Unde să vă cazați în Marrakech?

Plecarea spre Maroc este iminentă? Pentru a profita la maximum de sejurul dumneavoastră, iată care sunt cele mai bune zone de cazare din Marrakech!

Marrakech, supranumit “orașul roșu”, este al patrulea oraș ca mărime din Maroc, după Casablanca, Fez și Tanger. Cu o suprafață de 230 km² și 928.850 de locuitori, dimensiunea sa este comparabilă cu cea a orașului Marsilia. Marocul a atras peste 10,33 milioane de vizitatori în 2016, iar Marrakech este orașul cel mai vizitat de turiștii francezi. Și pe bună dreptate: soare tot timpul anului, un patrimoniu istoric uluitor, o bogăție culturală incredibilă. Un alt avantaj al Marocului este faptul că franceza este vorbită pe scară largă și că nu există nicio barieră lingvistică. Descoperiți în ce cartier să închiriați o locuință în Marrakech, acest oraș milenar în care vechiul se îmbină cu modernul, pentru cea mai mare plăcere a ochilor.

Ca toate orașele mari din Maghreb, Marrakech are un oraș vechi – Medina – care reprezintă cea mai importantă atracție a orașului. Noile cartiere, inclusiv Guéliz, construit sub protectorat francez, se află alături. Hivernage este cartierul în care luxul și splendoarea atrag turiștii bogați. Între căutarea autenticității, schimbarea de peisaj “exotic” la poarta Saharei și viața în stil occidental în cartierele șic, Marrakech are mai multe vitrine de oferit vizitatorilor săi. Hoteluri, hosteluri de tineret, studiouri, riads, apartamente, vile, reședințe… nu va fi greu să găsiți cazare în Marrakech. Iată prezentarea noastră a cartierelor în care să vă cazați.

Medina

Cazare în Medina din Marrakech

Credit foto: Flickr – Alain Stoll

Un oraș vechi, care va împlini în curând o mie de ani, în acest cartier a fost fondat orașul Marrakech în 1071 de către Imperiul berber al Almoravidilor. Majoritatea monumentelor, muzeelor și soluțiilor de cazare sunt concentrate în Medina. Dacă este cartierul istoric al Marrakech-ului, este și cel mai turistic: în ciuda diferențelor sociale importante – turiștii înstăriți vin să-și umple aparatele de fotografiat în fața populației locale, mult mai puțin înstărite -, veți fi inevitabil acostat pentru a vă face să vizitați Medina (pentru câțiva dirhami, evident) sau pentru a vă vinde o mie și una de lucruri.

Dacă această atmosferă vi se pare opresivă, trebuie să vă obișnuiți cu ea: acesta este și Marocul. Medina este un oraș în oraș, un labirint nesfârșit de străduțe, mici souk-uri, piațete, fundături, moschei, madrassas – școli laice sau religioase în limba arabă – și riads: un labirint care a fost numit bazar în Occident. Cazarea în acest cartier vă permite să fiți aproape de tot ceea ce se află în fața oglinzii timpului care trece. Aveți grijă, veți auzi cu siguranță chemarea la rugăciune în zorii zilei!

Guéliz

Cazare în Guéliz, Marrakech

Credit foto: Flickr – Jori Avlis

Construit de francezi în timpul protectoratului impus de imperiul colonial francez, începând cu 1912, Guéliz este cartierul vestic și modern al orașului Marrakech. Este mai progresist decât celelalte cartiere din Medina, dar și mai puțin fermecător. În zonă sunt concentrate baruri, restaurante, mari branduri comerciale și hoteliere: astfel încât puteți mânca în restaurantele fast-food – în Maroc, ar fi păcat având în vedere specialitățile culinare locale… – înainte de a face cumpărături în marile buticuri occidentale și de a cumpăra haine ieftine fabricate în Pakistan sau Bangladesh.

Nu ratați grădina botanică plină de culoare și Muzeul Berber. Zona, populată de clasa de mijloc marocană, este mai puțin turbulentă decât orașul vechi. Dacă sunteți în căutarea unui sejur liniștit, alegeți să rezervați un apartament, un hotel sau o pensiune de tineret în zonă.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro