Unde să vă cazați în Lanzarote?

Vă planificați o excursie în Insulele Canare, un arhipelag vulcanic cu o natură neatinsă? Iată unde să vă cazați în Lanzarote, “perla neagră” a Atlanticului!

Lanzarote este o insulă din Oceanul Atlantic, care face parte din Insulele Canare, în largul coastelor Africii, din care este cea mai estică insulă; aparținând Spaniei, insula se află totuși la aproape 1.000 de kilometri de Spania! Numele insulei provine de la marinarul genovez Lancelot Maloisel care a devenit celebru pentru descoperirea Insulelor Canare. Cu o populație de 140.000 de locuitori, este a treia cea mai populată dintre Insulele Canare și a patra insulă ca mărime din arhipelag. Un detaliu amuzant este că o mare parte din suprafața insulei este destul de recentă din punct de vedere geologic, deoarece a apărut la începutul secolului al XVIII-lea, ca urmare a unei puternice activități vulcanice.

Insula este o bijuterie a Atlanticului, cu o natură oceanică aspră și destul de bine conservată, recunoscută ca rezervație a biosferei de către UNESCO. Peisajele sale lunare, marile sale rezervații naturale sau plajele cu nisip alb îi vor seduce pe tineri și pe vârstnici deopotrivă, atâta timp cât apreciază latura sălbatică și autentică a marilor spații din Insulele Canare!

Pentru că v-ați decis să vă organizați sejurul pe insula Lanzarote, vă oferim toate sfaturile noastre pentru a profita la maximum de această călătorie extraordinară și pentru a vă găsi cazarea ideală.

Arrecife

Arrecife, Lanzarote

Credit foto: Flickr – zlaping

Dacă ajungeți cu avionul, este inevitabil la Aeroportul Internațional Arrecife că veți ateriza pe Lanzarote. În timp ce călătorii sunt de acord că orașul în sine este destul de banal, nu același lucru se întâmplă cu împrejurimile sale: porniți să descoperiți Fort San Gabriel sau de Charco de San Gineso splendidă lagună folosită ca loc de ancorare pentru pitorești bărci de pescuit!

La fel ca peste tot pe insulă, hotelurile oferă o modalitate de a sta în Lanzarote fără a vă rupe neapărat banca, unele unități oferă un raport calitate-preț excelent și vă permit să vă bucurați de plăcerile unei stațiuni balneare de bună calitate unde să dormiți în Lanzarote.

Teguise

Biserică în Teguise, Lanzarote

Credit foto: Flickr – Marco Verch

Cu cei 20.000 de locuitori, Teguise este fosta capitală a insulei. Aici, privitorul pasionat de arhitectura tradițională se va bucura de plimbarea pe străzile pietruite și de ușile masive din lemn, tipice stilului canarian. Vă recomandăm o vizită la muzeu al pirateriei Insula a fost mult timp un refugiu pentru pirații și corsarii care navigau în Atlantic. Dacă optezi pentru o excursie din Costa Teguise, Playa Honda, Puerto del Carmen sau Puerto Calero, profită de ziua ta pentru a descoperiți piața locală și spațiul cultural al Fundației César Manrique pentru o vizită bogată în descoperiri și arome!

Pentru cei care sunt în căutarea unui loc de cazare în Lanzarote, vă sfătuim să optați pentru una dintre numeroasele unități de cazare disponibile în Teguise, fie că este vorba de platforme de închiriere sau de hoteluri locale.

Tinajo

Tinajo este orașul timid din nordul insulei, autentic și izolat. Dacă o menționăm, este pentru că este cu siguranță una dintre cele mai puțin turistice zone ale insulei: perfectă pentru a te cufunda în cultura Lanzaroteña! Un must-see: piața de duminică, imediat după ce ați dormit într-un ” Finca” Aceste case albe sunt tipice pentru insulă și sunt adesea transformate în hanuri pentru plăcerea călătorilor care vin să se cazeze în Lanzarote!

El Golfo

Rezervația naturală El Golfo, Lanzarote

Credit foto: Flickr – Neticola

Acest mic sat de pescari este situat în inima Parcul Național Timanfaya (care poate fi vizitat doar pentru o zi) excursie dacă sunteți în trecere prin zonă); vă permite să rămâneți în Lanzarote și să vă bucurați în același timp de o imersiune totală în “parque”, unde traseele de drumeție și minunile vulcanice (celebrele “tuburi de lavă” sunt legiune) promit să vă dezmorțiți picioarele înainte de a degusta un pește la grătar într-unul dintre restaurantele de pește pentru care orașul este renumit. Nu ratați șansa de a admira Los Hervideros o curgere de lavă din secolul al XIII-lea!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro