Unde să vă cazați în Londra?

Nu știți unde să vă cazați în Londra? Iată care sunt cele mai bune zone de cazare din Londra, “Orașul lumii”, așa cum este cunoscut!

O schimbare de peisaj fără a merge prea departe? Exact despre asta este vorba în “efectul Londra”! Cu mai mult de 14 milioane de locuitori, Londra este un adevărat amestec de culturi, iar acest lucru face farmecul ei. De asemenea, Londra găzduiește 28 de milioane de vizitatori în fiecare an, fiind unul dintre cele mai vizitate orașe din lume.

Fie că vă place cultura, cumpărăturile, ieșirile în oraș sau explorările, Londra are ceva pentru toată lumea. Pe cât de elegantă, pe atât de excentrică, pe atât de cosmopolită și de șic, capitala Angliei promite un sejur de neuitat.

Cu atât de multe oferte, este destul de ușor să găsești cazare în Londra. Dar tot trebuie să alegeți zona (în Londra, îi spunem “borough”) care vă va plăcea cel mai mult. Camden, Notting Hill, Soho, Kensington pentru cele mai cunoscute, dar există multe zone diferite în care poți sta în Londra! Și, mai presus de toate, există ceva pentru toată lumea. De asemenea, trebuie să știți că în Londra cazarea este destul de scumpă.

Iată un ghid care vă ajută să alegeți unde să vă cazați în Londra.

Orașul: cel mai aglomerat

Orașul Londra

Credit foto: Shutterstock / Tutti Frutti

Beneficii: zonă centrală, aproape de situri importante și bine conectată.
Dezavantaje: în principal cartierul de afaceri, aproape totul este închis în weekend.
Buget : €€

City of London este centrul financiar al orașului. City este chiar cel mai mare centru financiar din lume, alături de Wall Street. Aici sunt concentrate toate birourile celor mai mari bănci și companii. Înainte de a vă întoarce în cameră, nu ratați o halbă la pub după birou, o adevărată tradiție pentru londonezii care lucrează în zonă.

Aceasta este, de asemenea, cea mai veche parte a orașului. Ca urmare, puteți vedea clădiri vechi impresionante, cum ar fi Catedrala St Paul. Dar, în mod paradoxal, tot aici le veți găsi și pe cele mai contemporane. Zgârie-norii 30 St Mary Axe, supranumit Gherkin, reprezintă un bun exemplu. Acest amestec de vechi și nou este ceea ce face ca această zonă să fie atât de fermecătoare. Tot aici se află și Turnul Londrei, chiar vizavi de faimosul Tower Bridge.

Westminster: cel mai regal

Panoramă a Westminster Abbey, Londra, în plin sezon.

Credit foto: Shutterstock / photo.eccles

Avantaje: foarte turistică în timpul zilei, cazarea aici vă va permite să descoperiți zona mai liniștit, înainte de sosirea autobuzelor turistice.
Dezavantaje: loc destul de liniștit seara, va trebui să vă mișcați pentru a găsi ceva animație
Buget : €€€

Dacă există o zonă din Londra care este atât de britanică, aceea este Westminster! Inima istorică a orașului, acest cartier liniștit este situat pe malul Tamisei.

Dacă rămâneți aici pentru o noapte sau mai mult, puteți fi primul care vede schimbarea gărzii în fața Palatului Buckingham. Apoi mergeți la Westminster Abbey pentru a retrăi nunta lui Kate și William. La doar o scurtă plimbare, veți da nas în nas cu Big Ben și Casele Parlamentului, un obiectiv de neratat în Londra! Iar dacă vă decideți să stați la Westminster, veți dormi la doar câțiva pași de Regina Angliei… Asta e tot!

Cazarma Horse Guard nu este departe, iar în fiecare dimineață are loc un schimb de personal. Mai puțin folclorică decât cea de la Palat, este totuși plăcută datorită prezenței cailor. De asemenea, atrage mai puțini oameni, ceea ce este întotdeauna mai plăcut. Un sfat: pentru a ajunge acolo, treceți pe jos prin minunatul parc St Jame’s Park. Multe veverițe vor veni cu siguranță să vă întâlnească.

Mayfair și Marylebone: cele mai dichisite

Clădire clasică din cărămidă roșie în Mayfair, Londra

Credit foto: Shutterstock / Alexey Fedorenko

Beneficii: zonă liniștită și luxoasă, aproape de hypercentre
Dezavantaje : prețul de cazare
Buget : €€€€

La Paris există Rue de la Paix… Iar la Londra există Mayfair! După cum puteți vedea, Mayfair și Marylebone sunt prestigioase, luxoase și, prin urmare, scumpe. Dar dacă aveți portofelul pe măsură, atunci de ce nu? În afară de cele 3 parcuri de prestigiu care le înconjoară, Hyde Park, Green Park și St James Park, nu există atracții turistice reale în aceste 2 districte. Dar este plăcut să te plimbi și să simți atmosfera liniștită și luxoasă, unde se află multe ambasade.

Agitația din Soho și luminile de neon din Picadilly Circus se află în apropiere. Iar dacă te plictisești să te uiți la magazinele de lux, trebuie să știi că aici se află Oxford Street, străjuită de nenumărate buticuri (la prețuri accesibile) și de imensul Primark!

Orașul Camden

Credit foto: Shutterstock / Valdis Skudre

Avantaje: cazarea este mai ieftină și poți găsi suveniruri la fiecare colț de stradă
Dezavantaje: Foarte turistic, foarte studențesc, foarte aglomerat… Dacă sunteți în căutarea liniștii, fugiți!
Buget : €€

Camden a reușit să își păstreze atmosfera unică de mulți ani… Este greu de descris, trebuie să o trăiești! Fie că sunteți în căutarea unui loc unde să petreceți, să mâncați, să fotografiați, să căutați chilipiruri sau pur și simplu să vă petreceți timpul, Camden este o destinație obligatorie.

Situat în partea de nord a orașului, acesta este cartierul care întruchipează cel mai bine “nebunia” Londrei! Alternativ, atipic sau extravagant sunt câteva dintre adjectivele care ar putea descrie această zonă a Londrei. Camden atrage în special tineri și studenți. Prin urmare, așteptați-vă la un flux constant de activitate. Prin urmare, nu este zona ideală pentru a vă caza în Londra dacă călătoriți cu familia.

Camden Town Market este, fără îndoială, atracția care nu trebuie ratată. Magazine de burlesc, machiaj gotic, căni cu imaginea reginei, viniluri vechi, cărți de Shakespeare… De asemenea, aici se află cea mai mare piață second-hand din Londra. Orice căutați, veți găsi aici! Vrei un suvenir care să dureze o viață întreagă? La fiecare colț se găsesc standuri de tatuaje și piercing.

South Kensington și Chelsea: cel mai elegant

Stradă tipică de case de oraș londoneze în South Kensington

Credit foto: Shutterstock / Robert Vincelli

Avantaje: ideal pentru a combina muzee, cumpărături și parcuri
Dezavantaje: zona se află ușor în afara centrului Londrei
Buget: €€€€

Dacă călătoriți cu familia și căutați un loc de cazare în Londra, South Kensington și Chelsea sunt ambele opțiuni bune. Liniștite și sofisticate, ele reprezintă întruchiparea Londrei rafinate și de lux. Dar, ca urmare, prețul cazării este foarte ridicat. De fapt, în aceste zone aveți mai multe șanse să găsiți hoteluri de patru stele decât pensiuni mici și ieftine.

South Kensington și Chelsea au multe avantaje, pe lângă faptul că sunt fermecătoare. Aici se află cele mai faimoase muzee din oraș, precum Victoria and Albert Museum, Design Museum, Science Museum și Natural History Museum. Micul plus? Aici, nu există o fundătură culturală: toate muzeele din oraș sunt gratuite. Și apoi există templul cumpărăturilor (și al kitsch-ului): magazinul Harrods. Cu o suprafață de 90.000 de metri pătrați și 7 etaje, veți găsi libertate în toate formele ei. În cele din urmă, vă puteți reîncărca bateriile făcând o plimbare în Hyde Park, Holland Park sau în Chelsea Physic Garden.

Notting Hill: cel mai “bobo” dintre toate

Notting Hill

Credit foto: Shutterstock / Juan Garcia Hinojosa

Beneficii: farmecul și liniștea zonei, cu costuri accesibile pentru locuințe
Dezavantaje: puțină animație după weekend
Buget: €€

Căutați un loc de cazare în Londra? Atunci de ce să nu reluăm celebra comedie romantică cu Hugh Grant și Julia Roberts: Fulger în Notting Hill ? Cu casele sale mici și colorate și cu farmecul englezesc, Notting Hill este, fără îndoială, preferatul nostru! În plus, veți găsi cazare la prețuri destul de accesibile pentru Londra și există o mulțime de apartamente Airbnb.

În fiecare weekend, nu ratați sublimul târg vintage din Portobello. Iar dacă vă aflați acolo la sfârșitul lunii august, nu ratați Carnavalul Caraibelor. În Notting Hill, nu există nicio atracție turistică de descoperit. Întreaga zonă și farmecul pe care îl emană o fac să fie o adevărată atracție în sine.

Soho: cel mai plin de viață

Soho

Credit foto: Shutterstock / Ale Argentieri

Beneficii: Un cartier plin de viață înseamnă că este imposibil să te plictisești…
Dezavantaje: …dar o zonă aglomerată este și una aglomerată!
Buget: €€€

Dacă sunteți în căutarea unei cazări în centrul Londrei, acesta este locul potrivit! Dacă vă cazați în Soho, vă veți afla în inima Londrei. Dar mai presus de toate, în inima divertismentului. Teatre, cinematografe, restaurante, baruri, cluburi, magazine… Totul este concentrat aici. Este unul dintre cele mai turistice și centrale locuri din Londra. Prin urmare, prețul cazării este puțin cam mare, dar abundent.

Aici veți găsi unele dintre cele mai emblematice repere ale Londrei. Circul Piccadilly și panoul său gigantic, Trafalgar Square, Leicester Square, Covent Garden și piața sa mitică, National Gallery și faimoșii săi pictori europeni, Chinatown… După cum vedeți, este imposibil să te plictisești în Soho.

Alte zone din Londra

Brixton

Credit foto: Shutterstock / ElenaChaykinaPhotography

  • Shoreditch și Brick Lane: arty și hipster, deci destul de la modă. Buget: €€
  • South Bank și Southwark: moderne și culturale. Buget: €€
  • Brixton: Caraibe, în afara drumului, dar nu este scump. Buget: € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € €
  • St Pancras și Bloomsbury: Autobuz practic în apropierea stației. Buget: €.
  • Clerkenwell: puțin cunoscută de turiști. Buget: €€
  • Hoxton: multiculturală și dinamică. Buget: €€
  • Fulham și Brompton: Zone rezidențiale pline de farmec. Buget: €€€€
  • Primrose și Hampstead: districtul stelelor. Buget: €€€€

Lasă un comentariu

TravelMax.ro