Unde să vă cazați în Reims?

Vizitați orașul Reims pe drumul spre Champagne și Grand-Est? Iată care sunt cele mai bune zone de cazare în Reims!

Cu aproape 200.000 de Rémois (exact 183.113 locuitori în 2016), Reims este al 12-lea cel mai populat oraș din Franța, după Rennes și Lille, și cel mai populat oraș din departamentul Marne (51). Supranumit “Orașul Regilor” și “Orașul Consacrării”, orașul a avut o importanță majoră în istoria Franței: timp de peste o mie de ani, regii Franței au fost încoronați în catedrala Notre-Dame de Reims, de la Ludovic cel Pios (816) la Carol al X-lea (1825). Patrimoniul istoric și cultural al orașului Reims este unul dintre cele mai importante din țară, iar orașul conține numeroase monumente istorice. Trei dintre ele se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Catedrala Notre-Dame, Palais du Tau și fosta Abație Regală Saint-Rémi. Și, bineînțeles, orașul are o atracție turistică majoră, capabilă să intoxice până la dezinhibiție și obrăznicie: vorbim, desigur, de șampanie!

Sunteți în căutarea unei camere sau a unui apartament în Reims? Iată prezentarea noastră a cartierelor în care să dormiți în Reims în timpul șederii dumneavoastră!

Centrul orașului

Ca de obicei, vă recomandăm să vă orientați spre centrul orașului pentru a dormi în apropierea clădirilor de neratat și în inima activității sociale a orașului. În cazul orașului Reims, puteți vizita Palais du Tau – un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO -, Musée des Beaux-Arts, Biblioteca Carnégie, Opera și Cirque de Reims.

Asta e tot? Bineînțeles, nu veți rata clădirea pentru care toată lumea vine să viziteze Reims: catedrala Notre-Dame de Reims! Construit între 1211 și 1345 în stil gotic – unul dintre cele mai impresionante monumente de artă gotică din Europa – este cunoscut pentru că a fost locul unde au fost încoronați regii Franței timp de 1.000 de ani, începând cu Imperiul Carolingian din secolul al IX-lea. Răvășită de flăcările bombardamentelor germane din timpul Primului Război Mondial, și-a pierdut acoperișul de lemn – această soartă tristă nu este, din păcate, exclusivă pentru catedrala Notre-Dame-de-Paris… – iar plumbul topit s-a vărsat în garguiri și a distrus Palais du Tau. Optzeci și cinci la sută din centrul orașului a fost distrus – la fel ca și orașul Saint-Lô din departamentul Manche la 6 iunie 1944 – dar a fost reconstruit după armistițiul din 1918. Dacă alegeți să vă cazați în centrul orașului Reims, veți fi într-o poziție foarte centrală pentru a vizita totul pe jos.

Centrul Erlon

Centre Erlon este un mini-cartier din centrul orașului, o zonă excelentă pentru a vă caza în Reims dacă hipercentrul este plin. Trei plămâni de verdeață fac ca zona să fie întineritoare: Hautes Promenades, Hautes Promenades Colbert Pătrat și Jardin de la Patte-d’Oie. În apropiere se găsesc restaurante, magazine, baruri și hoteluri bine plasate pentru cazare în Reims. La Place Drouet d’Erlon este piața principală a cartierului.

Boulingrin

De ce să alegi să rămâi în Boulingrin ? În acest cartier situat la nord-est de centrul orașului se află câteva obiective de neratat în timpul unei vizite la Reims: Muzeul de artă Halles du Boulingrin și pivnițele renumitei mărci de șampanie Veuve Clicquot-Ponsardin.

Vizitați barurile și restaurantele din Conacul conților de Champagne – o clădire clasată – și Musée-hôtel Le Vergeur. Place de l’Hôtel de Ville se află la o aruncătură de băț: sunteți într-adevăr în centru!

Saint-Rémi și Barbâtre

Căutați o zonă liniștită pentru a dormi în Reims, în timp ce vă bucurați de atracțiile culturale sau istorice? Orientați-vă spre sudul orașului, spre Saint-Rémi și Barbâtre. Acest lucru este valabil mai ales pentru celebrul Bazilica Saint-Rémi, o clădire maiestuoasă construită în jurul anului 1000, este o operă de artă romanică și gotică cu o istorie de peste 10 secole.

De cealaltă parte a bulevardului Victor Hugo, o zonă rezidențială și comercială este dezvăluită unde să stai în Reims: Barbâtre un pelerinaj în Champagne: Domaine Vranken Pommery și centrul de cretă Veuve Clicquot Ponsardin.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro