Unde să vă cazați în Punta Arenas?

Doriți să călătoriți în Patagonia chiliană? Dacă nu știți unde să vă cazați în Punta Arenas, iată selecția noastră cu cele mai bune zone de cazare!

Situată la extremitatea sudică a continentului sud-american, Punta Arenas este o metropolă cu un 130.000 de locuitori. Este un punct de plecare excelent pentru a vizita regiunea Patagoniei, fiind în același timp rustic și dinamic. Fondat în 1848 de José de los Santos Mardones, orașul a cunoscut o dezvoltare puternică începând cu 1890, când mulți europeni au venit în căutare de aur.

Dormitul în Punta Arenas vă permite să vizitați cu ușurință parcurile naționale din jur, cum ar fi Rezervația Națională Magallanes sau Parcul Torres del Paine. De asemenea, puteți lua o barcă pentru a observa balenele sau puteți face o croazieră la Ushuaïa. Orașul în sine are facilități turistice și hoteliere foarte bune.

Casele sale colorate, casele istorice frumoase și muzeele contribuie la transformarea sa într-o oprire minunată în timpul călătoriei dumneavoastră. Este ușor de găsit cazare în Punta Arenas, în special în jurul pieței centrale. Există, de asemenea, o gamă bună de restaurante și baruri. Iată selecția noastră a celor mai bune zone în care să vă cazați în timpul sejurului dumneavoastră!

Centrul istoric

Centro Historico, Punta Arenas

Credit foto: Shutterstock / Natalia Ramirez Roman

Plaza de Armas sau Plaza Muñoz Gamero, este punctul central al orașului istoric. Acesta concentrează majoritatea locurilor de interes și de cazare din Punta Arenas. Călătorilor le place să se cazeze în această zonă pentru că se pot deplasa pe jos. Monumente, muzee, restaurante, agenții de turism: totul este ușor accesibil.

Dacă vă veți caza în centrul istoric, veți descoperi mai întâi piața principală. Înconjurat de conifere vechi de secole, puteți admira o statuie impunătoare din bronz a lui Fernand de Magellan și un chioșc vechi din 1910. La capătul său nordic se află două conace neoclasice franceze construite între 1895 și 1905: Casa Palacio Braun-Menéndez și Casa Sara Braun. Materialele, mobilierul și decorațiunile au fost importate din Europa. În prezent, fosta casă a Sarei Braun a fost transformată în hotel.

La subsol, restaurantul-bar La Taberna este locul perfect pentru a savura o băutură. pisco sourbăutura emblematică a Chile! The Palatul Braun-Menéndez Muzeul regional din Magallanes se află aici. Palatul José Montes, reședința Blanchard și clădirea Băncii Tarapacá se numără printre celelalte atracții ale zonei.

Cartierul croat

În timpul goanei după aur din anii 1890, mulți croați s-au stabilit în Punta Arenas. Situat la est de piața centrală, cartierul croat păstrează acum arhitectura tipică a caselor din țara de origine. Pentru a vă cufunda în istoria acestor imigranți, vizitați site-ul Cafeneaua Los Inmigrantes ! Sunt expuse numeroase suveniruri ale primilor locuitori croați.

Găsirea unei cazări în Punta Arenas în această parte a orașului vă plasează, de asemenea, aproape de port. Una dintre cele mai fermecătoare străzi pietonale, strada Calle Presidente RocaAceastă stradă vă duce la debarcader, cu fața spre Strâmtoarea Magellan. Urmăriți baletul navelor de croazieră care acostează și lăsați-vă purtați în legendele marinarilor! Pasagerii de la Polul Sud părăsesc aici navele lor, îndreptându-se spre barurile din port, pentru a-și împărtăși aventurile cu ceilalți pasageri.

O piață municipală și artizanală vinde fructe de mare, pește și alte produse proaspete, precum și obiecte de artizanat. La ultimul etaj al clădirii, restaurantele oferă specialități locale, cu vedere panoramică la Strâmtoarea Magellan. Seara, zona portului este și locul unde se joacă la cazinou!

La nord de Plaza de Armas

Cimitirul Municipal, Punta Arenas

Credit foto: Shutterstock / Yevgenia Gorbulsky

O altă opțiune de cazare în Punta Arenas este să vă îndreptați spre nord, departe de centrul istoric. Astfel, veți beneficia de o locație liniștită, având în același timp o gamă largă de restaurante și atracții turistice. Printre acestea se numără cimitirul municipal care este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai fascinante din America Latină. După ce treceți prin poarta monumentală, potecile mărginite de chirpici duc la mausoleele și capelele construite pentru familiile bogate din regiune. Ornamente luxoase din marmură și bronz înconjoară clădirile somptuoase în care se odihnesc figurile ilustre ale orașului.Cazarea în această zonă vă pune, de asemenea, în imediata apropiere a Muzeul regional Salesiano. Fondat de ordinul salezian, acesta prezintă o colecție impresionantă de obiecte etnografice care au aparținut populațiilor indigene din Patagonia, cum ar fi Onas sau Yagans. Mai la nord, veți ajunge la zona de comerț liber Punta Arenas, cu peste 100 de magazine care vând produse scutite de taxe. Un loc ideal pentru cumpărături la preț redus!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro