Unde să vă cazați în Madrid?

Lăsați bagajele în capitala spaniolă și explorați cele mai bune posibilități de cazare în Madrid în cartierul potrivit!

Madrid, capitala și cel mai mare oraș din Spania, este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa. Inima economică, politică și multiculturală a Spaniei, această metropolă de 3,15 milioane de locuitori are multe de oferit: istorie, cultură, gastronomie, natură, petreceri… Monumentele și atracțiile turistice ale Madridului sunt atât de numeroase încât nu veți avea timp să le vizitați pe toate!

Madridul este împărțit în 21 de districte și 129 de cartiere. Cu o suprafață de 608 km² – de șase ori mai mare decât Parisul! -Va trebui să alegeți cartierul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră în ceea ce privește cazarea în Madrid. Iată o prezentare a principalelor cartiere ale hipercentrului: Malasaña, Chueca, Sol, Latina, Salamanca, Retiro, Lavapiés.

Citește și:
Cele 17 lucruri pe care trebuie să le faci în Madrid
Airbnb Madrid: cele mai bune apartamente Airbnb din Madrid
Unde să dormiți lângă Aeroportul Madrid Barajas?

Malasaña, rock’n roll și alternative

Locuințe Malasaña, Madrid

Credit foto: Flickr – Luis

Malasaña este echivalentul spaniol al Soho-ului din New York: tânăr, festiv, plin de viață, dinamic și, uneori, nebunesc, poți găsi totul aici în orice moment al zilei. Aici, a te plimba înseamnă a face o pauză între două baruri de tapas. Acest cartier oferă un amestec curios de atmosfere între labirintul de străzi pietruite, unde numeroase tarabe și alte buticuri se împletesc cu magazine second-hand, galerii de artă și cafenele alternative. Atmosferă de rock’n’roll, punk, boboci amestecați cu popular, un cartier care nu doarme niciodată! De asemenea, veți găsi Muzeul de Istorie a Madridului. Cazarea nu va fi foarte scumpă, dar aceasta nu este cea mai bună zonă în care să stai în Madrid dacă ești mai degrabă o persoană farniente, luxoasă, calmă și voluptoasă.

Chueca, festiv și la modă

Cazare Chueca, Madrid

Credit foto: Flickr – Delaina Haslam

Chueca, situată la nord-est de centrul orașului, este fortăreața celor care petrec noaptea și a comunității gay locale. A trecut printr-un proces de îmbogățire și, din cartier rău famat, a devenit unul dintre locurile de neratat ale orașului, unde tinerii la modă petrec până în zori. Locul este cunoscut și sub sloganul “La noches locas de ChuecaNopțile nebunești din Chueca, cu numeroasele sale cluburi de noapte în care tinerilor le place să petreacă. Dacă mergeți la Madrid pentru a îmbina cumpărăturile, experiențele culinare și petrecerile, nu trebuie să căutați mai departe un loc de cazare în Madrid, pentru că ați ajuns la locul potrivit: toate generațiile se amestecă în cafenelele, restaurantele și magazinele din Chueca. Dacă doriți să rămâneți în Madrid, închiriați un apartament în această zonă, deoarece chiriile sunt destul de accesibile.

Sol, punctul zero al Spaniei

Cazare, Sol, Madrid

Credit foto: Flickr – Tomás Fano

Mai central decât Sol nu se poate. Acest cartier ar trebui să vă sune cunoscut, deoarece din piața sa principală – Puerta del Sol – a apărut, în 2011, celebra mișcare Indignații. Este, de asemenea, punctul zero al tuturor drumurilor din Spania, partea cea mai comercială și turistică a orașului. O destinație obligatorie pentru un sejur în Madrid, aici se află Plaza Mayor, Puerta del Sol, Casino de Madrid și faimoasa Gran Vía, una dintre arterele principale ale orașului. O zonă ideală pentru cumpărături, dar care trebuie evitată dacă aglomerația este prea mare pentru dumneavoastră. Această zonă este un pic mai scumpă pentru cazare în Madrid, dar prețurile sunt încă rezonabile.

Latina, tradiționala Madrid

Loger Latina, Madrid Aceasta este o zonă foarte plăcută, care respiră datorită numeroaselor sale spații verzi. La Latina este cea mai tradițională zonă a Madridului, un cartier maur cu o atmosferă romantică, unde străzile și piețele vechi și înguste sunt încă martore ale istoriei țării. Aici vă puteți relaxa și vă puteți bucura de o cafecito – espresso cubanez – pe terasă. Latina este o zonă foarte animată, mai ales în zilele de piață – El Rastro, piața de vechituri – și seara: strada Cava Baja, la nord, are o concentrație mare de baruri. Un loc ideal pentru a vă caza în Madrid: plin de viață, festiv, central și ieftin!

Salamanca, cartierul chic

Cazare Salamanca, Madrid

Credit foto: Wikimedia – Luis García

Dacă vă place să socializați, eleganța și segmentul înalt al pieței, cartierul Salamanca este pentru dumneavoastră! “Fauna” locală este mai puțin tânără decât în cartierele limitrofe, așa că nu este un loc potrivit pentru tinerii singuri. Muzeul Bibliotecii Naționale, Muzeul Prado, Muzeul Thyssen și Muzeul Național de Arheologie merită vizitate. În Salamanca veți găsi restaurante gourmet, buticuri de lux și cluburi de noapte la modă pentru madrilenii bogați. Zona este scumpă, așa că nu uitați să vă îmbrăcați elegant pentru a ieși în oraș, deoarece este o zonă pentru glitterati și dandy. Cu toate acestea, Salamanca este un loc de odihnă și liniște. Cazarea în Madrid nu este prea scumpă, cu excepția orașului Salamanca: dacă vreți să dormiți acolo, aduceți un portofel bine garnisit!

Retiro, verde și liniștit

Cazare Retiro Madrid

Credit foto: Flickr – Curtis Simmons

Un cartier situat la est de centrul orașului, Retiro găzduiește plămânul verde al Madridului: Palatul Velasquez, Palatul de Cristal și parcul omonim de 118 hectare, cel mai popular pentru familiile madrilene. Mai relaxat și mai puțin luxos decât Salamanca, Retiro este un loc bun de locuit pentru călători și pentru cei din clasa de mijloc. Aici vă așteaptă pacea și liniștea, deoarece seara nu există prea multă activitate. În ceea ce privește cazarea în Madrid, Retiro oferă un bun compromis între natură și oraș, dar prețurile de cazare sunt destul de ridicate.

Lavapiés, boemă și cosmopolită

Cazare Lavapiés, Madrid

Credit foto: Flickr – r2hox

Dacă vă place să vă plimbați în afara traseelor bătute și să vă bucurați de scena de artă, Lavapiés este locul unde trebuie să stați. Zona este destul de populară, iar locația sa periferică menține chiriile la un nivel scăzut. Populat de comunități africane și asiatice, cartierul este foarte animat atât ziua, cât și noaptea: magazinele mici și Piața Lavapiés sunt foarte populare printre vizitatori. Este departe de formulele all-inclusive În Lavapiés vă puteți bucura de muzică și arome din întreaga lume. Cafenelele-teatru și micile concerte punctează viața de noapte a cartierului.

Lasă un comentariu