Unde să vă cazați în Leeds?

Mergi în curând în Anglia? Descoperiți apoi cele mai bune zone de cazare din Leeds, un oraș dinamic, studențesc și comercial!

Situat în regiunea Yorkshire și Humber din centrul Regatului Unit, Leeds este al treilea oraș ca mărime din Anglia! Orașul britanic este cunoscut ca un oraș studențesc vibrant, cu două facultăți principale – Leeds University și Leeds Beckett. Se află în inima centurii verzi din Yorkshire, cu zone naturale neatinse, parcuri și terenuri industriale dezafectate transformate, de exemplu, în parcuri de agrement. Leeds este cunoscut și ca o destinație importantă pentru cumpărături: centrul orașului are o zonă pietonală mare și peste o mie de magazine într-o zonă destul de compactă! Există, de asemenea, mai multe piețe mari în oraș și în împrejurimi, cum ar fi Leeds Kirkgate Market, cea mai mare piață acoperită din Europa, care datează din secolul al XIX-lea.

Așadar, Leeds este considerată una dintre cele mai bune destinații din Marea Britanie pentru o excursie de weekend în oraș, datorită ofertelor culturale, a cumpărăturilor, a vieții de noapte și a arhitecturii de secol XIX, precum Catedrala din Leeds! Deci, unde să vă cazați în Leeds pentru a vă bucura de un sejur minunat? Pentru a vă ajuta să vă planificați călătoria în Yorkshire, am enumerat cele mai bune zone de cazare din Leeds. Acest lucru vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a face cea mai bună alegere de cazare în Leeds!

Centrul orașului

Nu sunteți sigur unde să vă cazați în Leeds? Atunci ar trebui să știi că centrul orașului este cu siguranță cea mai bună zonă de cazare din Leeds! Aici sunt concentrate majoritatea atracțiilor, clădirilor, muzeelor și magazinelor pe care le puteți descoperi, admira și explora în timpul șederii dumneavoastră în acest frumos oraș britanic.

Mica zonă comercială din Briggate Briggate este un loc minunat pentru cumpărături, centrul comercial Trinity Leeds fiind unul dintre cele mai populare. La est de centrul orașului se află faimoasa piață acoperită Leeds Covered Market, piața Piața Kirkgate din Leeds. Mai la nord, puteți vedea catedrala catolică a orașului sau puteți descoperi Marele Teatru, precum și Muzeul orașului Leeds.

În plus, centrul orașului este cea mai vibrantă și mai plină de viață parte a orașului Leeds, cu multe restaurante, pub-uri și cafenele. După lăsarea întunericului, nu ducem lipsă de opțiuni pentru o seară de întâlnire sau pentru a petrece și socializa cu localnicii, studenți și non-studenți deopotrivă! Și nu vă faceți griji, zona nu duce lipsă de opțiuni de cazare în Leeds, cu multe hoteluri, camere și apartamente disponibile pe Airbnb. Gara este situată în sudul centrului orașului Leeds, așa că, dacă veniți din Londra sau din orice altă destinație din Anglia, nu veți avea probleme în a ajunge de acolo la cazarea din centrul orașului Leeds.

Apelurile – The Calls

Acest mic cartier este situat de-a lungul râului Aire la sud de centrul orașului. De asemenea, aproape de gară, acesta este un loc minunat de cazare în Leeds! De exemplu, vă aflați la distanță de mers pe jos de atracțiile comerciale, cum ar fi zona Briggate sau piața Leeds Kirkgate. Există, de asemenea, multe restaurante și pub-uri frumoase în această zonă pentru prânz și divertisment de seară! Dar, mai presus de toate, vă puteți bucura cu ușurință de farmecul din Leeds Waterfront, malurile amenajate ale râului Aire. Pentru cazare în Leeds, The Calls este o opțiune excelentă, cu multe hoteluri și pensiuni situate acolo.

Satul urban Holbeck

La sud de Aire și de centrul orașului, Satul urban Holbeck este un loc minunat de cazare în Leeds! Există o serie de hoteluri și case de oaspeți, inclusiv Airbnb, pentru cazarea dumneavoastră în Leeds. De asemenea, este aproape de centrul orașului și de atracțiile sale, fie pe jos, fie cu autobuzul. În zonă, iubitorii de bere și de evenimente muzicale se vor bucura de Northern Monk Brew Co.o instituție din Holbeck!

Woodhouse

Woodhouse, Leeds

Credit foto: Flickr – Tim Green

Situat la est de centrul orașului, Woodhouse Woodhouse este o zonă rezidențială mare în care se află faimoasa Universitate din Leeds. În zona din jurul acestei mari instituții, veți găsi multe opțiuni ieftine de cazare în Leeds. Pentru a ajunge în centrul orașului și la atracțiile sale, este necesară o scurtă călătorie cu transportul public. Este mai liniștită și mai puțin aglomerată decât centrul orașului, deci este o zonă excelentă pentru a vă caza în Leeds!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro