Unde să vă cazați în Lyon?

Unde să vă cazați în Lyon, al treilea oraș ca mărime din Franța, situat între râuri și dealuri? Descoperă cu noi cele mai bune zone de cazare din Lyon!

Al treilea oraș ca mărime din Franța în funcție de populație – 506 615 locuitori (2014) – și a doua cea mai mare zonă urbană din Franța (2 265 375 de locuitori), Lyon este un oraș istoric, industrial și cultural cu o reputație națională și internațională. Fondată de romani, Lugdunum a devenit rapid capitala Galiei romane. Cazarea în cartierele din Lyon, răspândite în 9 arondismente, dintre care unele sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, înseamnă descoperirea a peste 2.000 de ani de istorie.

Găsirea unui apartament în Lyon poate fi complicată sau costisitoare. Din fericire, există numeroase soluții de cazare: hoteluri, hosteluri de tineret, cazare la domiciliu (prin Airbnb). Fiecare cartier din Lyon are propria istorie și cultură, făurite de-a lungul secolelor, atât de mult încât sejurul în diferite cartiere din Lyon poate fi ca o schimbare de oraș. Iată care sunt cartierele în care se poate dormi în Lyon.

Fourvière, vechiul Lyon

Fourvière, cazare în Lyon

Credit foto: Flickr – Dennis Jarvis

Cocoțat pe un deal, aici s-au stabilit romanii în anul 43 î.Hr. Astăzi, multe vestigii sunt încă vizibile – teatrul antic, odeonul antic, sanctuarul lui Cybele – iar zona oferă priveliști impresionante asupra orașului. Fourvière este un cartier burghez de lux, cu o puternică tradiție catolică. Prin urmare, chiriile pot fi scumpe, dar liniștea și pacea de care vă puteți bucura mergând pe potecile Parcului Hauteurs pentru a urca în vârful dealului din Vieux-Lyon și vizitând monumentele religioase (printre care bazilica Notre-Dame-de-Fourvière, capela Saint-Thomas, biserica Saint-Just) fac din acest cartier unul dintre cele mai bune cartiere: aglomerat în timpul zilei, liniștit pe timp de noapte.

Saint-Jean, vechiul Lyon

Saint-Jean, cazare în Lyon

Credit foto: Flickr – David

Este cel mai mare cartier renascentist din lume din afara Italiei, după Veneția. De fapt, este și cea mai turistică zonă din Lyon, fiind clasificată ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Situat în partea de vest a peninsulei, pe malul Saonei, veți găsi numeroase restaurante mici pentru a savura mezeluri, carne, salate și bouchons lyonezi – gastronomia din Lyon, o mare poveste de dragoste! Există, de asemenea, baruri drăguțe, monumente istorice precum catedrala Saint-Jean, faimoasele traboules (străduțe înguste) încâlcite într-un labirint de străduțe colorate și curțile interioare ale vilelor private a căror splendoare este la limita indecenței. Un cartier excelent pentru a dormi, dar chiriile sunt printre cele mai mari din oraș.

La Presqu’Île

Presqu-Île, cazare în Lyon

Credit foto: Flickr – agayfriday

O fâșie de pământ între Saône și Rhône, peninsula ascunde identitatea culturală a orașului Lyon, imaginea sa de marcă, ca să spunem așa. Zona găzduiește arondismentele 1 și 2 și se întinde de la pantele Croix-Rousse până la cartierul Ainay – Lyonul aristocratic și burghez – și gara Perrache. Place Bellecour, Place des Jacobins, Opera, Place des Terreaux, Place des Cordeliers, Primăria orașului Lyon, Place des Célestins, Rue de la République, Rue Victor Hugo, biserica Saint-Nizier, precum și numeroasele magazine, baruri și restaurante, sunt toate atracții ale peninsulei. Atenție însă: aceasta este o zonă destul de sufocantă, unde cazarea va fi scumpă.

Ghilotină

Guillotière, cazare în Lyon

Credit foto: Flickr – David

Aceasta este o zonă foarte cosmopolită pentru a dormi în Lyon, centrală, plină de oameni, studențească, bobo și populară în același timp. Guillotière – sau “Guille”, așa cum îi spun locuitorii din Lyon – găzduiește două dintre cele mai importante campusuri universitare din Lyon, cheiurile pe care vă puteți plimba vara, galerii de artă, baruri de concerte, barje cu barurile pline de noctambuli și magazine ieftine de produse alimentare africane și asiatice. Numeroase comunități – arabă, africană, asiatică, romă – trăiesc una lângă alta într-o atmosferă de “confuzie veselă”. Este un cartier popular, unde cazarea este mai ieftină decât în alte părți ale centrului.

Terreaux și Croix-Rousse

Croix-Rousse, cazare în Lyon

Credit foto: Flickr – José Sáez

Pantele Croix-Rousse – “pantele” – sunt în același timp un mic sat în metropolă, Lyonul viu și pitoresc, cartierul petrecerilor și al barurilor alternative, locul artelor și al concertelor, al rezistenței sociale – revolta Canuts a început aici în 1831, iar cartierul și-a păstrat latura militantă și protestatară – și al plimbărilor urbane fără sfârșit. Atmosfera este mai degrabă bobo, de genul celor cărora le place “bio”, și foarte animată atât ziua cât și noaptea. Aceasta este una dintre cele mai bune zone în care să stai în Lyon dacă ești tânăr și îți place să petreci.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro