Unde să vă cazați în Montreal?

Plănuiți să vizitați cel mai mare oraș din Quebec? Află unde să te cazezi în Montreal!

Cel mai mare oraș din La Belle Province, Montreal este una dintre destinațiile de top de pe continentul nord-american. Creat de coloniștii francezi, Montreal a devenit unul dintre orașele preferate de francezii expatriați. Această insulă franceză situată în mijlocul ținuturilor anglofone are o istorie unică și bogată. Cultura și arhitectura sunt o dovadă în acest sens, fiind un amestec perfect între Europa de altădată și America de Nord de astăzi. Întinzându-se pe o suprafață de 4,662 km², orașul are acum o populație de 1.704.000 de locuitori.

Montreal oferă nenumărate locuri de vizitat. Caracterul său cosmopolit vă va permite, de asemenea, să descoperiți cartiere cu identități foarte diferite. Hai să descoperim unde să ne cazăm în Montreal!

Platoul Mont-Royal

Strada în Le Plateau

Credit foto: Shutterstock / Iris van den Broek

Preț: €€-€€€
Repere : zonă plină de viață, cazare cu vedere, multe magazine, valoare bună pentru bani
Locuri de interes : Mount Royal, Parcul La Fontaine, Parcul Sir Wilfried Laurier
Adrese bune : Schwartz’s Deli, La Banquise

Platoul își datorează numele faptului că este situat pe înălțimile Muntelui Royal. Popular printre locuitorii din Montreal, dar și printre imigranții francezi, este unul dintre cele mai frumoase cartiere din oraș. Arhitectura sa se află la jumătatea distanței dintre stilul colonial nord-american și cel european. Prezența magazinelor permite ca Platoul să fie animat și să fie sigur că veți găsi un bar sau un restaurant pentru a petrece un timp plăcut.

Unde să dormi în zonă?

În acest district, ar trebui să alegeți o cazare de tipul Airbnb. Arhitectura este atât de frumoasă încât sunt mai multe. Sherbrooke Street East, St. Joseph Boulevard West și Mount Royal Avenue East sunt cele mai bune locuri, deoarece vă vor permite să vă aflați lângă o stație de metrou.

Platoul vă permite, de asemenea, să aveți un apartament la înălțime și să aveți o vedere la orizont. Acesta este un criteriu important pentru cei cărora le plac fotografiile și panoramele.

Cartierul Latin

Parcul Emilie-Gamelin din Montreal

Credit foto: Shutterstock / Marc Bruxelle

Preț: €€€
Repere : zonă plină de viață, o mulțime de hoteluri, convenabil pentru a obține în jurul valorii de
Locuri de interes : Universități, Place Emilie-Gamelin, Grande Bibliothèque de Montréal
Adrese bune: Resto Végo St-Denis, Randolph Pub Ludique

Cartierul Latin își datorează numele originilor sale pariziene. Într-adevăr, cartierul omonim din Paris a fost sediul universității. Cartierul Montreal avea să trăiască aceeași istorie atunci când a fost înființată o filială a Universității din Laval (care a devenit ulterior Universitatea din Montreal). Au urmat multe instituții. Astfel, cartierul era plin de viață și avea o populație tânără.

Există o mulțime de cafenele și librării pe trotuar. Cartierul Latin are o adevărată viață de cartier. Stația Berri-UQAM, un adevărat nod al sistemului de transport din Montreal, face din acest cartier un cartier de referință în materie de mobilitate.

Unde să dormi în cartier?

Există multe hoteluri în zonă. Hotel Lelux sau Hotelul Quartier Latin sunt opțiuni bune. Fairfield Inn by Mariott și Hôtel Place Dupuis vor oferi servicii de înaltă calitate.

Vechiul Montreal

Strada Old Montreal

Credit foto: Shutterstock / Baker Jarvis

Preț: €€€-€€€€
Puncte de atracție: cadru excepțional, multe magazine, turistice
Locuri de interes : Portul Vechi, străzile pietonale și comerciale, Bazilica Notre-Dame, Place Jacques-Cartier, Marea Roată, Piața Bonsecours, Primăria.
Adrese bune : La Cage, Les Queues de Castor, Les Terrasses Bonsecours, Eggspectation, Maggie Oakes

Acesta este cartierul istoric al orașului Montreal. Crearea sa datează din primele zile ale orașului Montreal, pe atunci un oraș colonial din Noua Franță. În principal pietonală, este un loc privilegiat pentru a te plimba.

Pentru arhitectura, istoria și magazinele sale, Vechiul Montreal este o destinație obligatorie în oraș. Foarte turistic, multe baruri și restaurante sunt instalate acolo.

Unde să dormi în zonă?

Locul este frumos, dar prețurile sunt mari. Nu toată lumea își poate permite să stea aici. Dacă alegeți să vă cazați în această zonă, veți găsi o serie de hoteluri de lux, cum ar fi Hotel Nelligan, InterContinental și Petit Hôtel.

Mica Italie

Piața Jean-Talon

Credit foto: Shutterstock / Kiev.Victor

Preț: €-€€-€€€
Repere accesibil, multe magazine, plin de viață
Locuri de interes : Piața Jean-Talon, Parcul Dante, Parcul Little Italy
Adrese bune : Piața Jean-Talon, Cucina Antica, Café Via Dante

După cum sugerează și numele său, Little Italy face referire la cartierul newyorkez Little Italy. Motivul este simplu: în acest cartier s-au stabilit italienii în secolul al XIX-lea. Are o atmosferă mediteraneană care ne amintește de Europa.

Inițial un cartier de imigranți, Little Italy reprezintă toată diversitatea pe care Montreal o are de oferit. Piața Jean-Talon, o adevărată instituție, o dovedește. Puteți gusta produse tipice din Quebec. Dar puteți găsi, de asemenea, arome din întreaga lume.

Unde să dormi în cartier?
Zona este mai îndepărtată de centru, iar transportul este mai puțin convenabil. Cu toate acestea, sunt disponibile servicii de metrou și autobuz. Acest lucru îl face să fie cel mai bun loc de cazare din Montreal în funcție de raportul calitate-preț. Cu toate acestea, va trebui să alegeți cazare privată, care este foarte puțină. Prin urmare, este necesar să vă grăbiți să rezervați.

Côtes des Neiges

Strada de Côtes-des-Neiges

Credit foto: Flickr – Caribb

Preț :
Punctul forte: preț foarte scăzut
Locuri de interes : Oratoriul Sfântul Iosif, Universitatea din Montreal
Adrese bune: The Zeppelin, Café Solaris

Côte-des-Neiges este un cartier în care locuitorii din Montreal trăiesc cu bani mai puțini. Acesta este, de asemenea, punctul său forte în căutarea unei locuințe de vacanță. Prețurile sunt mici, dar transportul și locația nu sunt cele mai bune. Cu toate acestea, vă permite să vă cazați într-o zonă autentică a orașului Montreal. Tot în acest cartier minunat se află și Oratoriul Sfântul Iosif.

Unde să dormi în cartier?
Cazarea prin Airbnb este mai ușor de găsit. Prețurile sunt interesante (30€-40€ în medie). Cu toate acestea, puteți găsi hoteluri. Cum ar fi Ramada Plaza și Ruby Foo’s.

Satul

Rue Sainte-Catherine în Le Village

Credit foto: Shutterstock / Andriy Blokhin

Preț: €€-€€€
Puncte de atracție: foarte animat și festiv, bine situat, bine servit
Locuri de interes : Strada Sfânta Ecaterina Est, Olympia, Biserica Sfântul Apostol Petru
Adrese bune: Bistro Le Passé Composé, Le Milieu, Poutineville

Centrat pe strada Sainte-Catherine Est, satul, un cartier gay din oraș, este cunoscut pentru decorațiunile sale vizuale cu curcubeu. Este unul dintre cele mai festive locuri din Montreal și veți găsi întotdeauna un loc unde să mâncați, să beți sau să petreceți. Satul este, prin urmare, o zonă ideală pentru a vă caza în Montreal.

Unde să dormi în cartier?
În Village, ai de ales. Puteți opta pentru cazare privată sau pentru hoteluri. Printre acestea din urmă se numără Casa Grădina sau BBV. Există ceva pentru aproape fiecare portofel.

Outremont

Quartier Outremont, cazare în Montreal

Preț : €€-€€€
Repere : zonă de lux, ideală pentru familii, liniștită
Locuri de interes :Cimitirul Mount Royal, Teatrul Outremont, Parcul Outremont, Parcul F.X Garneau
Adrese bune: Le Bilboquet, Lester’s Deli, Les Fillettes, Les Enfants Terribles

Fostă municipalitate, Outremont este un cartier de lux din Montreal. Aproape de universități, atmosfera este dinamică și șic. Este, de asemenea, locul în care locuitorii din Montreal iau masa în marile restaurante. Veți găsi, de asemenea, case frumoase din cărămidă care fac din Outremont cartierul perfect pentru familii.

Unde să dormi în cartier?
După cum am menționat mai sus, cartierul este plin de case frumoase. Există, de asemenea, apartamente. Prin urmare, cazarea prin Airbnb este o opțiune bună aici. Cu toate acestea, nu există aproape niciun hotel în zonă.

Centrul orașului

Centrul orașului Montreal

Credit foto: Shutterstock / Wangkun Jia

Preț: €€-€€€
Puncte forte: plin de cazare, aproape de tot, mobilitate perfectă
Locuri de interes:Strada Sainte-Catherine, Bell Centre, Gara Centrală, Orașul subteran, Musée d’Art Contemporain, Musée Grévin, Complex Desjardins, Quartier des Spectacles, Muzeul McCord, Catedrala Marie-Reine-du-Monde, Piața Victoria
Adrese bune: Five Guy’s, Chocolats Favoris, Bouillon Bilk, Cadet, Eggspectation, St Hubert

Un cartier uriaș separat în mai multe diviziuni (de exemplu, Quartier des Spectacles), aceasta este o zonă de neratat din Montreal. În centrul orașului se află cea mai mare parte a celebrei Rue Sainte-Catherine. Aici, fanii echipei Montreal Canadiens își sărbătoresc cele mai mari victorii.

Faptul că vă aflați în centru va fi, de asemenea, o ocazie de a face cumpărături. Veți găsi toate magazinele importante, precum și Eaton Mall.

Unde să vă cazați în zonă?
Să fie clar de la bun început, va trebui să plătiți mai mult de 120 € pe noapte pentru a vă caza în centrul orașului. Iar această gamă se aplică atât la hoteluri, cât și la cazări private. Veți găsi cele mai renumite hoteluri de lux, precum Ritz-Carlton.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro