Unde să vă cazați în Hamburg?

Pentru șederea dumneavoastră în Germania, nu va fi dificil să găsiți cazare. Iată care sunt cartierele în care puteți dormi în Hamburg!

Hamburg este al doilea oraș ca mărime din Germania, după Berlin, și cel mai mare port al țării, fiind situat în nordul Germaniei, în apropiere de gura de vărsare a râului Elba. Metropola are 1,78 milioane de locuitori – 3,5 milioane în zona urbană – și se întinde pe o suprafață de 755 km². Oraș economic, industrial, comercial, cultural, artistic și turistic, Hamburg atrage numeroși vizitatori pentru atmosfera sa festivă, pentru cultura sa, pentru istoria sa bogată, dar și pentru prosperitatea sa economică – care atrage, de asemenea, expatriați, investitori și companii multinaționale din întreaga lume.

Oferta de cazare a orașului hanseatic este abundentă și nu veți avea probleme în a închiria un apartament sau în a rezerva o noapte de cazare în zona dorită. Orașul este împărțit în șapte districte – Mitte, Altona, Eimsbüttel, Nord, Wandsbek, Bergedorf și Harburg – în care se împletesc numeroase cartiere cu atmosfere diferite: centrul orașului, Schanzenviertel, Neustadt, Winterhude, Speicherstadt, St. Pauli, Eimsbüttel, Neustadt, Schanzenviertel, Rotherbaum, Eppendor, Hoheluft.

Altstadt, orașul vechi

Altstadt, cazare în Hamburg

Credit foto: Flickr – Craebby Crabbson

Altstadt este cel mai vechi cartier din Hamburg, situat pe malul lacului Alster. Aici veți găsi tot ceea ce aveți nevoie: monumente istorice, cum ar fi biserici medievale și case cu pereți pe jumătate de lemn, baruri – pentru o halbă bună de bere – și restaurante de pește și fructe de mare, magazine excelente pentru cumpărături, în special pe străzile comerciale Mönckebergstraße și Spitalerstraße. Nu uitați să vizitați bisericile Sfântul Petri și Sfântul Jacobi. Bucurați-vă de priveliștea centrului orașului de pe lac, cu turnurile maiestuoase ale bisericilor și acoperișurile de zinc care ne amintesc că ne aflăm într-un oraș nordic. Mai la sud, nu ratați cartierul depozitelor, numit Speicherstadt. O zonă bună pentru a sta, foarte centrală. Pe de altă parte, hotelurile sunt scumpe și puține la număr.

St Pauli, Reeperbahn

St Pauli, cazare în Hamburg

Credit foto: Flickr – Steffi Reichert

Acesta este cartierul petrecăreților din Hamburg, strada însetată (strada Sfântul Mihail) din Rennes, versiunea din nordul Germaniei. Era o zonă rău famată a orașului, unde clasele muncitoare veneau să se dedea la droguri, prostituție, violență și desfrâu noaptea. St Pauli este cunoscut ca fiind cartierul roșu, dar astăzi este o zonă la modă, unde tinerii hipsteri și hipsteri vin pe emblematica stradă Reeperbahn. Este, de asemenea, un loc “rock n’ roll”, unde puteți găsi multe baruri cu concerte de muzică pop, rock, metal, etc. Există puține hoteluri, așa că cea mai bună opțiune este cazarea la domiciliu.

Harvestehude, Rotherbaum

Harvestehude, cazare în Hamburg

Credit foto: Flickr – Oliver Tacke

Situat la nord de centrul orașului, acesta este cel mai aglomerat cartier din oraș. Aici se află multe parcuri, iar chiriile sunt mult mai mici decât în cartierul Mitte. Dacă alegeți această zonă pentru a vă caza în Hamburg, veți fi un pic mai departe de drum, dar acesta este prețul pe care îl plătiți pentru chirii mai mici. Există aici atmosfere diferite: atât o atmosferă de familie din clasa de mijloc care vine aici pentru a căuta liniște și pace departe de agitația din centrul orașului, cât și o mulțime de locuri pline de viață și prietenoase lângă lacul Alster, locuri de viață cu baruri, cafenele și restaurante. Încă sunteți în căutarea unui loc de cazare în Hamburg?

Altona și Ottensen

Altona, cazare în Hamburg

Credit foto: Flickr – dean walliss

Acestea sunt două districte într-unul singur: centrul partidelor din Hamburg. Dacă vrei să cunoști oameni sau să petreci, ai găsit Grădina Edenului, aici ar trebui să te duci să dormi. După cum am spus, cazarea în Hamburg nu este dificilă, iar aceste zone sunt foarte aglomerate. Pe această parte vestică a lacului Alster veți găsi hoteluri, pensiuni pentru tineret – pensiune pentru rulote -Nu prea departe de centrul orașului, într-o zonă animată, festivă, aproape de tot!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro