Unde să vă cazați în Montpellier?

Fie că sunteți student, tânăr muncitor sau turist, în ce zonă din Montpellier este cel mai plăcut să locuiți? Iată care sunt cartierele unde să stai în Montpellier!

Montpellier este al optulea oraș ca mărime din Franța, cu 275.318 locuitori în centrul orașului și 414.047 în zona urbană. Situat într-o poziție ideală, orașul Montpellier se bucură de o climă mediteraneană blândă iarna și caldă vara și este unul dintre cele mai atractive orașe din țară, în special pentru studenți (70.000), a căror proporție ajunge la 25% din populație. Prin urmare, cazarea în Montpellier poate fi scumpă, în funcție de cartiere și de sociologia acestora.

Oficial împărțit în șapte districte – Montpellier Centre, Croix-d’Argent, Les Cévennes, Mosson, Hôpitaux-Facultés, Port-Marianne și Près d’Arènes – fiecare are propria sa atmosferă, istorie și cultură. Iată care sunt cartierele în care să vă cazați și să închiriați un apartament în Montpellier, acest oraș al tinerilor, unde aproape toată lumea se cunoaște pe nume.

Écusson, centrul istoric

Ecusson, cazare în Montpellier

Credit foto: Flickr – Fred Romero

Este cel mai mare centru pietonal din Europa: Écusson este cea mai bună zonă de cazare din Montpellier dacă doriți să vedeți și să faceți totul pe jos, fără mașină sau transport public. Muzeele, galeriile de artă, barurile și restaurantele își deschid porțile, fie că vă aflați pe partea Saint-Roch și restaurantele sale “bobo”, spre Sainte-Anne și barurile sale, spre celebra rue de l’Aiguillerie – frecventată de tineri pentru barurile sale alternative -, spre Pitot, Parc du Peyrou și Jardin des Plantes, sau spre sectorul Ancien-Courrier, cu buticurile sale vintage, magazinele chic, magazinele de vechituri, art deco, magazinele de bijuterii și micile baruri. Este ușor să te pierzi în acest mare labirint de străzi medievale, dar este cel mai bun loc de cazare din Montpellier.

Place de la Comédie și Corum

Unde să dormi în Montpellier?

Credit foto: Flickr – Wolfgang Staudt

Aceasta este cea mai aglomerată zonă din Montpellier. Place de la Comédie, Esplanade Charles-de-Gaulle și Corum, care se prelungește din aceasta, acoperă tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă simți bine în oraș: plimbări, cumpărături, restaurante și baruri cu concerte sau terase pentru a vă bucura de soare pe tot parcursul anului. Pe tot parcursul anului, Comédie – sau Com’ – este plină de oameni, este piața principală. Esplanada – sau “Espla” – este gazda festivităților orașului (în Estivale În timpul verii, se Hivernales în timpul iernii), librăriile și piața de Crăciun: un loc de întâlnire și de trecere prin care este bine să te plimbi. Un cartier plăcut la o aruncătură de băț de gară, ideal dacă trebuie să prindeți un tren de dimineață devreme, dar foarte turistic.

Les Beaux-Arts

Arte plastice, cazare în Montpellier

Credit foto: Midi Libre

Les Beaux-Arts este ca un mic sat în oraș: mici piețe și piețe frecventate de “hipioții chic” – înțelegând tinerii alternativi care au o situație modestă -, există o populație eterogenă, iubitoare de ecologie, de festivaluri de tot felul și de cultură alternativă. Este, de asemenea, un cartier popular excelent, unde închirierea unui apartament este accesibilă: concerte de stradă (nu ratați Festival des Fanfares, în iunie), piețe, expoziții de artă, cazarea în Beaux-Arts oferă tot ce este mai bun la două minute de centrul orașului.

Les Arceaux

Arceaux, cazare în Montpellier

Credit foto: Flickr – Cat Burston

Nu ratați Arceaux datorită arcurilor apeductului roman. Aici, vechiul se îmbină cu noul, iar localnicii se grăbesc să promoveze ecologia și produsele organice, în timp ce cumpără un vinil vechi, o pungă de condimente din Gambetta sau haine ieftine de la magazinul local de vechituri și savurează un ceai sau o bere pe terasă. Apropierea de Écusson face din Les Arceaux un loc bun de cazare, departe de frenezia turistică din Com’. Nu departe de acolo, Figuerolles. Se pare că zona nu se oprește niciodată, există mereu viață. Concerte, baruri frumoase și, mai ales, piețe în fiecare zi, unde puteți găsi produse ieftine.

Port-Marianne, noul oraș

Port-Marianne, Lez, cazare în Montpellier

Credit foto: Flickr – Wolfgang Staudt

Noul oraș este situat nu departe de malurile râului Lez. Este o zonă plăcută pentru a locui în apartamente noi, de designer. Și în acest caz, zona este populară printre studenți, având în apropiere Facultatea de Economie și Drept. Este un bun compromis între viața urbană (aproape de centrul orașului cu tramvaiul) și natură: puteți ajunge rapid la drumul spre plajă. Dacă veniți la Montpellier pentru a participa la FISE, atunci ar trebui să vă cazați în cartierul Port-Marianne / Rives du Lez.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro