul cartier Beauregard, care include numeroase locuințe noi, și popularul cartier Villejean, cu centrul său universitar. Această zonă este bine deservită de transportul public. Prin urmare, nu vă va fi greu să ajungeți în centrul istoric al orașului Rennes. De asemenea, veți putea profita de reședințele recente și de frumoasele plimbări în Parc du Berry sau în Parc de Beauregard, rue Amélie Nemours.

Pentru a găsi cazare în Rennes în inima orașului Villejean Beauregard, puteți consulta oferta de cazare pe platformele de închiriere. Sunt disponibile apartamente și case, pentru toate bugetele. Prin urmare, ar trebui să găsiți cu ușurință ceea ce căutați.

Maurepas, Patton sau La Bellangerais

Grădina din Almaty, Rennes

Credit foto: Wikipedia – Lektz

În partea de nord a orașului Rennes se află cartierele Maurepas, Patton și La Bellengerais. Acestea sunt mărginite la vest de canalul Saint-Martin și la sud de Rue de Fougères. În aceste cartiere veți găsi centre comerciale, un centru de agrement, spații verzi, o piscină municipală și chiar un patinoar. Animate și bine echipate, acestea sunt ideale pentru familiile care caută cazare ieftină într-un mediu plăcut și prietenos.

Saint-Jacques

La periferia orașului Rennes și aproape de aeroport, cartierul Saint-Jacques poate fi interesant pentru cei care vor să se bucure de verdeață. De asemenea, această zonă este ușor accesibilă datorită liniei B a metroului din Rennes. Pentru a vă face o idee despre ceea ce este disponibil, verificați locurile de cazare disponibile pe platformele de închiriere.

Acum știi unde să stai în Rennes în timpul următorului tău sejur. Dacă cunoașteți bine acest frumos oraș din Bretania, nu ezitați să împărtășiți sfaturile voastre în comentarii!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro