Unde să vă cazați în Kotor și în împrejurimi?

Unde să stați în Kotor? Profitați de cea mai bună zonă de cazare din Kotor în timpul șederii dumneavoastră în această bijuterie din Muntenegru!

Situat în sudul Muntenegrului, orașul Kotor este cel mai vizitat oraș din țară. Trebuie spus că are totul de oferit! Într-adevăr, proximitatea Mării Adriatice și a munților a permis formarea unui aber. Nu, nu este un fiord, dar arată ca unul! Kotor este un municipiu cu o populație de aproximativ 22.000 de locuitori, care crește dramatic în lunile de vară. Dacă luăm în calcul doar orașul vechi, cu doar 1000 de locuitori, vă lăsăm să vă imaginați cifrele…

Orașul vechi din Kotor sau Stari Grad este, desigur, locul care nu trebuie ratat în timpul vizitei dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă urcați până la cetate, care este accesibilă doar din orașul vechi, veți avea o priveliște minunată. Deși Kotor este unul dintre cele mai scumpe orașe din Muntenegru, se află totuși la îndemâna Franței. Veți găsi cazare la prețuri bune, deși va trebui să rezervați din timp în iulie și august în orașul vechi. Deși Kotor a făcut parte din mai multe țări, venețienilor le datorăm construirea Stari Grad. Cazarea în Kotor este destul de simplă, deoarece trebuie doar să alegeți între orașul vechi sau în afara acestuia.

Orașul vechi sau Stari Grad

Turnul cu ceas, orașul vechi din Kotor

Credit foto: Shutterstock – Cezary Wojtkowski

Kotor nu ar fi la fel de renumit fără frumosul său oraș vechi. O adevărată comoară balcanică, Kotor este mult mai ușor de respirat decât Dubrovnik sau Split, orașele supraexploatate din Croația. Veți găsi o mulțime de locuri de cazare pentru toate bugetele, de la hoteluri mari la pensiuni pentru tineri. Cazare în Stari GradVeți fi aproape de monumentele care urmează să fie vizitate. Într-adevăr, veți fi la o aruncătură de băț de Piața de Arme, piața centrală din Kotor, accesibilă din Poarta de Vest. Veți găsi, de asemenea, palatul ducal și chiar biroul de turism croat!

De asemenea, cazarea în orașul vechi vă permite să vă plimbați pe străzile sale pietruite. Apropierea de biserici precum Sfânta Maria, Sfântul Nicolae și Sfântul Luca este, de asemenea, un avantaj care nu trebuie neglijat. Desigur, în orașul vechi se află și frumoasa Catedrală Sfântul Trofon. Aceste biserici sunt, de asemenea, toate foarte diferite: ortodoxe sârbești, ortodoxe muntenegrene, arhitectură barocă sau bizantină. Muzeele sunt, de asemenea, situate în această zonă.

În cele din urmă, orașul vechi este, de departe, și cea mai animată zonă din Kotor. Aici veți găsi cele mai multe restaurante, baruri și locuri de ieșit în oraș. Bineînțeles, iarna, atmosfera este aceeași în orașul vechi ca și afară: liniște! Avantajul, dacă vremea este bună, este că puteți vizita orașul aproape singur.

În afara orașului vechi

Este foarte posibil să stați în Kotor, dar nu în orașul vechi. Cu toate acestea, opțiunea este foarte limitată. Într-adevăr, există o singură unitate de cazare, o pensiune care se află în apropierea orașului Škaljari. Aceasta este încă o opțiune bună, deoarece se află la o distanță egală între stația de autobuz și orașul vechi.

Škaljari, Myo sau Dobrota

Golful Kotor, Dobrota, Muntenegru

Credit foto: Shutterstock – Gordon Bell

Aici, există mai multe opțiuni. Pe de o parte, trebuie să fiți conștienți de faptul că orașul Kotor este foarte mic și cuprinde aproape numai orașul vechi. De aceea, paragraful anterior este foarte scurt. Așadar, dacă stați în apropierea stației de autobuz, care este aproape de Stari GradSunteți în Škaljari și nu în Kotor.

Cazarea în Škaljari este o opțiune bună pentru cei care au un autobuz de dimineață devreme sau care vor să fie liniștiți în timpul verii. Dacă nu vă deranjează să mergeți un pic mai departe, Myo este locul unde aveți cele mai multe opțiuni pentru închirierea unui apartament. Aici vă aflați vizavi de Kotor, la 30-40 de minute de mers pe jos, dar cu o priveliște frumoasă. Myo oferă cele mai ieftine cazări în apropiere de Kotor.

Cu toate acestea, trebuie să știți că Škaljari și Myo nu sunt interesante în afară de cazare și de prețurile bune ale acesteia. Dacă vreți să stați în afara orașului vechi, dar să aveți parte de activități, alegeți Dobrota, în partea de nord. Distanțele sunt aproximativ aceleași ca la Myo, dar orașul este mai animat și are o plajă. Oricum, toate drumurile te vor duce la Kotor! Așadar, alegeți în funcție de dorințele dumneavoastră și de sfaturile oferite în acest articol.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro